ازدواج

ازدواج

:: مرد داراى چهار زن که ازدواج موقّت کند ::

سوال :

آيا مردى که چهاز زن دائم دارد مى تواند صيغه کند؟

جواب :

بلى جايز است.

:: عقد موقت بدون اجازه پدر ::

سوال :

دخترى شيعه شده، پدرش با ازدواج او مخالف است مگر با کسى که شيعه را کافر بداند واو اين ازدواج را نمى پذيرد آيا مى تواند با رضايت خودش بدون اذن پدر به عقد موقت دربيايد فقط براى محرميت يا معالجه؟

جواب :

عقد ـ در سوال يادشده ـ صحيح است، ان شاء الله.

:: ازدواج موقت با نارضايتى ::

سوال :

اگر زن در ازدواج موقت صيغه عقد را خواند يعنى گفت: «زوّجتُک نفسي على المهر المعلوم في المدة المعلومة» ولى در ژرفاى دلش قصد ازدواج نبوده بلکه فقط براى آن که طرف را راضى کند آن را خوانده است، آيا اين ازدواج صحيح است وبايد عده نگه دارد؟

جواب :

اگر قصد زن از گفتن «زوّجتُک نفسي» آن باشد که خود را همسر مرد قرار دهد گرچه دليلش راضى کردن طرف باشد عقد صحيح است وعده بر او واجب است.

:: پايان وقت عقد موقت ::

سوال :

خانمى با شخصى ازدواج موقت کرد وشوهر با او همبستر شد، شوهر مقدارى از مدت را به او بخشيد، بار دوم عقد اجرا شد اما در اين مرتبه آميزشى صورت نگرفت. سوال اين است: آيا زن، زمان عدّه را بايد پايان زمان عقد اول به حساب آورد يا صبر کند تا زمان عقد دوم که آميزش صورت نگرفته به پايان رسد؟

جواب :

مرد مى تواند پيش از پايان عده همسرش او را مجدداً عقد کند چه دائم وچه موقت وبنابراين فرض شروع عده پس از پايان عقد اول است اگر در عقد دوم آميزش صورت نگرفته باشد.

:: عقد اجبارى ::

سوال :

اگر زنى ازدواج کند در حالى که از روى اجبار براى کسى ديگر عقد شده باشد، آيا ازدواج دوم صحيح است؟ تکليف شوهر اول چيست؟ آيا شوهر دوم مى تواند طلاق اولى را بگيرد يا طلاق صحيح نيست؟

جواب :

عقد به اکراه واجبار باطل است، مگر آن که بعداً راضى شود، ازدواج دوم صحيح است اگر عقد اول باطل باشد. واگر عقد اول صحيح بود ازدواج دوم باطل خواهد بود وهر يک از شوهران (که عقدش صحيح بوده) مى تواند همسرش را طلاق دهد.

:: وطى زوجه از دبر ::

سوال :

مردى با همسرش از دبر مجامعت کرد، آيا چيزى درباره اين مسأله ذکر شده است؟ چنانچه اشکالى در مسأله وجود دارد، مرد وظيفه اش چيست؟

جواب :

اگر در هنگام عادت ماهيانه زن وهمچنين اگر بدون رضايت او صورت گيرد حرام است، اما در پاکى ورضايت او، جايز است لکن کراهتى شديد دارد.

:: رقص در مجالس عروسى ::

سوال :

حکم رقص ساده يعنى تکان دادن جزئى دست وبدن در مجالس عروسى چيست؟

جواب :

رقصيدن در هرصورتى حرام است مگر رقص زن براى شوهرش وشوهر براى همسرش.

:: اشتباه در عقد ازدواج موقت ::

سوال :

من در آغاز جوانى هستم واحساس کردم نياز به ازدواج دارم. لذا ازدواج موقت انجام دادم وخودم صيغه آن را اجرا نمودم ومدت آن تمام شد ولى بعد از آن دريافتم که عقد اشتباه بوده است در حالى که نمى دانستم حکم چيست؟

جواب :

از خداى متعال آمرزش بخواه. عقد وشرايط آن را به خوبى بياموز يا اينکه به کسى وکالت بده تا از طرف تو وهمسرت عقد را بخواند تا بعد از اين اشتباه تکرار نشود.

