قربانى
سوال 638 :
با توجّه به اين که از گوشت قربانى در منى هيچ استفاده اى نمى شود، اگر حاجى در روز عيد قربان در آن جا قربانى کند، آيا اين قربانى مجزى است؟
جواب :
در صورتى که قربانى از بين برود به فتواى ما مجزى نيست، و مقلّدين ما نمى توانند به آن قناعت کنند; بلکه با توجّه به اسراف بودن، بايد از آن خوددارى کنند.
سوال 639 :
حاجى بعد از اين که در روز عيد قربان رمى جمره عقبه نمود، با توجّه به فتواى شما از قربانى صرف نظر مى کند، آيا مى تواند حلق يا تقصير کند، يا تا زمانى که قربانى نکند در احرام مى ماند؟
جواب :
پول قربانى را در آن جا يا در محلّ خود کنار مى گذارد و حلق مى کند و از احرام بيرون مى آيد و هيچ مشکلى ندارد و شبيه کسانى است که پول دارند، ولى قربانى پيدا نمى شود.
سوال 640 :
اگر قبل از رفتن به حجّ هماهنگ کند که قبل از ظهر عيد قربان به نيابت از او قربانى بکنند و حاجى در مکّه بعد از ظهر عيد قربان حلق يا تقصير بکند، حال با توجّه به اين که معمولاً روز عيد قربان در عربستان يک روز جلوتر از ايران است، آيا نايب طبق روز عيد قربان در ايران قربانى کند، يا طبق تقويم عربستان؟
جواب :
مدار روز عيد قربان عربستان است; ولى بايد توجّه داشت که اگر مى خواهند هماهنگ کنند، طورى هماهنگ کنند که قربانى بعد از رمى جمره عقبه، و قبل از حلق باشد.
سوال 641 :
بعضى از زائرين خانه خدا شب عيد قربان تلفن زده اند که در روز عيد گوسفندى براى ما قربانى کنيد و خودشان قربانى روز عيد را ترک کرده اند، آيا اين کار صحيح بوده و مطابق با نظر جنابعالى است؟
جواب :
قربانى و حجّشان صحيح است; ولى همان طور که گفتيم طورى هماهنگ کنند که بعد از رمى جمره عقبه و قبل از تقصير باشد.