راه ثابت شدن اول ماه (آیت الله سید محمد صادق روحانی)

راه ثابت شدن اول ماه (آیت الله سید محمد صادق روحانی)

راه ثابت شدن اول ماه

مسأله 1731 :

او ل ماه به پنح چيز ثابت مى شود . اول - آنکه خود انسان ماه راببيند دوم - عده اى که از گفته آنان يقين پيدا مى شود ، بگويند ماه را ديده ايم .وهمچنين است هر چيزى که به واسطه آن يقين پيدا شود . سوم - دو مرد عادلبگويند که در شب ماه را ديده ايم ، ولى اگر صفت ماه را بر خلاف يکديگر بگويند ،اول ماه ثابت نمى شود . بلکه بنا بر اظهر هلال به شهادت عدل واحد ثابتمى شود . چهارم - سى روز از اول ماه شعبان بگذرد که به واسطه آن ، اول ماهرمضان ثابت مى شود ، وسى روز از اول رمضان بگذرد که به واسطه آن ، اول ماهشوال ثابت ميشود . پنجم - حاکم شرع حکم کند که اول ماه است ./ صفحة 297 /

مسأله 1732 :

اگر حاکم شرع حکم کند که اول ماه است ، کسى هم که تقليد اورا نمى کند ، بايد به حکم او عمل نمايد . ولى کسى که مى داند حاکم شرع اشتباهکرده ، نمى تواند به حکم او عمل نمايد .

مسأله 1733 :

- اول ماه با پيشگويى منجمين ثابت نمى شود . ولى اگر انسان ازگفته آنان يقين پيدا کند ، بايد به ان عمل نمايد .

مسأله 1734 :

- بلند بودن ماه يا دير غروب کردن آن ، دليل نمى شود که شبپيش شب اول ماه بوده است .

مسأله 1735 :

- اگر اول ماه رمضان براى کسى ثابت نشود وروزه نگيرد ،چنانچه دو مرد عادل بگويند که شب پيش ماه را ديده ايم ، بايد روزه آن روز راقضاء نمايد بلکه يک نفر هم بگويد بايد قضاء نمايد .

مسأله 1736 :

- اگر در شهرى اول ماه ثابت شود براى مدرم شهرهاى ديگر نيزثابت مى شود ، جه دور باشند ، چه نزديک ، در افق متحد باشند يا نه در صورتى کهدر شب مشترک باشند ولو به اينکه اول شب يکى آخر شب ديگرى باشد .

مسأله 1737 :

- او ل ماه به تلگراف ثابت مى شود چه دو شهرى که از يکى بهديگرى تلگراف کرده اند ، نزديک يا هم افق باشند وچه نباشند اگر انسان بداند کهتلگراف از روى حکم حاکم شرع يا شهادت عادل يا از راه ديگرى بوده که شرعامعتبر است .

مسأله 1738 :

- روزى را که انسان نمى داند آخر رمضان است يا اول شوال ،بايد روزه بگيرد . ولى اگر پيش از مغرب بفهمد که اول شوال است بايد افطارکند .

مسأله 1739 :

- اگر زندانى نتواند به ماه رمضان يقين کند ، بايد به گمان عملنمايد واگر آن هم ممکن نباشد ، هر ماهى را که روزه بگيرد صحيح است بهشرطى که يقين نکند آن ماه مقدم بر رمضان است ولى بايد بعد از گذشتن يازده ماهاز ماهى که روزه گرفته ، دو باره يک ماه روزه بگيرد ./ صفحة 298 /

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

رباى معاملى‌

No image

رباى قرضى‌

No image

بهره بانکى‌

No image

حیله‌هاى ربوى‌

No image

دلالى معاملات ربوى‌

پر بازدیدترین ها

No image

طلا فروشى و صرافى‌

No image

خیار رؤیت‌

No image

شروط عوضین‌

No image

خیار شرط

No image

تکلیف شرعى ربا خوار

Powered by TayaCMS