:: بهانه ادامه تحصيل براى ازدواج نکردن ::

سوال :

بنده جوان هستم واحساس مى کنم نياز به ازدواج دارم ولى به بهانه ادامه تحصيل ومسأله نفقه ومال از آن سر باز مى زنم با وجود اينکه وضعيت ماليم رضايت بخش نيست. آيا اين کار حرام است وتوصيه شما چيست؟

جواب :

زود ازدواج کردن سبب سلامت جسم وروان ودين ودنياست. بنابراين شايسته است که به تأخير نيفتد ودر ازدواج سادگى وگرفتارنشدن به امورى که باعث به تاخيرافتادن وازدواج نکردن مى شود رعايت شود. بايد بدانيم که خداى متعال به زوجين فقير وعده بى نيازى داده است آنجا که مى فرمايد:" اگر فقير وتنگدست باشند خداى متعال از فضل خود آنان را بى نياز مى کند"(نور/32).

:: ازدواج موقّت براى مردى که زن دائم دارد ::

سوال :

از حضرت عالى خواهشمندم نظر شرع را درباره مردى که ازدواج دائم کرده ومى خواهد ازدواج موقّت کند بيان کنيد؟

جواب :

مردى که ازدواج دائم کرده وهمسرش نزدش باشد، مکروه است به ازدواج موقّت رو کند.

:: پرداخت نکردن نفقه ::

سوال :

زنى چند فرزند دارد وهمسرش نفقه آنان را نمى پردازد آيا مى توان بدون آگاهى او نفقه را از پولش برداشت؟

جواب :

زن مى تواند بدون آگاهى همسرش نفقه را به مقدار نياز خود وبچه هايش ونه بيشتر بردارد.

:: حکم استفاده از کاندوم ::

سوال :

حکم استفاده از کاندوم براى جلوگيرى از باردارى که با رضايت زن صورت مى گيرد، چيست؟

جواب :

جايز است.

:: ازدواج مرد با دختر زنى که دوستش بوده ::

سوال :

مردى رابطه دوستى ـ العياذ بالله ـ با زن شوهردار داشت، واين رابطه در حدّ بازى کردن بود وبه زنا منجر نشد، وپس از مدّتى دو طرف توبه کردند، اکنون اين مرد مى خواهد با دختر آن زن ازدواج کند، حکم اين ازدواج چيست؟

جواب :

در فرض مذکور، مرد مى تواند با دختر آن زن ازدواج کند.

:: خواستگارى در ماه جمادى الثانى ::

سوال :

مى خواهم به خواستگارى بروم، ولى گويا در ماه جمادى الثانى شب مناسب براى اين کار وجود ندارد. با توجه به اينکه امکان به تعويق انداختن اين خواستگارى براى من وجود ندارد، آيا شب هايى در اين ماه وجود دارد که مناسب اين امر باشد؟

جواب :

به جز سه روز اول اين ماه که مصادف با ايام فاطميه وسه روزى که قمر در عقرب مى باشد، تمامى روزهاى ماه جمادى الثانى امسال جهت انجام امر خير يا خواستگارى يا عقد مناسب است، ان شاء الله، به علاوه اينکه در روايات آمده با دادن صدقه قبل از انجام هر عمل، نحوست آن را دفع کنيد. بله، سزاوار است احترام ايام سوگوارى اهل بيت عليهم السلام را نگه داريم.

:: ازدواج موقت با زنان اهل کتاب ::

سوال :

مرد مسلمانى است که همسر مسلمان دارد ولى همسرش بيمارى مزمنى دارد که نمى تواند خواسته هاى شوهرش را برآورده کند آيا از نظر شرع مقدس اين مرد مى تواند براى حفظ احساسات زنش وروابط خانوادگى بدون اطلاع همسرش با زن کتابى ازدواج موقت نمايد؟

جواب :

اگر ازدواج با زن کتابى مدت کمى باشد هرچند مدت با عقد جديد تجديد شود در اين صورت بنابر اظهر نيازى به اذن زن مسلمانش نمى باشد.

