قنوت (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

قنوت (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

مسأله ۴۲۹.:

مستحب است در تمام نمازهای واجب و مستحب، پیش از ركوع ركعت دوم، قنوت خوانده شود. قنوت نماز وتر که یک رکعت است، پیش از ركوع آن است و قنوت نماز جمعه دوبار است؛ یکی پیش از رکوع رکعت اول و دیگری پس از ركوع ركعت دوم و نماز آیه (آیات) پنج قنوت دارد و نماز عید فطر و عید قربان در رکعت اول، پنج قنوت و در رکعت دوم، چهار قنوت دارند. قنوت نماز شفع» به امید مطلوب بودن، انجام شود.

مسأله ۴۳۰.:

قنوت نماز، کیفیت ویژه دارد که با مطلق ذکر و دعای مشروع در نماز متفاوت است و آن این است که نمازگزار دستها را تا مقابل صورت بلند کند و کف دستها را رو به آسمان قرار دهد و به امید ثواب، انگشتها را به جز انگشت شست، به هم بچسباند و نگاه وی در حال قنوت به کف دستهایش باشد.

مسأله ۴۳۱.:

در قنوت، هر دعا و ذکری کافی است، هرچند بهتر است، گفته شود: «لا إله إلا الله الحليم الكريم، لا إله إلا الله العلى العظيم سبحان الله رب السموات السبع و رب الأرضين السبع و ما فيهن و ما بينهن و رب العرش العظيم والحمد لله رب العالمين).

مسأله ۴۳۲.:

مستحب است قنوت نماز، بلند خوانده شود، هرچند نماز مانند ظهر و عصر، اخفاتی و آهسته باشد؛ خواه نمازگزار امام جماعت باشد یا منفرد؛ ولی اگر مأموم بود، سعی شود که صدای او را امام نشنود.

مسأله ۴۳۳.:

قنوت در نماز مستحب است، از این رو ترک عمدی آن، جایز است و اگر نماز گزار آن را فراموش کند و پیش از رسیدن به رکوع یادش آید، برمی گردد و قنوت را انجام میدهد و اگر در حال رکوع یادش بیاید، پس از رکوع، آن را قضا می کند و اگر در حال سجده یادش بیاید، بعد از پایان نماز، آن را قضا مینماید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

قنوت (امام خمینی (ره))

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

لعان‌

No image

التحاق‌

پر بازدیدترین ها

No image

لعان‌

No image

التحاق‌

Powered by TayaCMS