طلاق

طلاق

طلاق

سوال :

زنم پس از ترک منزل حجابش را کنار گذاشته وبه اعمال خلاف شرع مشغول شده، اکنون مى خواهم او را طلاق بدهم اما او از من مهريه اش را (500 دلار) مى طلبد فکر مى کنم از آنجا که او تقاضاى طلاق نموده و با رفتارهايش در ازدواج عهد شکنى نموده است مستحق آن نيست لطفا ً مرا راهنمائى کنيد؟

جواب :

شما مهريه را مديون هستيد و چنانچه او نبخشد بايد پرداخت نمائيد و مى توانيد طلاق اورا منوط به بخشيدن مهر نمائيد.

سوال :

برخى خانم‌ها در اثر بستن لوله‌ رحم ديگر خون حيض نمى بينند ، مسأله طهر غير مواقعه و عده چنين زن‌هايى را بيان نماييد؟

جواب :

طلاق بايد سه ماه پس از آخرين نزديکى باشد وعده آنها سه ماه است.

سوال :

اگر زن طبق وکالت مرد داراى حق طلاق بوده و هم اکنون مرد به دليل عدم تمکين زن با اجازه دادگاه تجديد فراش نمايد آيا حق طلاق از زن ساقط مى شود يا نه ؟

جواب :

اگر وکالت در طلاق عام بوده و شامل اين فرض هم مى شود زن مى تواند خود را وکالتا از طرف شوهر طلاق بدهد .

سوال :

زنى که به شبهه با کسى نزديکى کند ، حکمش اين است که بايد عده طلاق نگه دارد . اکنون حکم فوق شامل کدام يک از حالتهاى زير مى شود ؟

1 - جايى که اشتباه تنها از ناحيه زن باشد ، نه مرد ؟

2 - جايى که اشتباه از ناحيه هر دو (زن و مرد ) باشد ؟

3 - اگر زوجه منقطعه به شبهه با کسى نزديکى کند ، از نظر عده تکليف عده او چيست ( زيرا در نکاح موقت طلاق جارى نيست ) ؟

جواب :

1 - احتياط واجب اين است که عده نگه بدارد .

2 - بايد عده نگه بدارد و عده آن مثل عده طلاق است .

3 - حتى در نکاح موقت باطل است .

سوال :

زوجه اى با اذن زوج به منزل غير مسکونى خود منتقل مى شود و سپس زوج وى را طلاق مى دهد . آيا بعد عده را در منزل دوم بگيرد ؟

جواب :

هر جا که زوج اذن دهد بايد بماند .

سوال :

اگر محل سکونت زوجين ، کشتى يا اتومبيل مخصوص باشد آيا زوجه مطلقه بايد در همان جا عده نگه دارد ؟

جواب :

فرق نمى کند .

سوال :

اگر زن و شوهرى طلاق بگيرند و شوهر معتاد باشد آيا زن اجازه دارد فرزندان را تحت مراقبت خود قرار دهد ؟

جواب :

چنانچه مرد فاقد صلاحيت براى سرپرستى اطفال باشد حق سرپرستى و مراقبت با ما در آنها است .

سوال :

مى دانيم در شرع مقدس اسلام حق طلاق با شوهر است و مرجع يا حاکم شرع در موارد خاص مى تواند زن را مطلقه نمايد . اين موارد کدامند ؟

جواب :

يکى در مورد عدم نفقه است و ديگرى در مورد کسى که شوهرش مفقود است و هر کدام شرايطى دارد که مى توانيد به رساله عمليه مراجعه کنيد .

سوال :

چرا يک زن پس از طلاق گرفتن از همسرش به پدر شوهر سابق خود محرم مي ماند؟

جواب :

حکم شرع است.