:: برداشتن حجاب پيش از ازدواج ::

سوال :

آيا خواستگار مى تواند قبل از عقد شرعى، سر وبدن زن را ببيند، که اگر مورد پسند واقع شد با آن ازدواج کند؟

جواب :

مرد مى تواند به مو، صورت وبدن ـ به مقدار متعارف ـ آن زن يک بار نگاه کند، به شرط اينکه به قصد لذّت نباشد. زن هم مى تواند مو، صورت وبدن خود را به مقدار متعارف به خواستگار نشان دهد ومرد هم مى تواند اين کار را انجام دهد

:: همبستر شدن با دختر باکره در ازدواج موقتى که بى اذن ولى صورت گرفته ::

سوال :

همبستر شدن با دختر باکره در ازدواج موقتى که بى اذن ولى دختر صورت گرفته چه حکمى دارد؟

جواب :

در فرض مورد سوال اين کار جايز نيست مگر اين که ولى دختر اجازه دهد وبدون اجازه او اين کار حرام است.

:: از دست دادن بکارت وآگاه کردن شوهر پيش از ازدواج ::

سوال :

آيا دخترى که بر اثر حادثه اى بکارت خود را از دست داده، حق دارد ازدواج کند؟ اگر جواب مثبت است بايد شوهر خود را پيش از ازدواج از موضوع آگاه سازد؟

جواب :

بله، جايز است ازدواج کند وآگاه ساختن شوهر واجب نيست.

:: اگر پس از ازدواج معلوم شود، زوجه بکر نبوده است ::

سوال :

اگر پس از ازدواج معلوم شود، زوجه باکره نبوده است، شوهر چه وظيفه اى دارد؟

جواب :

مى تواند مقدارى از مهر را در برابر آن پس بگيرد.

:: اجراى صيغه ازدواج بدون برگه گواهى وبدون داشتن شهود ::

سوال :

آيا اجراى صيغه عقد ازدواج بدون گواهى رسمى وبدون داشتن شهود صحيح است؟

جواب :

در صورتى که عقد ازدواج به درستى وبا همه شروط لازم اجرا شود، صحيح خواهد بود ونيازى به برگه گواهى رسمى وشهود نيست، البته گرفتن شاهد درخصوص ازدواج مستحب است.

:: ازدواج واستخاره ::

سوال :

آيا مسأله ازدواج تحت عموم ادله استخاره قرار مى گيرد (در صورتى که شخص حيران و دودل نباشد)؟

جواب :

در صورتى که خواستگار ايمان واخلاق دارد نيازى به استخاره نيست.

:: استمتاع از باکره واذن ولى ::

سوال :

در ازدواجى که بدون دخول وصرفاً براى استمتاعات ديگر با باکره صورت مى گيرد، آيا اذن ولى لازم است؟

جواب :

بنابر احتياط واجب اذن ولى در اين جا نيز شرط است.

:: ازدواج با دخترى که فاقد بکارت است ::

سوال :

آيا جايز است با دخترى که در ابتداى بلوغ ربوده شد وبکارت خود را از دست داده، ازدواج موقت صورت گيرد، بدين ترتيب که مانند زن بيوه يا مطلقه خودش ولىّ خودش باشد؟

جواب :

در فرض مذکور جايز است.

:: احکام ازدواج موقت ::

سوال :

بنده دخترى سى ساله ام که پدر ومادرم متارکه کرده اند وپدرم از هنگامى که به دنيا آمدم مرا به مادرم واگذار کرده است. از آن جا که در اين سن ميل جنسى در من روبه فزونى نهاده واز افتادن در حرام ترس دارم، آيا جايز است ازدواج موقت کنم؟ اگر جايز است، احکام ازدواج موقت کدام است؟

جواب :

در فرض مذکور جايز است واحکام آن در کتاب توضيح المسائل آمده است.

