11 ـ نماز طواف نساء

11 ـ نماز طواف نساء

11 ـ نماز طواف نساء

مسأله 967 ـ بعد از طواف نساء نماز طواف نساء واجب است. و احکامى که در نماز طواف عمره و حج معتبر است در اين نماز هم معتبر است، بجز نيت. يعنى اين نماز را به قصد نماز طواف نساء بخواند.

مسأله 968 ـ بعد از نماز طواف نساء زن و مرد بر يکديگر حلال مى شوند، و چيزى از محرمات احرام باقى نمى ماند، بلى همانطور که گذشت هيچ کس در حرم نمى تواند شکار کند يا درختان حرم را بکند.

مسأله 969 ـ بنابر آنچه گذشت محرمات احرام در سه مرحله از محرم برداشته مى شود:(1)

1 ـ بعد از حلق يا تقصير.

1 ـ اين مراحل در مورد کسى است که مجاز نيست اعمال مکه را بر وقوفين مقدم بدارد، و حکم کسانى که اعمال مکه را بر وقوفين مقدم داشته اند در مسأله 976 بيان شده است.

(333صفحه)

2 ـ بعد از سعى.

3 ـ بعد از نماز طواف نساء.

مسأله 970 ـ اگر از روى جهل به مسأله طواف عمره يا طواف حج را انجام ندهد و به وطن برگردد، واجب است يک شتر قربانى کند، حتى اگر با همسر نزديکى نکرده باشد، و حج را هم در سال بعد اعاده کند. اما کفاره در طواف عمره بنابر احتياط است.

مسأله 971 ـ اگر از روى فراموشى طواف عمره، حج يا نساء را بجا نياورد و بعد متوجه شود و دوباره فراموش کند و با همسر نزديکى کند بايد يک قربانى بدهد. و احتياط مستحب آن است که يک شتر باشد. و اگر بطور کلى فراموش کند و يادش نيايد کفاره ندارد.

مسأله 972 ـ در فرض سابق اگر مى تواند بايد خودش برگردد و طواف و نماز آن را بجا آورد، و در غير طواف نساء سعى را هم اعاده کند. و اگر نمى تواند برگردد يا مشقت دارد نايب بگيرد.

(334صفحه)

مستحبات طواف حج و نماز و سعى و طواف نساء

مسأله 973 ـ آنچه که از مستحبات در طواف عمره و نماز آن و سعى ذکر شد اينجا نيز جارى است، و مستحب است شخصى که بجهت طواف حج مى آيد، در روز عيد قربان بيايد، و بر درب مسجد بايستد و اين دعا را بخواند:

«اَللَّهُمَّ اَعِنّي علَى نُسُکِکَ، وَ سَلِّمْني لَهُ وَ سَلِّمْهُ لِي، أَسْأَلُکَ مَسْألَةَ الْعَلِيلِ الذَّلِيلِ، الْمُعْتَرِفِ بِذَنْبِهِ، أنْ تَغْفِرَ لِي ذُنُوبِي، وَ أنْ تُرْجِعَنِى بِحاجَتَي، اَلَّلهُمَّ إنَّي عَبدُکُ، وَالْبَلَدُ بَلَدُکَ، وَالبَيْتُ بَيْتُکَ، جِئتُ أَطْلُبُ رَحْمَتَکَ، وَ أؤُمُّ طاعَتَکَ، مُتَّبِعاً لأمْرِکَ، راضِياًبِقَدَرِکَ، أَسْأَلُکَ مَسْألَةَ الْمُضْطَرِّ إلَيْکَ، الْمُطِيعِ لاِمْرِکَ، الْمُشْفِقِ مِنْ عَذابِکَ، الْخائِفِ لِعُقُوبَتِکَ، أنْ تُبَلِّغَنِي

(335صفحه)

عَفْوکَ، وَتُجِيرَنِي مِنَ النَّارِ بِرَحْمَتِکَ».

پس به نزد حجرالأسود بيايد و استلام کند، و آن را ببوسد، و اگر بوسيدن ممکن نشد دست به حجر ماليده و دست خود را ببوسد، و اگر آن هم ممکن نشد مقابل حجر ايستاده و تکبير بگويد، و بعد آنچه در طواف عمره بجا آورده بود بجا آورد.

(336صفحه)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

حج بذلى

No image

استطاعت

No image

استطاعت بدنى

No image

رجوع به کفایت

No image

مستحبات منى

Powered by TayaCMS