احکام عقد دائم (آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی)

احکام عقد دائم (آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی)

احکام عــقد دائم

مسأله 2420 :

زنى که عقد دائمى شده نبايد بدون اجازه شوهر از خانه بيرون رود و بايد خود را براى هر لذتى که او مى خواهد تسليم نمايد، و بدون عذر شرعى از نزديکى کردن او جلوگيرى نکند، و اگر در اينها از شوهر اطاعت کند، تهيه غذا و لباس و منزل او بر شوهر واجب است، و اگر تهيه نکند چه توانائى داشته باشد، يا نداشته باشد مديون زن است.

مسأله 2421 :

اگر زن در کارهايى که در مسأله پيش گفته شد اطاعت شوهر را نکند گناهکار است، و حق غذا و لباس و منزل و همخوابى را ندارد ولى مهر او از بين نمى رود.

مسأله 2422 :

مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.

مسأله 2423 :

مخارج سفر زن، اگر بيشتر از مخارج وطن باشد، با شوهر نيست ولى اگر شوهر زن را سفر ببرد، بايد خرج سفر او را بدهد.

مسأله 2424 :

زنى که از شوهر اطاعت مى کند و شوهر خرج او را نمى دهد اگر ممکن است، مى تواند خرجى خود را بدون اجازه از مال او بردارد، و اگر ممکن نيست چنانچه ناچار باشد که معاش خود را تهيه کند، در موقعى که مشغول تهيه معاش است اطاعت شوهر بر او واجب نيست.

مسأله 2425 :

بنابر مشهور بين علماء قدس الله أرواحهم، مرد بايد در هر چهار شب يک شب نزد زن دائمى خود بماند، لکن اقوى عدم وجوب آنست، در صورتى که يک زن داشته باشد و اقوى وجوب آن است در صورت تعدد و شروع در شب ماندن پيش آنها و در غير اين دو صورت ترک آن سزاوار نيست.

مسأله 2426 :

شوهر نمى تواند بيش از چهار ماه، نزديکى با عيال دائمى خود را ترک کند، و همچنين است غير دائمى على الاحوط بلکه على الاقوى در بعض صور.

مسأله 2427 :

اگر در عقد دائمى مهر را معين نکنند عقد صحيح است، و چنانچه مرد با زن نزديکى کند، بايد مهر او را مطابق مهر زنهائى که مثل او هستند بدهد.

مسأله 2428 :

اگر موقع خواندن عقد دائمى براى دادن مهر مدتى معين نکرده باشند، زن مى تواند پيش از گرفتن مهر از نزديکى کردن شوهر جلوگيرى کند، چه شوهر توانائى دادن مهر را داشته باشد چه نداشته باشد ولى اگر پيش از گرفتن مهر به نزديکى راضى شود و شوهر با او نزديکى کند، ديگر نمى تواند بدون عذرشرعى، از نزديکى شوهر جلوگيرى نمايد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

احکام عقد دائم

No image

احکام عقد دائم

No image

احکام عقد دائم

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

مصرف خمس (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

مال خمسی، به شش سهم تقسیم می شود: سه سهم (نصف خمس آن، برای خدا و پیامبر و امام تلاافته است که به امام می رسد، و در دوران غیبت باید آن را به فقیه جامع شرایط فتوا پرداخت کنند....
No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....
Powered by TayaCMS