:: ازدواج موقت با دختر مسيحى بدون اطلاع ولى او ::

سوال :

ازدواج موقت با دختر مسيحى بدون اطلاع ولى شرعى او چه صورتى دارد؟

جواب :

در صورتى که اطلاع ولى شرعى واذن او نزد آنان شرط نيست، اين کار جايز است.

:: شروط ازدواج باکره بدون اذن ولى ::

سوال :

شخصى که به جاى پدر سرپرستى خانواده را به عهده دارد نمى تواند خواهر 28ساله اش را ـ که بر ازدواج موقت اصرار دارد ـ متقاعد به ازدواج دائم کند. مشکل اين جاست که مى ترسد خواهرش به امور حرام منحرف شود. باتوجه به اين که باکره است واذن ولى در ازدواج موقت باکره شرط است، آيا اجازه برادرش کافى است؟

جواب :

ولى دختر باکره فقط پدر يا جد پدرى است. در فرض سوال اگر ولى دختر از دادن اجازه براى ازدواج ـ هرچند منقطع ـ امتناع کند، يا امور دختر را به برادرش واگذار کرده باشد، بعيد نيست اجازه ولى لازم نباشد.

:: عقد ازدواج بدون اذن ولى دختر ::

سوال :

دخترى را خواستگارى کردم وخانواده اش موافقت کردند وقرار است يک ماه ديگر صيغه عقد اجرا شود، آيا جايز است بدون اذن ولى دختر ـ که باکره است ـ به شرط عدم دخول، پنهانى صيغه عقد را بخوانيم تا بتوانيم در اين مدت يک ماهه با سهولت بيشترى رفت وآمد کنيم يا دست کم تلفنى گفت وگو نماييم؟

جواب :

احتياط واجب آن است که حتى در فرض مذکور نيز اجازه ولى تحصيل شود.

:: ازدواج مجدد با زنى از اهل کتاب بدون اجازه همسر اول ::

سوال :

اين جانب به يکى از کشورهاى بيگانه سفر کرده ام وبه دليل نياز ونبود زنان مسلمان قصد ازدواج موقت با زنى از اهل کتاب را دارم. آيا اين کار بدون اجازه همسر اول که مسلمان است جايز مى باشد؟

جواب :

ازدواج موقت (متعه) با زن کتابى در صورتى که مدت ازدواج کوتاه باشد وبدون اجازه همسر اول جايز است، اما ازدواج دائم ونيز ازدواج موقت با مدت طولانى بدون اذن زن مسلمان شخص جايز نيست.

:: زيرپا نهادن شروط ضمن عقد ازدواج قبل از دخول ::

سوال :

با همسرم هنگام عقد شرط کردم که از ادامه تحصيل من جلوگيرى نکند. با اين که هنگام عقد اين شرط را قبول داشت پس از آن جلوى ادامه تحصيلم را گرفت. اين کار او از نظر شرعى چه حکمى دارد؟

جواب :

زوج بايد به شروطى که ضمن عقد متعهد شده يا عقد براساس آن شروط اجرا شده پايبند بماند.

:: سکونت دادن زوجه دوم در خانه زوجه اول ::

سوال :

در صورتى که زن اول موافق نباشد، سکونت زن دوم در خانه اى که زن اول درآن زندگى مى کند چه حکمى دارد؟

جواب :

در فرض مذکور اگر سکونت در خانه مستقل عرفاً در شأن زوجه اول به شمار رود، سکونت دادن زوجه دوم بدون رضايت همسر اول جايز نيست. ولى اگر چنين نباشد جايز است. والله العالم.

:: اجرت گرفتن زن در قبال انجام وظايف خانه دارى ::

سوال :

آيا زن حق دارد از انجام دادن وظايف خانه دارى سرباز زند ودر قبال کارهاى خانه يا شيردادن به فرزندان از شوهر اجرت بخواهد؟

جواب :

در فرض مورد سوال زن مى تواند اجرت معينى را مطالبه کند يا اجرت المثل بگيرد. البته اين در صورتى است که مرد از همسرش خواسته باشد که چنين کارهايى را انجام دهد نه اين که زن به ميل خود اين وظايف را به جا آورده باشد. ولى در عين حال نبايد فراموش کرد که بهتر آن است که زن وظايف خانه دارى را به شکل رايگان انجام دهد. والله العالم.

