عمره مفرده

عمره مفرده

عمره مفرده

همانگونه که حج به واجب و مستحب تقسيم مى شود، عمره نيز مانند حج به واجب و مستحب تقسيم مى شود.

مسأله 5 ـ کسى که وظيفه او حج إفراد يا قران است چنانچه داراى شرايط استطاعت آن نباشد و فقط استطاعت عمره مفرده را داشته باشد واجب است عمره مفرده انجام دهد.

مسأله 6 ـ کسى که وظيفه اصلى او حج تمتع است اگر به جهت عذرى حج او بدل به إفراد شده واجب است بعد از آن يک عمره مفرده بجا آورد. و اگر انجام ندهد عمره مفرده بر او مستقر مى شود.

مسأله 7 ـ عمره مفرده بر اهالى مکه و کسانى که فاصله منزلشان تا مکه کمتر از شانزده فرسخ باشد در طول عمر به شرط دارا بودن شرايط آن يکبار واجب

(24صفحه)

مى شود. و براى افراد ديگر که وظيفه آنها حج تمتع است عمره تمتع کفايت از عمره مفرده مى کند. بنابراين عمره مفرده بر آنها واجب نيست هر چند داراى شرايط آن باشند.

مسأله 8 ـ بر کسى که قصد ورود به مکه را داشته باشد اگر نخواهد حج قران يا إفراد يا عمره تمتع انجام دهد واجب است عمره مفرده انجام دهد. و در ميقات به نيت انجام آن محرم شود.

مسأله 9 ـ اگر بخواهد از طريق هوايى از فضاى مکه عبور کند لازم نيست محرم شود.

مسأله 10 ـ عبور از ميقات بدون احرام جايز نيست. ولى کسى که قصد ورود به مکه را ندارد يا در همان ماه قمرى عمره مفرده يا حج بجا آورده است يا شغلش ايجاب مى کند مکرراً به مکه رفت و آمد کند مى تواند بدون احرام از ميقات عبور کند.

مسأله 11 ـ کودک، مجنون، بيهوش، و کسانى که شرعاً مکلف نيستند لازم نيست براى ورود به مکه محرم شوند و ولىّ آنها در اين مورد وظيفه اى ندارد.

(25صفحه)

مسأله 12 ـ کسى که عمره و حج بر او واجب نيست اگر عصياناً بدون احرام وارد مکه شد گناهکار است، ولى بعد از ورود به مکه تکليف خاصى ندارد، و ماندنش در مکه بى اشکال است.

مسأله 13 ـ کسى که عصياناً از مواقيت معروفه بدون احرام گذشت و وارد مکه شد گرچه معصيت کرده ولى براى عمره مفرده احرام از ادنى الحل(1) صحيح است، و رفتن به يکى از مواقيت لزومى ندارد.

مسأله 14 ـ کسى که مى خواهد از جده براى عمره مفرده به مکه برود چون از مواقيت پنجگانه عبور نمى کند مى تواند از حديبيه، جعرانه يا تنعيم محرم شود و معصيتى نيز مرتکب نشده است.

مسأله 15 ـ تکرار عمره مفرده مانند تکرار حج مستحب است. ولى يک فرد در يک ماه قمرى نمى تواند بيش از يکبار براى خود يا براى فرد ديگرى عمره مفرده انجام دهد. ولى بعد از حج انجام عمره در

1 ـ ادنى الحل يعنى نزديکترين نقطه به محدوده حرم که حدود آن به صورت يک چند ضلعى نامنظم در اطراف مکه تعيين شده است.

(26صفحه)

همان ماه اشکالى ندارد. و همين طور است اگر در يک ماه چند عمره براى چند نفر بجا آورد.

مسأله 16 ـ انجام عمره مفرده در طول سال حتى در ماههاى حج مانعى ندارد. چه اينکه قصد انجام حج تمتع را داشته باشد يا خير.

مسأله 17 ـ کسى که در ماههاى حج(شوّال، ذى القعده، ذى الحجّه) عمره مفرده انجام دهد اگر تا ايام حج در مکه بماند و بخواهد حج تمتع انجام دهد آن عمره کفايت از عمره تمتع مى کند و مى تواند حج تمتع بجا آورد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

عمره مفرده

No image

عمره مفرده

No image

عمره مفرده

جدیدترین ها در این موضوع

No image

عمره و حج کودکان

No image

حجة الاسلام

No image

شرایط وجوب حجة الاسلام

No image

1 ـ بلوغ:

پر بازدیدترین ها

No image

حج بذلى

No image

استطاعت

No image

استطاعت بدنى

No image

رجوع به کفایت

No image

استطاعت طریقى

Powered by TayaCMS