بِسْمِ الله الرّحْمن الرّحِيْم
اَلْحَمدُللهِ رَبِّ الْعالَمِيْنَ، وَالصَّلوةُ وَالسَّلامُ، عَلى خَيْرِ خَلْقِهِ وَاَشْرَف بَريَّتِهِ مُحَمَّد وَ آلِهِ الطّاهِرِينَ، لاَسيَّما بَقيَّةُ اللّهِ في الأرضينَ، وَلَعْنَةُ اللهِ عَلى أَعْدائِهِمْ أجمَعينَ إلى قِيامِ يَوْمِ الدَينِ.
فضيلت حج
قال الله تعالى: «ولله عَلى النّاسِ حِجُّ البَيْتِ مَنِ استَطَاعَ إِليهِ سَبِيلا وَمَنْ کَفَرَ فإنِّ الله غَنِيٌّ عَنِ العَالمينَ»
(سوره آل عمران، آيه 97).
حجّ بيت الله الحرام، در بين واجبات و فرائض دين اسلام داراى موقعيت خاص و جايگاه ويژه است.
حکمت ها و منافع تربيتى، اجتماعى و سياسى آن بسيار است. حج، مدرسه عالى و دانشگاهى است که در کلاس هايش بخش هاى مهمّى از معارف قرآن کريم و تعاليم و هدايت هاى اسلام، ضمن عمل به ارکان و دستورات آن آموخته مى شود.
اسلام حقيقى، که تسليم محض در برابر احکام و اطاعت خالص از خداوند متعال است در عمل به برنامه هاى آن ظاهر مى گردد. همه
مواقف و مشاعر آن سازنده و موجب رشد فکر و پرواز روح به عوالم غير متناهى و درس و جهاد با نفس و سير در فضاهاى رحمانى و ملکوتى است.
حج، مشتمل بر عبادات و وظايف مهم دينى است مثل نماز، دعا، انفاق، خضوع و خشوع در درگاه الهى، خويشتن دارى و صبر و بازدارى از مشتهيات، آشنايى با مسلمانان مسائل اجتماعى و سياسى جهان اسلام و اعلاء، کلمه اسلام و ظهور نفوذ دعوت حضرت خاتم الانبياء صلى الله عليه وآله در شرق و غرب و دورترين نقاط و حضور در يک اجتماع ميليونى از نمايندگان مردم سراسر جهان و امور بسيار ديگر، همه در حج مندرج است.
خلاصه; فضايل اين فريضه بزرگ، بسيار بوده و ثواب هايى که براى يکايک آن اعمال مقرر است بيشمار مى باشد. بايد کسانى که به حج مشرف مى شوند درک تشرّف انجام اين مراسم نورانى و حضور در اين اجتماع پر فيض را توفيقى بزرگ شمرده، خودسازى و استفاده هاى معنوى در هر کدام از مواقف آن را نصب العين خود قرار دهند. و مخصوصاً تعجيل فرج حضرت صاحب الامر ارواح العالمين له الفداء را در همه آن مشاهد مقدسه از خداوند متعال مسئلت نمايند.