سوال :

مردى کسى را وکيل کرده که همسرش را طلاق دهد. همسر براى اينکه زوج ديگر حق رجوع نداشته باشد، مهرش را بذل نموده تا طلاق مبارات صورت پذيرد. وکيل با کسب رضايت موکل، صيغه طلاق مبارات جارى مى کند. آيا حق رجوع براى زوج باقى است؟ نيز در صورتى که زوجه از بذل خود در زمان عده رجوع کند، آيا حق رجوع براى زوج باقى است؟

جواب :

مبارات در صورتى صحيح است که هر دو از يکديگر کراهت داشته باشند و اگر فقط از طرف زوجه باشد خلع است و به هر حال اگر با شرايط طلاق خلع يا مبارات انجام بگيرد زوج حق رجوع ندارد مگر اينکه زوجه در عده از بذل خود رجوع کند.

سوال :

خانمى از شوهر خود در دادگاه طلاق مى گيرد آيا او مى تواند طبق قوانين اين کشور يعنى آمريکا نصف اموال مرد را بگيرد و در صورت گرفتن آيا مى تواند تقاضاى مهر هم بکند؟

جواب :

نمي تواند نصف اموال را مطالبه کند مگر مطالبه شرط شده باشد و اگر شرطى که شده مبنى بر طلاق باشد باز هم نمي تواند زيرا طلاق دادگاه شرعيت ندارد و باطل است، و اما مهر با خود عقد واجب مي شود و ربطى به طلاق ندارد.

سوال :

من يک ايرانى هستم که در خارج از کشور زندگى مى کنم آيا مى شود با زنى با مشخصاتى مانند زنى مسيحى که حدود يک سال از شوهرش جدا شده ولى از نظر قانون آن کشور هنوز منتظر طلاق مى باشد ولى از نظر مذهبى خودشان جدا شده اند مى شود ازدواج متعه کرد ؟

جواب :

اگر از نظر شرع آنها و عرف مطلقه مى باشد مانعى ندارد .

سوال :

حکم زناني که درگير طلاق مي باشند که قطع يقين به طلاق است در اين مدت جهت رفع مسائل جنسي چه حکمي دارند ؟

جواب :

تا طلاق داده نشده است متأهل هستند و ازدواج صحيح نيست و عدّه نيز بايد پس از طلاق شروع شود .

سوال :

اگر فردى صيغه طلاق را بغير عربى بگويد و بعد همسرش را رها کند حکمش چيست و چه کار بايد کرد ؟

جواب :

اگر مى توانسته است طلاق را به عربى بگويد يا وکيل بگيرد ولى عمدا طلاق را به زبان ديگر بگويد صحيح نيست . و بايد از راههاى قانونى يا شرعى او را ملزم کنيد يا نفقه بدهد وساير حقوق زوجيت را رعايت نمايد يا طلاق صحيح شرعى بدهد .

سوال :

اگر طلاق را با تهديد انشاء کنند آيا صحيح واقع مى وشد يا خير ؟ و اگر زن با مهر خود مبلغى را بعنوان خلع به شوهر خود ببخشد و سپس فقط به مهر خود رجوع کند و شوهر بگويد اگر به مهر خود رجوع کنى من هم رجوع مى کنم آيا اين رجوع صحيح است يا خير ؟

جواب :

اگر طلاق بخاطر ترس از تهديد او واقع شده و دفع خطر تهديد بدون طلاق ممکن نبوده است طلاق باطل است . ولى اگر رفع خطر ممکن و ميسور باشد هر چند باشکايت و مانند آن طلاق صحيح است . و اما رجوع در صورتى است که زن آنچه را پرداخته است مطالبه کند .

سوال :

اگر شک در صحت طلاق بکنم يا اينکه فرضا طلاق صحيح نباشد آيا لازم است به خانم خبر بدهم و بگوئيم که طلاق صحيح واقع نشده و شوهر فعلى بر تو حرام است يا خير ؟

جواب :

اگر طلاق صحيح نبود به احتياط واجب بايد به او خبر مى داديد ولى طلاق (با شک در صحت آن) صحيح است .

سوال :

اگر مردى زن خود را طلاق بدهد و نتواند خبر را به او بدهد آيا مى توان بعد از عده به او رجوع کند ؟

جواب :

اگر طلاق رجعى باشد تا در عده است مى تواند رجوع کند و بعد از آن نمى شود و همچنين در طلاق بائن نمى وشد رجوع کرد .

