و - مسايل مربوط به احرام از مسجد شجره
مسأله 217) کسانى که از مدينه به مکّه مىروند و قصد انجام عمره تمتّع يا عمره مفرده داشته باشند بايد از مسجد شجره محرم شوند وحديبيّه، ميقات عمره مفرده براى کسانى است که در مکّه هستند.
مسأله 218) کسى که از ذوالحليفه احرام مىبندد، لازم نيست داخل مسجد شجره شود و از آنجا احرام ببندد، بلکه در خارج از مسجد، سمت چپ و راست آن نيز مىتوان احرام بست. بنابراين لازم نيست که جُنب، غسل يا تيمّم کند و وارد مسجد شود ويا حايض در حال عبور از مسجد احرام ببندد؛ بلکه معذورين و غيرمعذورين مىتوانند در خارج از مسجد احرام ببندند. ولى اگر کسى معذور نباشد و در اثر کثرت جمعيّت در مشقّت نباشد احتياط مستحبّ است که نماز احرام و لبّيک را داخل مسجد انجام دهد.
مسأله 219) اگر جنب يا حايض از روى عمد و عصيان وارد مسجد شجره شود و در آنجا محرم شود، صحّت احرامش بدون اشکال نيست.
مسأله 220) قسمتهاى توسعهيافته و جديد مسجد شجره با قسمتهاى قديمى آن از نظر احکام شرعى و از جمله احرام بستن تفاوتى با يکديگر ندارد.
مسأله 221) کسى که از طرف مدينه و راهى غير از راه مسجد شجره به سوى مکّه مىرود وقتى شش ميل از مدينه گذشت به محاذى ذوالحليفه رسيده و بايد از آنجا محرم شود.
مسأله 222) کسى که در محاذى مسجد شجره احرام بست و در مسير حرکت به مکّه از نزديکىِ جحفه يا محاذى آن گذشت، لازم نيست در آنجا تجديد احرام کند.
مسأله 223) کسى که از مسجد شجره عبور مىکند اگر به دليل ضرورت نتواند از آنجا محرم شود، مىتواند در جحفه که ميقات ديگرى است محرم شود.