احکام لباس نمازگزار
مسأله 847 :
پوشيدن لباس غصبي وابريشمي خالص وطلا باف ولباسي که از مردار تهيّه شده در حال ناچاري مانعي ندارد و نيز کسي که ناچار است لباس بپوشد وتا آخر وقت لباس ديگري غير از اينها ندارد، ميتواند با اين لباسها نماز بخواند.
مسأله 848 :
اگر غير از لباس غصبي ولباسي که از مردار تهيّه شد، لباس ديگري ندارد وناچار نيست لباس بپوشد، به دستوري که براي برهنگان گفته شد، نماز بخواند.
مسأله 849 :
اگر غير از لباسي که از حيوان حرام گوشت تهيّه شده، لباس ديگري ندارد، چنانکه در پوشيدن لباس ناچار باشد، ميتواند با همان لباس نماز بخواند و اگر ناچار نباشد، بايد به دستوري که براي برهنگان گفته شد نماز را بجا آورد و بنابر احتياط واجب يک نماز ديگر هم با همان لباس بخواند.
مسأله 850 :
اگر مرد غير از لباس ابريشمي خالص يا طلا باف، لباس ديگري نداشته باشد، چنانچه در پوشيدن لباس ناچار نباشد، به دستوري که براي برهنگان گفته شد، نماز بخواند.
مسأله 851 :
اگر چيزي ندارد که در نماز عورت خود را با آن بپوشاند، واجب است اگرچه بکرايه يا خريداري باشد، تهيّه نمايد، ولي اگر تهيّه آن به قدري پول لازم دارد که نسبت به دارايي او زياد است، يا طوريست که اگر پول را به مصرف لباس برساند، به حال او ضرر دارد، بايد به دستوري که براي برهنگان گفته شد نماز بخواند.
مسأله 852 :
کسي که لباس ندارد اگر ديگري باو ببخشد يا عاريه دهد، چنانچه قبول کردن آن براي او مشقّت نداشته باشد، بايد قبول کند، بلکه اگر عاريه کردن يا طلب بخشش براي او سخت نيست بايد از کسي که لباس دارد، طلب بخشش يا عاريه نمايد.
مسأله 853 :
پوشيدن لباسي که پارچه يا رنگ يا دوخت آن براي کسي که ميخواهد آن را بپوشد معمول نيست، مثل آن که اهل علم لباس نظامي بپوشد، حرام است اگر به قصد تشبّه باشد وخارج از زيّ او است ولي اگر جهت عقلايي داشته باشد مانعي ندارد، و اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد، اگرچه احتياط مستحبّ ترک نماز خواندن با آن است.
مسأله 854 :
احتياط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشداگر قصد تشبّه داشته باشد ولي اگر با آن لباس نماز بخواند صحيح است اگرچه احتياط مستحبّ ترک آن است.
مسأله 855 :
کسي که بايد خوابيده نماز بخواند، اگر برهنه باشد ولحاف يا تشک او نجس يا ابريشم خالص يا از اجزاء حيوان حرام گوشت باشد، احتياط واجب آن است که در نماز، خود را با آنها نپوشاند.