سوال :

اگر دختر از شوهر تنفر شد و حقوق خودش را بذل نمود آيا مرد حق سرپيچى دارد ، وآيا حقى براى زن براى طلاق خود دارد ؟

جواب :

طلاق به دست شوهر است ، کگر اينکه حقوق همسرى را رعايت نکند که در اين صورت به حاکم شرع بايد مراجعه شود که در شرائط خاصى که در رساله ذکر شده است مى تواند مطالبه طلاق نمايد .

سوال :

طلاقى که به درخواست زوجه و بدون موافقت زوج واقع مى شود چه نوع طلاقى است ؟ آيا قاضى مى تواند بدون رضايت زوج قبول بذل نمايد و راى به طلاق خلع دهد ؟

جواب :

موارديکه حاکم شرع مى تواند زن را بدون رضايت زوج طلاق بدهد در جلد 3 منهاج الصالحين از مسأله 356 تا 360 با ذکر نوع طلاق در آنها ، بيان شده مراجعه شود ، و اما طلاق زوجه بنحو خلع بدون وکالت از طرف شوهر صورت شرعى ندارد .

20 سوال: توضيح دهيد آيا طلاق عسر و حرج نيازى به دادن مهريه دارد يا نه و نحوه تلاوت طلاق عسر و حرج به چه شکلى است (رجعى، بائن، خلع، مبارات) و نحوه تلاوت آن را به صورت کامل عربى براى اينجانب بنويسيد؟

جواب :

طلاق به دليل عسر و حرج شرعيت ندارد بلکه فقط در موارد خاصى حاکم شرع يا وکيل خاص او مى توانند طلاق دهند.

سوال :

اگر در طلاق رجعي زوج بجاي رجوع در زمان عده زوجه را متعه سه ماهه کند و در اين مدت به او رجوع نکند آيا بعد از انقضاء عده و در ضمن آن سه ماه مدت صيغه هم بگذرد آيا زوجه مي تواند با مرد ديگري ازدواج کند آيا نياز به عده يدگر دارد ؟ با اينکه در مدت صيغه مدخوله نشده ؟

جواب :

عقد او باطل است پس اگر کاري که موجب رجوع باشد مانند لمس و بوسيدن به قصد رجوع انجام نداده باشد پس از پايان عدّه مي تواند ازدواج کند .

سوال :

مردي شيعه زن شيعه خود رابه طريق سني طلاق داده پس از عده زن با مردي سني ازدواج کرده اکنون تکليف زن چيست ؟

جواب :

عقد دوم باطل است و او همسر مرد اول است .

سوال :

زن و شوهري به قصد متارکه از هم جدا شده و مدتي را بدين منوال گذرانده اند حال پس از مدتي زن به همين جهت که متارکه را که به نيت طلاق انجام شده طلاق شرعي حساب نموده با مرد ديگري ازدواج کرده سوال اين جاست که اولا: طلاق با صرف متارکه و رضايت طرفين بر جدايي محقق مي شود؟ ثانيا: در صورت منفي بودن پاسخ حکم ازدواج دوم چيست ؟

جواب :

اولا ـ محقق نميشود .

ثانيا ـ ازدواج دوم باطل است و در صورت علم مرد به شوهر داشتن اوبر او حرام ابدي ميشودو در صورت جهل به احتياط واجب حرتم ابدي است .

سوال :

من حدود 18 سال است يکبار از شوهرم جدا شدم و پس از 48 سال رجوع کرديم آيا خواندن صيغه واجب بوده من بايد چکار کنم ؟

جواب :

اگر طلاق شما رجعي بوده رجوع شوهر درست بوده و نيازي به صيغه مجدد نبوده است.

سوال :

آيا اگر در عده طلاق بائن زن رجوع در مهرش نکند زوج مي تواند با دادن يک مهري که رضايت زوجه را جلب کند اورا به عقد موقت يا دائم خود در آورد ؟

جواب :

مي تواند .

