اختلاف در مهریه

اختلاف در مهریه

اختلاف در مهريه

ازدواج/ اختلاف در مهريه …

سوال :

اگر بين زن و شوهر بعد از مدتى زندگى زناشويى شدن اختلاف شود و زن بگويد که صيغه مدت ده سال بوده و مهر 3000 روپيه، شوهر مى گويد مدت سى سال و مهر هشتاد روپيه بوده است، آيا کدام قول مسموع است و چه بايد کرد؟

جواب :

در فرض سوال، نسبت به مدت در صورت عدم بينه قول زن بايمين مقدم است و قول مرد نسبت به مهريه با عدم بينه، همراه با يمين مقدم است. والله العالم.

سوال :

زن به عقد شخصى درآمده و قبل از دخول مرد فوت نموده يا شهيد شده، مهر زن تمام بايد داده شود يا نصف؟

جواب :

تمام مهريه بايد از ترکه او داده شود. والله العالم.

سوال :

مرد مقلد شخصى است که مى فرمايد در صورت فوت زوج قبل از دخول نصف مهر و زن مقلد کسى است که مى فرمايد تمام مهر لازم است، در صورت فوت مرد قبل از دخول تکليف چيست؟

جواب :

در فرض سوال به جهت رفع نزاع بايد به حاکم شرع جامع الشرائط مراجعه نمايند و آنچه حاکم شرع حکم کند بايد طبق آن رفتار شود. والله العالم.

سوال :

اگر زوجه در موقع ازدواج بگويد دو دانگ از همين خانه را که در آن زندگى مى کنى مهريه من کن و مرد چون يقين دارد که چنين چيزى در دفاتر رسمى و محضر انجام نمى شود مى گويد اگر بشود من قبول دارم لذا به چندين محضر رسمى ازدواج مراجعه مى کنند قبول نمى شود سرانجام با رضايت زوجه و پدرش و با مبلغ وجه رايج او را عقد مى کنند که در قباله ازدواج فقط وجه نقد قيد شده آيا غير از مبلغ تعيين شده در محضر و ثبت شده در قباله و عقدنامه زوجه طلبى از آن زوج دارد؟

جواب :

در فرض سوال زوجه غير از مبلغى که در متن عقد ازدواج به عنوان مهريه معين شده چيزى از زوج طلب ندارد. والله العالم.

سوال :

در محل ما رسم اين بوده که پدر خانواده براى فرزندان پسر جهت مهريه عروس آب ملک و گوسفند در جلسه عقد معلوم و معيّن مى کردند و تحويل مى دادند شخصى 3 پسر داشته يکى از آنها در زنده بودن پدر گوسفندهاى مهريه عيالش را تحويل گرفته و دو نفر ديگر پسرها گوسفندها را تحويل نگرفته اند و پدر فوت کرده آيا دو پسر ديگر مى توانند گوسفندهاى مهريه عيالشان را از اموال موجود آن مرحوم برداشت کنند يا خير؟

جواب :

اگر منظور اين است که پدر از ملک خودش بدون اينکه به پسر تمليک کرده باشد مهريّه براى زوجه پسر قرار ميدهد اين عمل صحيح نيست بايد مهريه زوجه از مال خود زوج باشد نه پدر زوج، و اگر منظور اين است که پدر ملک و آب و گوسفند که مى خواهد مهريه زوجه پسر خود قرار دهد اوّل به پسر تمليک مى نمايد سپس آنچه ملک پسر شده مهريه قرار داده مى شود بنابر اين آنچه پدر تمليک پسر نموده و پسر هم آنرا مهريه زوجه خود قرار داده اگر در تحت يد پدر و جزء اموال او باشد بانتاج آن متعلّق به زوجه است و بقيه را ورثه تقسيم مى کنند.

سوال :

شخصى اينجانب را به عقد و همسرى پسرش درآورده است و مبلغ صداق به عهده پسرش مى باشد و هشت مثقال طلا به عهده پدر زوج بوده است که خودش در زمان حياتش گردن گرفته و با خط خود نوشته الحال فوت نموده است و ما مى خواهيم بدانيم که آيا آن هشت مثقال طلا را چه کسى بايد به ما پرداخت کند؟ ج ـ در فرض سوال : چنانچه هشت مثقال طلا، جزء صداق بوده و آن مرحوم بعهده گرفته بايد از اموالش بردارند و به عروسش بدهند و اگر مربوط به صداق نيست فقط وعده داده که هشت مثقال طلا بعهده من که بدهم در اين صورت حق ندارند از مال او بردارند. والله العالم.

سوال :

نظر جنابعالى در مورد گرفتن شير بها چيست؟

جواب :

گرفتن شيربها با رضايت دهنده شيربهاء اشکال ندارد.

سوال :

دخترى که بعد از عقد در خانه پدرش به سر مى برد و خواهان طلاق است و در دادگاه هم دادخواست طلاق صادر کرده است آيا در اين صورت مهريه را مستحق مى شود يا خير؟ آيا در اين صورت حق نفقه گرفتن را دارد يا خير؟ و داماد مى گويد. زن گرفتم که زندگى کنم نه طلاق بدهم اگر ايشان طلاق مى خواهد تمام مخارج من را بايد بدهد جواب را صراحتاً مرقوم فرمائيد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

استفاءسایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام ازدواج موقت

No image

روابط زناشوئى …

No image

احکام نشوز …

No image

احکام نفقه …

No image

حضانت

پر بازدیدترین ها

No image

احکام شیر دادن

No image

مهریه

No image

اختلاف در مهریه

No image

جلوگیرى

No image

احکام نشوز …

Powered by TayaCMS