خاتمه در شروطى که ضمن عقد ذکر مى شود
مساءله 1 - هر شرطيکه خود آن شرط مشروع باشد شرط کردنش در ضمن عقد نکاح جائز است ، و بر کسيکه آن شرط عليه او اشتراط شده واجب است به آن شرط وفا کند، مانند ساير عقود و معاملات ، لکن در ساير عقود اگر وفا نکرد و يا وفاى بآن غير ممکن بود صاحب شرط داراى خيار مى شود ولى در نکاح داراى خيار نمى شود، بله اگر شرط عبارت باشد از وجود صفتى در يکى از دو طرف مثل وجود بکارت در زن و وجود تشيع در مرد و اينکه مثلا سنى نباشد ولى بعدا معلوم شود که آن صفت وجود نداشته صاحب شرط داراى خيار مى شود که اشاره بآن گذشت .
مساءله 2 - اگر در عقد نکاحى شرطى اشتراط شود که مخالف با شرع باشد مثل اينکه زن شرط کند که هر وقت دلش خواست از منزل بيرون برود و هر جا که خواست برود شوهر مانع او نشود، و يا شرط کند که شوهرش حق همسرى ديگرش را ندهد مثلا با او نخوابد، و همچنين شرط کند که بگوئيم شرط فاسد عقد را هم فاسد مى کند.
مساءله 3 - اگر زن شرط کند که بکارتش را از بين نبرد وفاى به اين شرط لازم است ، بله اگر بعدا اجازه دهد جائز مى شود در نکاح دائم و چه در منقطع .
مساءله 4 - اگر شرط کند که او را از شهر خودش بيرون نبرد و يا در شهرى معين يا خانه اى مخصوص باو مسکنى دهد آن شرط لازم است .