:: شوهر وسواسى ::

سوال :

وقتى همسرم اندکى پيش از اذان صبح براى غسل بيدار مى شود، زمانى از حمام خارج مى شود که آفتاب طلوع کرده است. از اين رو مجبور مى شود، نماز خود را قضا کند. آيا حق دارم او را تمکين نکنم؟

جواب :

اين حق را نداريد. بلکه بايد او را کمى زودتر بيدار کنيد تا به تنگى وقت برخورد نکند و اگر وقت تنگ شد بايد نماز خود را با تيمم به جا آورده وپس از آن غسل کند.

:: ازدواج دختر باکره بدون اجازه ولى ::

سوال :

آيا ازدواج موقت با دختر باکره بدون دخول وبدون اجازه ولى او جايز است؟ آيا انجام دادن چنين کارى کفاره يا چيزى از اين قبيل را به همراه دارد؟

جواب :

بنابر احتياط واجب، اين کار جايز نيست واگر شخص مرتکب شده، استغفار کند.

:: ازدواج با روسپى ::

سوال :

ازدواج موقت با زنان روسپى چه حکمى دارد؟

جواب :

مکروه است.

:: ازدواج با زن نامسلمان ::

سوال :

ازدواج موقت با زن مسيحى، بودايى يا سيکى چه حکمى دارد؟

جواب :

با زن مسيحى مى توان ازدواج موقت کرد ولى با بودايى وسيکى جايز نيست.

:: دخترى که نمى تواند براى ازدواج از پدرش اجازه بگيرد ::

سوال :

دختر باکره وبالغى قصد دارد با جوان مسلمانى ازدواج موقت کند ولى پدرش که دو زن دارد، او ومادرش را رها کرده ودر حال حاضر دختر نمى داند پدرش کجاست. اين دختر چگونه بايد از پدرش اجازه بگيرد؟

جواب :

اگر تحصيل اجازه پدر ناممکن است ودختر رشيده مى باشد، اين کار جايز است.

:: اطاعت از شوهر شرابخوار ::

سوال :

کسى که نسبت به مشروبات الکلى اعتياد دارد ونماز نمى خواند، آيا همسرش بايد تکاليف همسردارى را نسبت به او انجام دهد يا بايد او را رها کند واز خانه برود؟

جواب :

اگر مرد نفقه مى پردازد، انجام دادن تکاليف همسرى لازم است. البته بايد بکوشد او را به نوعى هدايت کند.

:: رفتن زن به مسجد بدون اجازه شوهر ::

سوال :

آيا رفتن زن به مسجد بدون اجازه شوهر جايز است؟

جواب :

اگر با حق شوهر منافات داشته باشد، جايز نيست واحوط آن است که حتى اگر با حق شوهر منافات نداشته باشد جايز نباشد.

:: مالى که از خرجى روزانه در خانه باقى مى ماند ::

سوال :

آيا جايز است زن پولى را که از خرجى روزانه باقى مى ماند، براى خود بردارد يا از آن استفاده کند؟

جواب :

اگر مى داند واطمينان دارد که شوهر راضى است، اشکالى ندارد.

:: زنان وحضور در مجالس عروسى ::

سوال :

آيا شرکت زنان در مجالس شادى وعروسى جايز است؟

جواب :

اگر مستلزم حرامى نباشد، جايز است.

:: جلوگيرى شوهر از حضور زن در مجالس مذهبى ::

سوال :

بعضى از مردان مانع حضور همسران شان در سخنرانى هاى مذهبى يا مجالس عزادارى امام حسين عليه السلام مى شوند. چنين زنانى اگر نماز وروزه وديگر احکام خود را به درستى نمى دانند چه وظيفه اى دارند؟

جواب :

اگر خارج شدن از منـزل براى يادگيرى مسائل واجب است، واجب مى باشد وشوهر حق ندارد همسرش را از اين کار نهى کند، ولى اگر براى يادگيرى مسائل واجب نيست، مستحب است که شوهر به قدر متعارف به زوجه خود اجازه بيرون رفتن از منـزل را بدهد. البته زن نيز بايد با حکمت وموعظه حسنه همسرش را نصيحت وارشاد کند.

