پولى که به بیمه داده یا از بیمه گرفته مى‌شود

پولى که به بیمه داده یا از بیمه گرفته مى‌شود

پولى که به بيمه داده يا از بيمه گرفته مى‌شود

سوال 283 :

مبلغى را که شرکت‌ها و يا ادارات از حقوق کارکنان خود به عنوان حقّ بيمه کسر مى‌کنند و به شرکت بيمه مى‌پردازند تا در مقابل آن، شرکت بيمه متعهّد انجام خدماتى براى کارکنان شود، آيا لازم است تخميس شود يا جزء مخارج محسوب مى‌شود و خمس آن واجب نيست؟

جواب :

مبلغ مذکور که به شرکت بيمه تمليک مى‌شود، جزء مخارج است و خمس ندارد.

سوال 284 :

اخيرا نوعى خاص از بيمه، تحت عنوان «بيمه عمر و پس انداز» طراحى شده که بر اساس آن، بيمه‌گزاران مى‌توانند با پرداخت‌هاى مستمرّ ماهانه، علاوه بر برخوردارى از پوشش‌هاى بيمه عمر، براى رفع نيازهاى آينده خود، نظير تهيه جهيزيه، هزينه تحصيلى فرزندان و... سرمايه لازم را نيز فراهم آورند. خواهشمند است حکم خمس سرمايه اين نوع بيمه (بيمه عمر و پس انداز) را بيان نماييد؟

جواب :

پرداختى‌هاى ماهانه يا سالانه که از طرف بيمه‌گزار به قصد تمليک به شرکت بيمه داده مى‌شود که طبق قرار داد عمل کند، جزء مخارج بيمه‌گزار است و خمس ندارد و مبالغى که از طرف شرکت بيمه به بيمه‌گزار پرداخت مى‌شود، جزء درآمد آن سال حساب مى‌شود.

سوال 285 :

آيا به پولى که به عنوان بيمه عمر از طرف شرکت بيمه به ورّاث پرداخت مى‌شود، خمس تعلّق مى‌گيرد يا خير؟

(435)

جواب :

با وجود ساير شرايط، خمس تعلّق مى‌گيرد.

سوال 286 :

شخصى در محلّ کار خود دچار حادثه شده و از طرف شرکت بيمه مبلغى به او پرداخت شده است. آيا بايد خمس اين مبلغ را بپردازد؟ اگر در بين سال، آن را مصرف کند، چه حکمى دارد؟

جواب :

اگر مبلغى را که شرکت بيمه پرداخت مى‌کند، به اندازه خسارت وارد شده باشد، خمس ندارد؛ ولى اگر بيش از مقدار خسارت باشد، در زيادى آن حکم هبه و هديه را دارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

استفتاء مرتبط

No image

احکام خمس‌

پر بازدیدترین ها

No image

هبه، هدیه و جایزه

No image

طلب

No image

مغازه

No image

مالِ نذر شده

Powered by TayaCMS