سوال :

چنانچه مردي به مدت طولاني بدون عذر شرعي با همسرش نزديکي نکند آيازن مي تواند به اين دليل طلاق بگيرد؟

جواب :

زن به اين جهت نمي تواند طلاق بگيرد .

سوال :

زن و يا شوهرى که سالم است حق دارد طلاق و جداى را مطرح کند؟

جواب :

اگر به هنگام عقد، فريب صورت گرفته باشد يعنى در وقت خواستگارى و عقد خوانى زن و يا مرد خود را سالم معرفى کرده است و عقد مبنى بر سلامت طرفين واقع شده است در اين صورت آن کس که فريب خورده حق دارد عقد را بهم بزند و فريبى که موجب حق اختيار مى شود،تنها با سکوت زن و يا ولىّ او ثابت نمى شود اگر مرد عقيده داشته که بيمارى وجود ندارد. اما اگر فريب کارى در ميان نبوده ويا مرض او بعد از عقد پيدا شود مرد مى تواند همسرش را مرض ايدز دارد طلاق دهد و اما همسر سالم آيا به مجرد اين که شوهرش مريض است و با او نمى تواند مقاربت کند، مى تواند طلاق بخواهد؟در اين مسئله دو وجه است.واحتياط ترک نشود البته اگرشوهرى به کلى همسرش را ترک کند طورى که او بلاتکليف بماند او مى تواند به حاکم شرع مراجعه کرده و شوهرش را به يکى از دو امر الزام کند يا طلاقش دهد و يا به کلى او راترک نکند.

سوال :

چه زمانى، زن مى تواند از حاکم شرع، در خواست طلاق کند؟

آيا زنى که شوهرش دائم با او بدرفتارى مى کند و يا نياز جنسى اورا ارضاء نمى کند به طورى که بيم آن مى رود که به او نگاه افتد، مى تواند پيشنهاد طلاق دهد و آيا در چنين صورت، طلاق داده مى شود؟

جواب :

اگر شوهرى از انجام حقوق همسرش خود دارى کند وپس از اجبارحاکم شرع به رعايت يکى از دو امر (طلاق و يا حسن معاشرت) نتيجه گرفته نشود زن مى تواند از حاکم شرع در خواست طلاق کند و مواردى که زن مى تواند از حاکم شرع در خواست طلاق کند به قرار ذيل است:

1ـ موقعى که شوهر،نفقه و هزينه زندگى همسرش را نپردازد وحاضر به طلاق دادن هم نشود و همچنين اگر شوهرى قادر به پرداخت هزينه نباشد و ازديگر سو،طلاق هم ندهد.

2ـ اگر شوهرى همسرش را بيازارد و برابر دستور خدا با وى رفتار نيکو کند.

3ـ هرگاه مردى همسرش را رها کرده و او بلا تکليف گذارد طورى که گويا شوهر ندارد.

و اما درصورتى که مرد فقط نياز جنسى همسرش را نمى تواند بطور کامل برآورده سازد و بيم آن رود که زن به گناه افتد هر چند که بنابر احتياط واجب شوهر هر طور که شده از نظر مسائل جنسى همسرش را ارضاء کند و يا او را طلاق دهد با اين وجود اگر چنين نکرد بهتر ان است که زن شيوه صبر و انتظار پيشه کند.

سوال :

زني شوهردار با مردي رابطه داشته شوهرش او را طلاق مي دهد آيا اکنون مي تواند به عقد آن مردي که با او رابطه داشته در آيد؟

جواب :

زن شوهردار اگر زنا کند، بر مرد زنا کننده – بنابر احتياط واجب – حرام ابدي مي شود، ولي بر شوهر خود حرام نمي شود، و چنانچه توبه نکند و بر عمل خود باقي باشد، بهتر است که شوهر، او را طلاق دهد ولي بايد مهرش را بدهد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

طلاق

No image

طلاق رجعی

No image

طواف

No image

طهارت

No image

طلاق خلعی

Powered by TayaCMS