شرایط طواف

شرایط طواف

شرايط طواف

طواف پنج شرط دارد :

اول : آنکه نيت کند که براى انجام فرمان خداوند عالم ، هفت دور طواف عمره تمتع حجة الاسلام را بجا مى آورم .

دوم : آنکه باطهارت باشد پس کسى که مى خواهد طواف واجب بجا آورد وغسل بر او واجب است يا وضوء ندارد ، اگر چه آنها را فراموش کرده باشد ، طواف او باطل است .

(مسأله 57) کسى که طواف واجب بجا مى آورد اگر بعد از آنکه سه دور ونيم طواف کرد وضوء ياغسل او بى اختيار باطل شود، ياعذر ديگرى پيداکند که نتواند طواف را تمام نمايد ، بعد از وضوء ياغسل يابعد از بر طرف شدن عذر بايد طواف را از همانجا که رها کرده بجا آورد واگر پيش از چهار دور وضوء ياغسل او باطل شود ياعذرى پيدا کند ، چنانچه به سه دور ونيم نرسيده طواف او باطل است .

(مسأله 58) کسى که مى خواهد طواف کند اگر شک کند که وضوى او باطل شده يانه ، لازم نيست وضوء بگيرد اما کسى که وضوء نداشته باشد اگر شک کند که وضوء گرفته يانه ، يابداند حدثى از او سر زده و وضوء هم گرفته ونداند کدام جلوتر بوده بايد وضوء بگيرد .

(مسأله 59) اگر بعد از تمام شدن طواف شک کند که پيش از طواف باوضوء بوده يانه يابداند که پيش از طواف حدثى از او سر زده ووضوء هم گرفته ونداند کدام جلوتر بوده طواف او صحيح است ، ولى براى اعمال بعد بايد وضوء بگيرد .

(مسأله 60) کسى که نمى تواند وضوء ياغسل را بجا آورد احتياط واجب آن است که صبر کند تاوقت طواف تنگ شود وبا تيمم طواف را بجا آورد .

شرط سوم : آنکه بدن ولباس او پاک باشد وخون زخم وجراحت ومانند اينها هم که مى شود با آن نماز خواند به بدن ولباس او نباشد .

(مسأله 61) کسى که نتواند وضوء ياغسل را انجام دهد چنانچه صبر نمايد تا وقت تنگ شود تيمم هم نتواند نمايد بايد شخص طاهرى را از براى خود نائب بگيرد وچنانچه جنب نيست بنابر احتياط مستحب خود او نيز طواف نمايد .

(مسأله 62) اگر بعد از طواف بفهمد که بدن يالباسش نجس بوده طواف او صحيح است ولى اگر فراموش کند وبعد از طواف يادش بيايد ، واجب است که دوباره طواف نمايد .

(مسأله 63) اگر دربين طواف بدن ولباسش نجس شود يابفهمد که از پيش نجس بوده چنانچه بر طرف کردن نجاست بدون رها کردن طواف ممکن است ، بايد در حال طواف آنرا برطرف کند واگر ممکن نيست بايد طواف را رها نمايد ، پس اگر چهار دور تمام شده ، بايد بدن يا لباس را تطهير نمايد وسه دور ديگر طواف کند واگر به سه دور ونيم نرسيده ، طواف او باطل است وبايد بعد از برطرف کردن نجاست طواف را از سربگيرد واگر از سه دور ونيم گذشته وبه چهار دور نرسيده چنانچه بفهمد از پيش بوده احتياط مستحب آنست که بعد از بر طرف کردن نجاست از همانجا که طواف را رها کرده بجا آورد تاهفت دور تمام شود ودو رکعت نماز بخواند ودوباره هفت دور طواف ودو رکعت نماز آن را انجام دهد ولى اگر در بين طواف بدن يالباسش نجس شده لازم نيست دوباره هفت دور طواف ودو رکعت نماز را انجام دهد بلکه چنانچه طواف را از همان جاکه رها کرده تمام کند ودو رکعت نماز بخواند کفايت مى کند .

شرط چهارم : مردى که طواف مى کند بايد ختنه شده باشد واگر بچه اى که ختنه نشده طواف نساء کند يا ديگرى او را طواف نساء دهد طوافش باطل است وبعد از بالغ شدن زن بر او حرام ميباشد مگر آنکه دوباره به مکه رود وطواف را بجا آورد يانائب بگيرد که طواف او را انجام دهد .

شرط پنجم : آنکه عورت خود را بپوشاند وبايد چيزى که عورت را با آن مى پوشاند بطورى که در نماز گفته شد مباح باشد ، بلکه احتياط واجب آن است که تمام شرايط لباس نمازگزار را داشته باشد .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

شرایط طواف

No image

شرایط طواف

جدیدترین ها در این موضوع

No image

حلق وتقصیر

No image

مستحبات تقصیر

No image

ماندن در منى

No image

رمى سه جمره

پر بازدیدترین ها

No image

رمى سه جمره

No image

طواف

No image

ماندن در منى

No image

نماز طواف

No image

قربانى

Powered by TayaCMS