تلقیح

تلقیح

تلقيح

سوال 1284 :

ـ رحم خانمى در اثر ضعيف بودن، جنين را نگه نمى دارد، پزشک گفته است: اگر تخمک خانم ديگرى، به رحم اين زن منتقل شود، رحم تقويت شده و جنين سقط نمى شود. آيا اين عمل جايز است؟ و در صورت انجام

----------

(صفحه489)

چنين عملى کودک به چه کسى ملحق مى شود؟

جواب :

به طور کلى استفاده از تخمک زنى غير از زن انسان به هر جهت که باشد، چه به طور مستقل در خارج رحم با نطفه مرد تلقيح شود و در رحم زن صاحب نطفه قرار گيرد و چه در داخل رحم تلقيح شود، فى نفسه اشکال شرعى ندارد و بچه ملحق به خانمى است که از او متولد شده و شوهر آن خانم هم پدر بچه است. بلى اگر اين اعمال مستلزم فعل حرام باشد از اين جهت جايز نيست.

سوال 1285 :

ـ خانم شوهردارى است که اولاددار نمى شود، به آنها پيشنهاد شده است که از زن و شوهرى، با رضايت آنها نطفه و تخمک بگيرند، و در دستگاه بصورت جنين درآورند، و پس از چند روز آنرا توسط پزشک زن در رحم اين خانم قرار دهند و پس از رشد و زايمان او را شير دهد و بزرگش کنند که بچه آنها باشد. آيا اصل اين عمل جايز است؟ و آيا بين اين بچه و اين زن و شوهر احکام فرزندى مترتب مى شود؟

جواب :

بطور کلى تلقيح نطفه شوهر به همسر خودش، اگر مستلزم مقدمات حرامى نباشد مانع شرعى ندارد و تمام احکام فرزندى بر او مترتب مى شود.

اما تلقيح نطفه غير، چنانچه مستلزم مقدمات حرام باشد، از قبيل: نگاه نامحرم و حتى پزشک زن به عورت آن خانم، مسلماً جايز نيست و اگر مستلزم حرام نباشد، به اينکه تلقيح توسط خود خانم يا شوهر او انجام شود، باز برخلاف احتياط و محل اشکال است. چون در باب نکاح و توالد و تناسل، حفظ انساب و عدم الحاق فرزند به غير، از اهم امور شرعى است و در اين جهت فرقى بين رضايت و عدم رضايت نيست و چنانچه عقيم بودن با معالجه مداوا نشود معلوم است مصلحت وى در بچه دار نشدن مى باشد و

----------

(صفحه490)

در هر حال اگر چنين کارى صورت گرفت بچه ملحق به صاحب نطفه است، و جارى شدن احکام مادرى نسبت به زنى که بچه را در رحم خود بپروراند و پس از زايمان شير دهد مشکل است و بايد از جهت محرميت و ازدواج احتياط شود.

سوال 1286 :

ـ از نظر علمى هرگاه مردى فوت کند تا مدت محدودى مى توان نطفه او را به رحم زنى منتقل کرد و وى را بارور کرد.

الف) انتقال نطفه زوج پس از مرگ به رحم زوجه چه حکمى دارد؟

ب) احکام مربوط به والد را از نظر طهارت وارث و... بيان فرماييد:

جواب :

تزريق نطفه متوفى به زوجه او توسط بانوان ايرادى ندارد مگر اينکه مستلزم نظر به عورت غير باشد، و در هر حال در صورت تزريق، فرزند ملحق به صاحب نطفه (متوفى) و کليّه آثار ولد مترتب مى شود.

سوال 1287 :

ـ آيا جايز است تخمدان خانمى را به خانم ديگرى که بچه دار نمى شود، منتقل کنند و اگر چنين کردند، بچه ملحق به کداميک از آنهاست؟

جواب :

اگر خارج کردن تخمدان، مستلزم عقيم شدن دائمى شود، جايز نمى باشد خصوصاً که مستلزم کار حرامى باشد، ولى اگر تنها يک تخمدان زن را بردارند به صورتى که ضرر براى دهنده نداشته باشد و مستلزم کار حرامى هم نباشد مانعى ندارد و در هر حال در صورت انتقال و جزء بدن خانم دوم شدن، بچه ملحق به خانم دوم مى شود.

----------

(صفحه491)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

تلقیح (امام خمینی (ره))

No image

تلقیح

No image

تلقیح

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام خانواده

No image

طــلاق

No image

ارث

No image

حقـوق

No image

قـضـا

پر بازدیدترین ها

No image

مظالم عباد

No image

نماز وحشت

No image

شکیات نماز

No image

احکام بانوان

No image

احکام مسافر

Powered by TayaCMS