احکام چیزهایی که روزه را باطل می کند (آیت الله محمد تقی بهجت (ره))

احکام چیزهایی که روزه را باطل می کند (آیت الله محمد تقی بهجت (ره))

احکام چيزهايي که روزه را باطل مي کند

مسأله 1725 :

اگر انسان عمداً و از روي اختيار کاري که روزه را باطل مي کند انجام دهد روزه او باطل مي شود، و چنانچه از روي عمد نباشد اشکال ندارد، و فرقي نمي کند بين روزه ماه رمضان و غير آن و بين روزه واجب و مستحب، ولي جنب اگر بخوابد و به تفصيلي که در مسأله (1696) گفته شد تا اذان صبح غسل نکند روزه او باطل است.

مسأله 1726 :

اگر روزه دار سهواً يکي از کارهايي که روزه را باطل مي کند انجام دهد، و بخيال اين که روزه اش باطل شده، عمداً دوباره يکي از آنها را بجا آورد روزه او باطل مي شود.

مسأله 1727 :

اگر چيزي بزور در گلوي روزه دار بريزند يا سر او را بزور در آب فرو برند، روزه او باطل نمي شود، ولي اگر مجبورش کنند که روزه خود را باطل کند مثلا به او بگويند اگر غذا نخوري ضرر مالي يا جاني بتو مي زنيم، و خودش براي جلوگيري از ضرر چيزي بخورد روزه او باطل مي شود.

مسأله 1728 :

روزه دار نبايد جايي برود که مي داند چيزي در گلويش مي ريزند يا مجبورش مي کنند که خودش روزه خود را باطل کند، امّا اگر قصد رفتن کند و نرود، يا بعد از رفتن چيزي بخوردش ندهند روزه او صحيح است و چنانچه از روي ناچاري کاري که روزه را باطل مي کند انجام دهد و از اوّل هم بداند که ناچار مي شود، روزه او باطل مي شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

Powered by TayaCMS