نفاس

نفاس

نفاس

سوال 320 :

زنى که بعد از زايمان، مدتى طولانى خون مى‌بيند، چه وظيفه‌اى دارد؟

جواب :

به مقدار ايّام عادت در حيض را نفاس قرار دهد و بعد از آن محکوم به حکم استحاضه است، اگر چه احتياط، جمع بين تروک نفساء و اعمال مستحاضه تا هجده روز است.

سوال 321 :

زن حامله‌اى که به علت تصادف با ماشين، چند روز از رحمش خون مى‌آيد و سپس بچه‌اش سقط مى‌شود و بعد هم چندين روز خون مى‌بيند، حکم اين خون‌ها چيست؟

جواب :

خون‌هايى که پس از سقط بچه مى‌بيند، اگر از ده روز بيشتر نباشد، خون نفاس است و بايد به احکام نفاس عمل کند و اما خون‌هاى پيش از ولادت، خواه ايّام عادت باشد و يا نباشد و خواه متصل به خون نفاس باشد ـ چنانچه ظاهر سوال است ـ و يا نباشد، در همه اينها اگر بداند که خون قروح و جروح نيست، بايد احتياط کند؛ يعنى از محرّمات اجتناب نمايد و واجبات را با انجام دادن اغسال انجام دهد.

سوال 322 :

اگر به واسطه جراحى يا سقط طبيعى، بخشى از جنين خارج شود و بخش ديگر، مثلاً بيست روز بعد خارج شود، خونى که در اين بيست روز و پس از آن مشاهده مى‌شود، چه خونى محسوب مى‌شود؟

جواب :

اگر به خونى که در اين مدت (مثلاً بيست روز) ديده، عرفا خون ولادت گفته شود و استمرار نيز داشته باشد، همه آن محکوم به نفاس است و خونى که بعد از خارج شدن تمام طفل ديده مى‌شود، فقط تا ده روز خون نفاس محسوب مى‌شود.

سوال 323 :

اگر بچه در شکم مادر بميرد و بعد از مردن، از شکم خارج شود، آيا خونى که بعد از خروج جنين مرده ديده مى‌شود، نفاس است؟

(109)

جواب :

احکام نفاس بر آن جارى است.

سوال 324 :

در بسيارى از موارد به هنگام تولد، بچه را با عمل جراحى و پاره کردن شکم از غير مجراى طبيعى به دنيا مى‌آورند. آيا خونى که بعد از تولد او از مجراى طبيعى خارج مى‌شود، حکم نفاس را دارد يا خير؟

جواب :

خونى که در وقت ولادت بچه ـ اگر چه به وسيله جراحى بيرون آورده شود ـ از مجراى طبيعى بيرون مى‌آيد، خون نفاس است؛ ولى خونى که به سبب جراحى از محلّ جراحى بيرون مى‌آيد، خون نفاس نيست.

سوال 325 :

آيا کارهايى که بر زن حائض حرام است، بر زنى که خون استحاضه يا نفاس هم ديده، حرام است يا خير؟

جواب :

بنا بر احتياط واجب کارهايى که بر زن حائض حرام است، بر نفساء نيز حرام است و زنى که در استحاضه متوسطه يا کثيره است، قبل از غسل واجب، نزديکى شوهر با او بنا بر احتياط جايز نيست و بنا بر احتياط حتى اگر غسل و وظايف ديگر خود را انجام داده باشد، نمى‌تواند جايى ازبدن خود را به خطّ قرآن برساند.

سوال 326 :

در صورت شک بين خون نفاس و خون زخم، وظيفه زن چيست؟ و چنانچه لباسش آغشته به اين خون شود، حکم خون نفاس را دارد يا زخم را؟

جواب :

اگر پس از ولادت بچه و قبل از گذشتن ده روز باشد، محکوم به حکم نفاس است و اگر پس از ده روز از ولادت بچه باشد، نفاس نيست.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

نماز میّت

No image

مکروهات نماز میّت

No image

شک در نماز میّت

No image

دفن میّت

پر بازدیدترین ها

No image

خون

No image

کمک گرفتن در غسل

No image

غسل ترتیبى و ارتماسى

Powered by TayaCMS