مسائل متفرقه زکات فطره‌‌ (آیت الله حسین وحید خراسانی)

مسائل متفرقه زکات فطره‌‌ (آیت الله حسین وحید خراسانی)

مسائل متفرقهء زکات فطره

مسأله 2041 :

انسان بايد زکات فطره را به قصد قربت - چنان که در وضو گذشت - و با اخلاص بدهد ، و موقعى که آن را مى دهد نيت دادن فطره نمايد .

مسأله 2042 :

اگر پيش از ماه رمضان فطره را بدهد صحيح نيست ، ولى بعد از داخل شدن ماه رمضان مى تواند بدهد ، و احتياط آن است که در ماه رمضان هم ندهد ، و مى تواند پيش از ماه رمضان به فقير قرض بدهد ، و بعد از آن که فطره بر او واجب شد ، طلب خود را بابت فطره حساب کند .

مسأله 2043 :

گندم يا چيز ديگرى را که براى فطره مى دهد ، بايد با جنس ديگر يا خاک مخلوط نباشد ، و چنانچه مخلوط باشد ، اگر خالص آن به يک صاع - که تقريبا سه کيلوگرم است - برسد و جدا کردن آن زحمت و خرج نداشته باشد ، يا آنچه مخلوط شده به قدرى کم باشد که عرف مردم آن را گندم خالص بدانند ، اشکال ندارد .

مسأله 2044 :

اگر فطره را از جنس معيوب بدهد ، بنابر احتياط واجب کافى نيست .

مسأله 2045 :

کسى که فطره ء چند نفر را مى دهد ، لازم نيست همه را از يک جنس بدهد ، مثلا اگر فطره ء بعضى را گندم و فطره ء بعضى ديگر را جو بدهد ، کافيست .

مسأله 2046 :

کسى که نماز عيد فطر مى خواند ، بنابر احتياط واجب فطره را پيش از نماز عيد بدهد ، ولى اگر نماز عيد نمى خواند ، مى تواند دادن فطره را تا ظهر تأخير بيندازد .

مسأله 2047 :

اگر به نيت فطره مقدارى از مال خود را کنار بگذارد و تا ظهر روز عيد به مستحق ندهد ، هر وقت آن را مى دهد ، نيت فطره نمايد .

مسأله 2048 :

اگر موقعى که دادن زکات فطره واجب است ، فطره را ندهد و کنار هم نگذارد ، بعد - بنابر احتياط واجب - به نيت آنچه شارع مقدس از او خواسته فطره را بدهد .

مسأله 2049 :

اگر فطره را کنار بگذارد ، نمى تواند آن را براى خودش بردارد و مالى ديگر را براى فطره بگذارد .

مسأله 2050 :

اگر انسان مالى داشته باشد که قيمتش از فطره بيشتر است ، چنانچه فطره را ندهد و نيت کند که مقدارى از آن مال براى فطره باشد که مشترک باشد بين خودش و فطره اشکال دارد ، ولى اگر بخواهد همهء آن را به فقير بدهد اشکال ندارد .

مسأله 2051 :

اگر مالى را که براى فطره کنار گذاشته از بين برود ، چنانچه دسترسى به فقير داشته و دادن فطره را تأخير انداخته ، بايد عوض آن را بدهد ، و اگر دسترسى به فقير نداشته و در حفظ آن کوتاهى نکرده ضامن نيست .

مسأله 2052 :

اگر در محل خودش مستحق پيدا شود ، احتياط واجب آن است که فطره را به جاى ديگر نبرد ، و اگر به جاى ديگر ببرد و تلف شود ، بايد عوض آن را بدهد

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

تفاوت در آگاهى از حدیث

No image

اختلاف فقهاى تابعى

No image

اجماع

No image

قیاس

پر بازدیدترین ها

No image

مقدمه

No image

استحسان

No image

اختلاف فقهاى تابعى

No image

سنت متصل

Powered by TayaCMS