شرایط طواف

شرایط طواف

شرايط طواف

در طواف پنج چيز شرط است.

شرط اول ـ آن که با طهارت باشد، پس محدث به حدث اکبر يا اصغر، طواف واجب او باطل است، اگر چه از روى فراموشى يا جهل به حکم باشد.

(مسأله 91) اگر در وقتى که مشغول طواف است وضوء يا غسل او بى اختيار باطل شود، يا عذر ديگرى برايش پيدا شود که نتواند طواف را تمام کند، پس اگر شوط چهارم را تمام کرده است، از همانجا طواف را رها کند، و بعد از وضوء يا غسل يا بعد از رفع عذر، طواف را از همانجا که رها کرده تمام نمايد، و اگر قبل از تمام کردن شوط چهارم بوده، اگر به سه شوط و نيم نرسيده، طواف او باطل است، و بايد بعد از وضوء يا غسل يا بعد از رفع عذر، طواف را از سر بگيرد، و اگر به سه شوط و نيم رسيده و شوط چهارم را تمام نکرده، احتياط آن است که بعد از وضو يا غسل يا بعد از برطرف شدن عذر، باقى مانده را از همانجا که رها کرده تمام کند، و دو رکعت نماز طواف بخواند و دوباره هفت دور طواف کند و دو رکعت ديگر نماز طواف را نيز بجا آورد.

(مسأله 92) کسى که قبل از طواف، يا در بين طواف قبل از تمام شدن هفت شوط شک کند که غسل کرده يا وضو گرفته يا نه، يا بداند که حدثى از او صادر شده و غسل يا وضو هم گرفته، ولى نداند کدام جلوتر بوده بايد غسل کند يا وضوء بگيرد. و بعد، طواف را از سر بگيرد و اگر بعد از طواف شک نمايد اعتنا به آن شک نکند. و کسى که شک کند که وضوء يا غسلش باطل شده يا نه به آن شک اعتنا نکند، و طواف را بجا آورد، چه قبل از طواف باشد، و چه در بين، و چه بعد از طواف.

(مسأله 93) اگر کسى بواسطه عذرى نتواند وضو بگيرد يا غسل کند، احتياط واجب آن است که صبر کند تا عذرش برطرف شود. و اگر عذرش تا تنگى وقت برطرف نشود، بايد براى طواف بدل از غسل يا وضو تيمم کند، بطورى که در تيمم نماز عمل مى کند. و کسى که تيمم بدل از غسل جنابت کرده بعد از آن که خودش طواف را بجا آورد احتياطاً نائب هم بگيرد.

(مسأله 94) اگر آب براى وضو يا غسل، و چيزى که به آن تيمم کند نباشد، و مأيوس از تحصيل آنها باشد، بايد نايب بگيرد. و احتياط واجب آن است که اگر جنب نباشد يا غسل حيض و نفاس بر او نباشد خودش نيز طواف کند، و الا رفتن در مسجدالحرام بر او حرام است.

(مسأله 95) زن حائض بعد از پاک شدن و قبل از غسل، حکم او حکم جنب است، در وجوب غسل با امکان، و تيمم با عدم امکان غسل، و اگر در تمام مدتى که در مکه است پاک نشود، بايد براى هر طواف و نماز آن نائب بگيرد، و خودش طواف نکند. ولى ساير اعمال را خودش بجا آورد.

شرط دوّم ـ طواف پاک بودن بدن و لباس است، بطورى که در نماز شرط شده است، بلکه احتياط واجب آن است که در صورت امکان، با خون کمتر از درهم و خون زخم و جراحت که در نماز عفو شده نيز طواف نکند، و براى طواف، آن را برطرف نمايد، و تطهير کند و اگر بر طرف کردن و تطهير آن ممکن نيست، احتياط آن است که هم خودش با آن حال طواف کند و هم نائب بگيرد تا براى او طواف نمايد. ولى در وسعت وقت به احتياط واجب تأخير طواف با امکان تطهير لازم است.

(مسأله 96) اگر بعد از طواف بفهمد که لباس يا بدنش نجس بوده طوافش صحيح است. و اگر فراموش کرد و با بدن يا لباس نجس طواف کرد، احتياط لازم آن است که طواف را دوباره بجا آورد.

(مسأله 97) اگر در بين طواف لباس يا بدنش نجس شود، يا بفهمد که از پيش نجس بوده، و بدون رها کردن طواف شستن آن ممکن نباشد، طواف را رها نمايد. و اگر چهار دور يا بيشتر طواف کرده، بعد از تطهير بدن يا لباس، طواف را تمام کند. و اگر به سه دور و نيم نرسيده، طواف او باطل است، و بايد بعد از تطهير از سر بگيرد. و اگر از سه دور و نيم گذشته، و چهار دور را تمام نکرده، احتياط آن است که بعد از تطهير از همانجا که رها کرده طواف را تمام کند، و نماز طواف را بخواند و دوباره طواف و نماز آن را بجا آورد.

شرط سوم ـ آن است که مرد طواف کننده ختنه شده باشد. پس اگر ختنه نکرده باشد طواف او باطل است، و بنابراين، طواف نساء از مرد غير مختون باطل است، و بنابر احتياط لازم بچه اى که ختنه نشده اگر طواف نساء کند يا او را طواف دهند، طوافش باطل خواهد بود و بعد از ختنه تا خودش يا نايبش از طرف او طواف هايى را که بر ذمّه دارد بجا نياورد، زن بر او حلال نخواهد شد.

شرط چهارم ـ پوشانيدن عورت است با چيزى که مباح باشد و غصبى نباشد. بلکه احتياط آن است که در آن تمام شرايط لباس نمازگزار رعايت شود.

شرط پنجم ـ آن است که نيت کند که براى اطاعت فرمان خداوند عالم هفت دور طواف خانه کعبه انجام مى دهم طواف عمره تمتع حجّة الاسلام.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

شرایط طواف

No image

شرایط طواف

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS