احکام حرام

احکام حرام

احکام حرام

1- زينت کردن مسجد: بنابر احتياط واجب، مسجد را نبايد به طلا زينت نمايند و همچنين نبايد صورت چيزهايى که مثل انسان و حيوان،روح دارد، در مسجد نقش کنند و نقاشى چيزهايى که روح ندارد، مثل گل و بوته، مکروه است.

توضيح المسائل، مسأله 908.

2- فروختن يا از بين بردن مسجد و يا لوازم آن.

اگر مسجد خراب هم بشود، نمى‌توانند آن را بفروشند يا داخل ملک‌و جاده نمايند و همچنين فروختن در و پنجره و چيزهاى ديگرمسجد حرام است و اگر مسجد خراب شود، بايد اينها را صرف تعمير همان مسجد کنند و چنانچه به درد آن مسجد نخورد، بايد درمسجدديگر مصرف شود، ولى اگر به درد مسجدهاى ديگر هم نخورد،مى‌توانند آن را بفروشند و پول آن را اگر ممکن است صرف تعمير همان مسجد، وگرنه صرف تعمير مسجد ديگر نمايند.

توضيح المسائل، مسأله 909، 910.

3- نجس کردن مسجد.

نجس کردن زمين و سقف و بام و طرف داخل ديوار مسجد حرام است و هر کس بفهمد که نجس شده، بايد فورا نجاست آن را بر طرف کند و احتياط واجب آن است که طرف بيرون ديوار مسجد را هم نجس نکنند و اگر نجس شود، نجاستش را بر طرف نمايند، مگر آنکه واقف آن را جزء مسجد قرار نداده باشد.

توضيح المسائل، مسأله 900.

و همچنين نجس کردن حرام امامان -عليهم السلام حرام است.

توضيح المسائل، مسأله 904.

4- بيرون بردن سنگريزه‌هاى آن.

بنابر احتياط واجب، جايز نيست که سنگريزه‌هاى داخل مسجد را بيرون ببرند و اگر بيرون برده شود، بايستى اگر امکان دارد، به همان مسجد و الا به مسجد ديگر برگردانند، ولى بيرون بردن خاکروبه و مانند آن اشکال ندارد.

عروة‌الوثقى، في بعض احکام المساجد (الرابع).

5- دفن ميت در مسجد: دفن کردن ميت در مسجد جايز نيست، هرچند ضررى به مسلمانان نزده و مزاحمتى براى نمازگزاران نداشته باشد.

تحريرالوسيله، ج‌1، ص‌89، مسأله 8.

6- بردن عين نجس يا چيزى که نجس شده، به مسجد.

بردن عين نجس، مانند خون و يا چيزى که نجس شده -اگر بى‌احترامى به مسجد باشد حرام است.

توضيح المسائل، مسأله 906.

7- کارهايى که مانع نماز خواندن بشود.

اگر مسجد را براى روضه‌خوانى چادر بزنند و فرش کنند و سياهى بکوبند و اسباب چاى در آن ببرند،در صورتى که اين کارها به مسجد ضرر نرساند و مانع نماز خواندن نشود، اشکال ندارد.

توضيح المسائل، مسأله 907.

Powered by TayaCMS