غسل ترتیبی‌‌ (آیت الله میرزا جواد تبریزی (ره))

غسل ترتیبی‌‌ (آیت الله میرزا جواد تبریزی (ره))

غسل ترتيبى :

مسأله 367 :

در غسل ترتيبى بايد به نيت غسل , اول سر و گردن , بعد بدن را بشويد و بهتر آن اسـت کـه اول طـرف راست , بعد طرف چپ بدن را بشويد, و با حرکت دادن اعضاء بدن زير آب به قصد غسل ترتيبى غسل محقق نمى شود, و اگر عمدا يا از روى فراموشى يا بواسطه ندانستن مسأله بدن را قبل از سر بشويد, غسل او باطل است .

مسأله 368 :

در صورتى که بدن را قبل از سر بشويد, لازم نيست غسل را اعاده کند بلکه چنانچه بدن را دوباره بشويد, غسل او صحيح خواهد شد.

مسأله 369 :

براى آنکه يقين کند هر دو قسمت يعنى سر و گردن و طرف راست و چپ را کاملا غسل داده , بايد هر قسمتى را که مى شويدمقدارى از قسمت ديگر را هم با آن قسمت بشويد.

مسأله 370 :

اگـر بـعد از غسل بفهمد جائى از بدن را نشسته و نداند کجاى بدن است , دوباره شستن سر لازم نيست و فقط هر جائى را از بدن که احتمال مى دهد نشسته بايد بشويد.

مسأله 371 :

اگر بعد از غسل بفهمد مقدارى از بدن را نشسته , چنانچه از طرف چپ باشد شستن همان مقدار کافى است .

و اگر از طرف راست باشد احتياط مستحب آن است که بعد از شستن آن مقدار, دوباره طرف چپ را بشويد.

و اگر از سر و گردن باشد بايد بعد از شستن آن مقدار, دوباره طرف راست و طرف چپ را بشويد.

مسأله 372 :

اگر پيش از تمام شدن غسل , در شستن مقدارى از طرف چپ يا طرف راست شک کـند, لازم است که آن مقدار را بشويد و اگردر شستن مقدارى از سر و گردن شک کند, بايد به شک خود اعتنا نکند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

رباى معاملى‌

No image

رباى قرضى‌

No image

بهره بانکى‌

No image

حیله‌هاى ربوى‌

No image

دلالى معاملات ربوى‌

پر بازدیدترین ها

No image

طلا فروشى و صرافى‌

No image

خیار رؤیت‌

No image

تکلیف شرعى ربا خوار

No image

شروط عوضین‌

No image

بیع معاطاتى‌

Powered by TayaCMS