:: همراهى واطاعت از شوهر ::

سوال :

هرگاه شوهر از زنش بخواهد در خانه پدرشوهر غذا بخورد وزن امتناع کند، آيا زن گناه کرده است؟

جواب :

همراهى وتفاهم زن وشوهر در امور مباح وحلال خواسته خدا ومورد تأکيد پيامبر صلى الله عليه وآله وسلم مى باشد واز امورى است که باعث خوشبختى وکاميابى زوجين مى گردد وخير وبرکت را به همراه دارد.

:: شوهر الکلى ::

سوال :

زنى با مردى شرابخوار ازدواج کرد وپس از اين که اولين فرزندش به دنيا آمد متوجه اين معنا شد. با توجه به اين که او هر روز شراب مى نوشد، آيا ادامه روابط جنسى جايز است؟ ويا بايد طلاق بگيرد؟

جواب :

استمرار رابطه جنسى جايز است ودر پى طلاق نباشيد. بلکه به شيوه اى خردمندانه وخوب او را نصيحت کنيد وکتاب هاى مفيدى چون خطر اعتياد نوشته مرجع فقيد رحمة الله را در اختيار او بگذاريد تا از زيان هاى ويرانگر مشروبات الکلى آگاه شود. کتاب هاى ديگرى چون اصول کافى نيز وجود دارد که در آنها ـ با استفاده از روايات اهل بيت عليهم السلام ـ حرمت مشروبات الکلى و عذاب شرابخواران هنگام مرگ ودر عالم قبر وقيامت به تفصيل بيان شده است.

:: شکايت از شوهر لاابالى ::

سوال :

بنده نسبت به احکام اسلامى تقيد دارم ولى شوهرم به ديدن تصاوير حرام وشنيدن غنا عادت دارد واين کار او مرا از نظر روحى آزار مى دهد. چندبار او را نصيحت کردم ولى سودى نبخشيد. مى خواستم قبل از آن که کارى کنم که بعدها پشيمان شوم، با شما مشورت کنم.

جواب :

بايد با مهربانى وگرمى وسخنانى نرم وعاطفى با او سخن بگوئيد وبا شيوه اى خوب وخردمندانه او را نصيحت کنيد وبه درگاه خداى متعال زارى کنيد ودعاى «يا من تحل به عقد المکاره» را که در مفاتيح الجنان آمده بخوانيد. باشد که خدا دلش را نرم کرده وبه راه راست هدايتش نمايد. ان شاء الله

:: وفاى به عهد ::

سوال :

شخصى به همسرش قول داده بود که ازدواج مجدد نکند ولى خلف وعده کرد، آيا اين کار معصيت وحرام است؟ واصلاً وفاى به عهد کارى مستحب است يا واجب؟

جواب :

مؤمن بايد هنگامى که وعده کرد، به وعده خود وفا کند. زيرا اين، مقام والايى در ايمان است.

:: ازدواج اجبارى ::

سوال :

در صورتى که يکى از طرفين مجبور به قبول ازدواج اجبارى شده باشد، ازدواج شان چه حکمى دارد؟

جواب :

از شروط صحت ازدواج راضى بودن طرفين است که اگر يکى از دوطرف راضى نباشد ازدواج باطل است. بله اگر پس از ازدواج رضايت دهند نيز صحيح است.

:: ازدواج اينترنتى ::

سوال :

آيا ازدواج از طريق اينترنت يا از طريق تلفن وبه صورت صوتى صحيح است؟

جواب :

ازدواج با مکاتبه از طريق اينترنت صحيح نيست، ولى اجراى صيغه عقد از طريق تلفن صحيح است.

