حق ویزیت

حق ویزیت

حق ويزيت

سوال 2076 :

اگر پزشک، سعى خود را در مداواى بيمار انجام دهد، ولى بيمار بهبودى نيابد، آيا پزشک نسبت به هزينه درمانى که بيمار قبلا پرداخته (حق ويزيت) مديون است؟

جواب :

اگر پزشک با بيمار قرارداد بسته و وعده مداوا و بهبودى داده است، بايد حق ويزيت را برگرداند، و اگر بنابراين بوده که معاينه کند و طبق تشخيص، نسخه بنويسد و حق ويزيت در مقابل معاينه و نوشتن نسخه بوده، پزشک مديون نيست، و متعارف بين پزشکان، قسم دوم است.

سوال 2077 :

با توجه به اينکه حق طبابت (همانند حق وکالت و مواردى از اين قبيل و برخلاف اجناس که داراى قيمت خاصى هستند) از لحاظ مادّى، غير قابل تعيين مى باشد. به نظر حضرتعالى بهترين راه تعيين ميزان حق طبابت چيست؟

جواب :

بهترين راه اين است که اختيار را با بيماران بگذارند و هر بيمارى طبق توانش و مطابق هزينه هاى ديگر روزمرّه خود، حقّ طبابت را بدهد، چرا که درآمد افراد و مصارف روزانه آنها فرق زيادى دارد، و هرکس به قدر وسع و توانش وظيفه دارد. گذشته از اين پزشکان متفاوت هستند، و مراتبى دارند که بايد تخصص و زحمات و کارآيى آنان درنظر گرفته شود، و نيز مراجعين و بيماران هم مختلف و بعضى تهيدست مى باشند، که پزشک بايد مراعات حال آنها را بکند و در عوض از ثروتمندها و توانگران، بيشتر بگيرد که تلافى شود. و چه بهتر که از طبقه محروم جامعه، حق ويزيت نگيرد. و شايسته است توانگران وقتى فهميدند، خود جبران کنند.

سوال 2078 :

آيا دريافت حق طبابت، قبل از بهبود بيمارى (طبق روش مرسوم) صحيح است؟

(صفحه557)

جواب :

بستگى به رضايت و قرارداد پزشک و بيمار دارد، اگرچه اين قرارداد، بطور کلى و متعارف باشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

روشهاى درمان

No image

درمان خانمهاى باردار

No image

آزمایشگاه و مسائل آن

No image

شرط عدم ضمان

No image

دارو و تحقیقات جدید

پر بازدیدترین ها

No image

تلقیح

No image

روشهاى درمان

No image

عمل به دستورات پزشک

No image

تماس با نامحرم

No image

تشریح و کالبد شکافى

Powered by TayaCMS