شک در سعى

شک در سعى

شک در سعى

شک در عدد شوطهاى سعى و يا در صحّت آنها اثرى ندارد ، در صورتى که بعد از گذشتن از محلّ عمل مشکوک باشد ، مانند اينکه در عمره تمتع پس از گرفتن مقدارى از موى سر يا ريش يا شارب ( تقصير ) شک در آن کند و يا در حج پس از شروع نمودن در طواف نساء شک کند .

و اگر بعد از فارغ شدن از سعى شک در عدد شوطها نمايد ، پس اگر در شک ذکر شده احتمال زياد بودن شوطها را بدهد ، بنا را بر صحّت سعى خود بگذارد ، و اگر احتمال کم بودن آنها را ميدهد ، در صورتى که شک او قبل از بهم خوردن موالات باشد سعى باطل است ، و بنابر احتياط اگر بعد باشد نيز باطل است .

مسأله 348 : اگر در پايان شوط احتمال زيادى بدهد ، مانند اينکه در حالى که بالاى مروه باشد شک کند که شوط اخير هفتم يا نهم بوده است ، سعى صحيح است و شک ذکر شده ارزش ندارد ، ولى اگر همين شک در اثناى شوط براى او حاصل شود ، سعى باطل است و بايد آن را دوباره انجام دهد .

مسأله 349 : حکم شک در عدد شوطهاى سعى در حين اشتغال به آن ، همان حکم شک در عدد شوطهاى طواف در حين انجام آن است ، و بنابر اين سعى با چنين شکى به هر صورتى که باشد باطل ميشود .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

شک در سعى

پر بازدیدترین ها

No image

القول فى الاقالة

No image

السابع خیار العیب‌

No image

الاول خیار المجلس‌

No image

القول فى بیع الحیوان‌

No image

السادس خیار الرؤیة

Powered by TayaCMS