:: زنى که عربى نمى داند ومفهوم وکالت را در نمى يابد ::

سوال :

جوانانى که دور از وطن ودر کشورهاى بيگانه زندگى مى کنند از نظر زبانى درخصوص مسائل گوناگونى از جمله ازدواج با مشکل روبه رو مى شوند. سوال اين است که زنى که صيغه عربى را به درستى نمى تواند ادا کند ومفهوم وکالت را در نمى يابد تا کسى را وکيل کند، چه تکليفى دارد؟

جواب :

اگر تفهيم او هرچند به يارى مترجم يا اشاره ممکن است وبتوان براى شوهر از او وکالت گرفت، خود شوهر نيز مى تواند مباشر طرف ايجاب به وکالت از او شود. ودر اين صورت نکاح ومتعه جايز است والاّ جايز نيست.

:: ارتباط با همسر کتابى ::

سوال :

مطابق فتواى حضرتعالى در توضيح المسائل اهل کتاب بنابر احتياط واجب نجس مى باشند. کسى که همسرش اهل کتاب است، در برخورد ورفتار وتماس با او چه وظيفه اى دارد؟

جواب :

اگر با وجود رطوبت تماس صورت پذيرد بايد بنابر احتياط واجب براى نماز ومانند آن طهارت حاصل شود مگر اين که اين کار مستلزم عسر وحرج باشد.

:: حسرت ابدى ::

سوال :

کسى که با زن شوهردارى زنا کند وسپس شوهر او را طلاق دهد واين زانى با او ازدواج کند وبچه دار شود اين ازدواج واين فرزندان چه حکمى دارند؟

جواب :

زنا با زن شوهردار از اسباب حرمت ابدى است. لذا ازدواج شان باطل است وبايد ازهم جدا شوند. البته براى حفظ شخصيت خود مى توانند به طلاق صورى اکتفا کنند. ولى فرزندانى که حاصل اين ازدواجند مشمول تمام احکام حلال زاده مى باشند.

:: ازدواج با دختر زن پدر ::

سوال :

آيا ازدواج شخص با دختر زن پدرش جايز است؟

جواب :

هرگاه شخصى دو زن داشته باشد ويکى از اين دو زن يک پسر، وديگرى از شوهر قبلى اش دخترى داشته باشد اين پسر ودختر مى توانند باهم ازدواج کنند.

:: عقد ازدواج امام جواد عليه السلام ::

سوال :

آيا اين که مى گويند در ازدواج امام جواد عليه السلام با دختر مأمون الفاظ ايجاب وقبول رد وبدل نشده، صحت دارد؟

جواب :

اين مطلب درست نيست، زيرا امام خود خطبه را قرائت فرمود وايجاب از ناحيه مأمون وقبول از سوى حضرت بوده است.(براى آگاهى بيشتر در اين زمينه به کتاب هاى ارشاد شيخ مفيد قدس سره، ج 2، ص 284 واعلام الورى نوشته شيخ طبرسى قدس سره ج 2، ص 103 مراجعه کنيد.)

:: نامزدى بدون اجراى صيغه محرميت ::

سوال :

دخترم مدت دوسال است نامزد پسرخاله اش شده است. با توجه به اين که صيغه محرميت اجرا نشده وفقط جشن مختصرى بدين منظور برگزار شده است، آيا جايز است آن دو همديگر را با لباس خانه ولى در حضور بزرگ ترها ملاقات کنند؟

جواب :

مادامى که هنوز صيغه شرعى اجرا نشده، ايشان نسبت به پسرخاله اش بيگانه ونامحرم است. از اين رو جايز نيست با لباس نامزدى يا لباس منـزل با پسرخاله اش ملاقات وگفت وگو کند. البته گفت وگو واحوال پرسى عادى در حضور نزديکان متدين مانعى ندارد. از اين رو بهتر است در اجراى عقد شرعى تسريع کنيد تا برهم حلال واز زندگى مشترک خشنود شوند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

ازدواج

ازدواج

No image

ازدواج

جدیدترین ها در این موضوع

No image

وقف

No image

کفارات

No image

دیات

No image

ولایت

No image

اخلاق وآداب اسلامى

پر بازدیدترین ها

No image

روزه

No image

طهارت

No image

خمس

No image

ازدواج

No image

هبه

Powered by TayaCMS