مقدمه

مقدمه

مقدمه

جايگاه و فضيلت حج

حج از نظر شرعى مجموعه اى از اعمال مخصوصى است که به قصد اطاعت پروردگار انجام مى گيرد و يکى از ارکانى است که اسلام بر آن بنا شده است. امام محمدباقر(عليه السلام) مى فرمايد:

«بنى الاسلام على خمس، على الصلاة والزکاة والصوم والحج و الولاية»

«اسلام بر پنج پايه استوار گشته است: نماز، زکات، روزه، حج و ولايت»

حج خواه واجب باشد و خواه مستحب، داراى فضيلت بسيار و پاداش فراوان است. روايات زيادى از پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله وسلم) و اهل بيت او (عليهم السلام) در فضيلت حج وارد شده است. امام صادق(عليه السلام) مى فرمايد:

«الحاج والمعتمر و فداللّه إن سألوه أعطاهم و إن دعوه أجابهم و إن شفعوا شفعهم و إن سکتوا ابتدأهم و يعوضون بالدرهم ألف ألف درهم».

حکم منکِر وجوب حج و تارک آن

دليل وجوب حج آيات متعدد قرآن و احاديث وارده از نبى اکرم و ائمه معصومين(عليهم السلام) مى باشد و اين عبادت يکى از ضروريات دين بشمار رفته و ترک آن با علم به وجوب آن توسط کسى که جامع شرائطى است که در آينده بيان مى شود، يکى از گناهان کبيره است. خداوند متعال در قرآن کريم مى فرمايد:

«وللّه على الناس حج البيت من استطاع اليه سبيلاً و من کفر فانّ اللّه غنىٌّ عن العالمين»([1])

از امام صادق(عليه السلام) نيز نقل شده است که:

«هر کس از دنيا برود در حالى که حَجّة الاسلام را انجام نداده باشد، به دين يهود يا نصرانيّت از دنيا خواهد رفت; مگر آنکه انجام ندادن حج به جهت نياز شديدى که او را مستاصل کرده، يا بيمارى و علتى که توانايى حج را از او گرفته يا ممانعت حکومت باشد».([2])

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

No image

مقدمه

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

مصرف خمس (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

مال خمسی، به شش سهم تقسیم می شود: سه سهم (نصف خمس آن، برای خدا و پیامبر و امام تلاافته است که به امام می رسد، و در دوران غیبت باید آن را به فقیه جامع شرایط فتوا پرداخت کنند....
No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....
Powered by TayaCMS