احکام امر به معروف و نهى از منکر (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

احکام امر به معروف و نهى از منکر (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

شرايط امر به معروف و نهى از منکر

مسأله 2862 :

شرايط امر به معروف و نهى از منکر پنج چيز است : اول - آن کـه آمـر ونـاهى , معروف و منکر را بشناسد ويقين داشته باشد به وجوب معروف وحرمت منکر, وايمن باشد از اشتباه خودش .

دوم - آن که احتمال بدهد که امر و نهى او تاثير داشته باشد, پس اگر احتمال عقلايى ندهد که امر و نهى او اثر دارد, وجوب آن ساقط مى شود.

سـوم - آن کـه کسى که واجب را ترک نموده و يا فعل حرام را بجا آورده , اصرار به آن داشته باشد, پس اگر بداند که مرتدع شده و بعد مرتکب نمى شود ساقط مى شود.

چـهارم - آن که واجب بودن معروف و حرام بودن منکر در حق فاعل , منجز و ثابت باشد و در ترک واجب وفعل حرام عذرى نداشته باشد, پس اگر فاعل معتقد باشدبه مباح بودن فعل حرامى و يا به جـواز ترک واجبى در اين صورت امر به معروف ونهى از منکر, ساقط مى شود.

وهمينطور است در هـر مـوردى کـه تـارک واجب و فاعل حرام عذر داشته باشد.

بلى از راه تنبيه غافل و ارشاد جاهل , تنبيه و ارشاد, لازم است .

پـنـجـم - آن که در امر و نهى او مفسده و ضررى نباشد, پس با احتمال عقلايى به ضرر و مفسده , ساقط مى شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

طواف

No image

واجبات طواف

No image

نقص در طواف

No image

زیادى در طواف

No image

شک در عدد اشوط

پر بازدیدترین ها

No image

شک در عدد اشوط

No image

زیادى در طواف

No image

نقص در طواف

No image

طواف

No image

واجبات طواف

Powered by TayaCMS