احکام دفن میت (آیت الله سید علی سیستانی)

احکام دفن میت (آیت الله سید علی سیستانی)

( احکام دفن ).

مسأله 620 :

واجـب اسـت مـيـت را طـورى در زمين دفن کنند که بوى او بيرون نيايد , و درندگان هم نتوانند بـدنـش را بـيـرون آورنـد و اگر ترس آن باشد که جانور بدن او را بيرون آورد بايد قبر را با آجر و مانند آن محکم کنند.

مسأله 621 :

اگر دفن ميت در زمين ممکن نباشد , مى توانند به جاى دفن او را در بنا يا تابوت بگذارند.

مسأله 622 :

ميت را بايد در قبر به پهلوى راست طورى بخوابانند که جلوى بدن او رو به قبله باشد.

مسأله 623 :

اگـر کسى در کشتى بميرد , چنانچه جسد او فاسد نمى شود و بودن او در کشتى مانعى ندارد , بايد صبر کنند تا به خشکى برسند و او را در زمين دفن کنند , و گرنه بايد در کشتى غسلش بدهند و حنوط و کفن کنند , و پس از خواندن نماز ميت او را در خمره بگذارند , و درش را ببندند و به دريا بيندازند , يا اينکه چيز سنگينى به پايش بسته و به دريا بيندازند و اگر ممکن است بايد او را در جايى بيندازند که فورا طعمه حيوانات نشود.

مسأله 624 :

اگـر بترسند که دشمن قبر ميت را بشکافد و بدن او را بيرون آورد , و گوش و بينى يا اعضاى ديگر او را ببرد , چنانچه ممکن باشد بايد به طورى که در مسأله پيش گفته شد او را به دريا بيندازند.

مسأله 625 :

مـخـارج انـداختن در دريا و مخارج محکم کردن قبر ميت را در صورتى که لازم باشد , مى توانند از اصل مال ميت بردارند.

مسأله 626 :

اگر زن کافره بميرد و بچه در شکم او مرده باشد چنانچه پدر بچه مسلمان باشد , بايد زن را در قبر بـه پـهـلـوى چـپ پشت به قبله بخوابانند که روى بچه به طرف قبله باشد , و همچنين است بنابر احتياط مستحب اگر بچه اى که در شکم او است هنوز روح به بدنش داخل نشده باشد.

مسأله 627 :

دفن مسلمان در قبرستان کفار و دفن کافر در قبرستان مسلمانان جايز نيست .

مسأله 628 :

دفـن مسلمان در جايى که بى احترامى به او باشد , مانند جايى که خاکروبه و کثافت مى ريزند , جايز نيست .

مسأله 629 :

دفن ميت در جاى غصبى و در زمينى که مثل مسجد براى غير دفن کردن وقف شده , جايز نيست .

مسأله 630 :

نبش قبر مرده اى براى آنکه مرده ديگر در آن دفن شود جايز نيست , مگر آنکه قبر کهنه شده و ميت اولى به کلى از بين رفته باشد.

مسأله 631 :

چيزى که از ميت جدا مى شود , اگر چه مو و ناخن و دندانش باشد بايد با او دفن شود , و چنانچه آن چـيـز بـعد از دفن شدن ميت پيدا شود بنابر احتياط لازم اگر چه مو يا ناخن يا دندانش باشد بايد در جايى جدا دفن شود.

و دفن ناخن و دندانى که در حال زندگى از انسان جدا مى شود , مستحب است .

مسأله 632 :

اگر کسى در چاه بميرد و بيرون آوردنش ممکن نباشد , بايد در چاه را ببندند و همان چاه را قبر او قرار دهند.

مسأله 633 :

اگـر بچه در شکم مادر بميرد و ماندنش در رحم براى مادر خطر داشته باشد , بايد به آسانترين راه او را بـيـرون آورنـد , و چـنـانـچـه ناچار شوند که او را قطعه قطعه کنند اشکال ندارد , ولى بايد به وسيله شـوهـرش اگر اهل فن است , او را بيرون بياورند , و اگر ممکن نيست , زنى که اهل فن باشد او را بيرون آورد و اگر اين هم ممکن نيست , مرد محرمى که اهل فن باشد و اگر آن هم ممکن نشود , مرد نامحرمى کـه اهل فن باشد بچه را بيرون بياورد , و در صورتى که آن هم پيدا نشود کسى که اهل فن نباشد مى تواند بچه را بيرون آورد.

مسأله 634 :

هـرگاه مادر بميرد و بچه در شکمش زنده باشد , اگر چه اميد زنده ماندن طفل را نداشته باشند , بايد هر جايى را که براى سلامتى بچه بهتر است بشکافند , و بچه را بيرون آورند و دوباره بدوزند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام عزاداری

No image

احکام خانواده

No image

احکام زنان

No image

احکام پزشکی

No image

احکام افعال محرّمه

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS