احکام صیغه نکاح

احکام صیغه نکاح

احکام صيغه نکاح

سوال :

کسى که به مسائل اجراى عقد آگاهى دارد امّا به قواعد عربيّت علم ندارد و نسبت به مفاهيم و عبارات صيغه عقد جاهل است آيا مى تواند صيغه عقد ازدواج را جارى کند که شرعاً صحيح باشد؟

جواب :

اگر الفاظ اجراء عقد را که در رساله ها نوشته شده بطور صحيح بداند و معنى آن را هم بداند و معنى قصد انشاء را بداند و در موقع اجراء عقد قصد انشاء نمايد صحيح است. والله العالم.

سوال :

خواندن خطبه عقد با تلفن چه حکمى دارد؟

جواب :

اشکال ندارد. والله العالم.

سوال :

آيا مى توان مانند سائر عقود در نکاح نيز قائل به معاطات شد؟

جواب :

در نکاح معاطات جارى نيست.

سوال :

اگر خود زن و مرد بگويند که ما عقد خوانده ايم آيا از آنها پذيرفته مى شود يا خير؟ و اگر انسان به فرزندان آنها نسبت حرام زاده بدهد آيا قذف است يا خير؟

جواب :

اقرار آنها به خواندن عقد در زن و شوهر بودنشان کافى است و نسبت حرام زاده دادن به اولاد آنان قذف است. والله العالم.

سوال :

اگر زيد و زينب شخصى رابراى اجراء عقد وکيل نمايند و عاقد به آنها بگويد که ظهر عقد شما را مى خوانم و بعد از مدتى متوجه شود عقدى که قرار بود بخواند فراموش کرده ونخوانده است در حاليکه نمى داند وکيل عقد دائمى بوده يا عقد انقطاعى و در صورت انقطاعى بودن مدت و اجرت را نمى داند وظيفه و تکليف شرعى عاقد چيست؟

جواب :

درمورد سوال وکيل دو عقد بخواند يکى بعنوان دوام و يکى بعنوان انقطاع بمدّت و مهر معيّن عند الزوجين.

سوال :

شخصى مثلاً از طرف ده نفروکيل براى اجراء عقد دائم شده و بعد از اجراء عقد، عاقد يقين دارد که يکى از اين عقدها باطل بوده در صورتيکه عاقد اسامى موکلين و زوجين را نمى داند و هيچ يک از آنان را نمى شناسد و ضمناً مقدار مهريه را هم فراموش نموده وظيفه شرعى عاقد چيست؟

جواب :

در فرض سوال تمام ده عقد را تکرار کند به اين نحو که يک عقد بعنوان موکلين (زوجين) که اوّل او را وکيل کرده اند بهمان مهريّه اى که خودشان تعيين نموده اند و يک عقد بعنوان زوجين که دوّم او را وکيل کرده اند و همينطور تا عقد دهم چون مسلماً همه اينها در آن واحد و همزمان عاقد را وکيل نکرده اند و طبعاً بحسب زمان توکيل يکى اوّل بوده و يکى دوّم و يکى سوّم الى آخر و اين در صورتى است که بطلان عقد مربوط به اجراء عقد و مجرى عقد باشد چنانچه ظاهر سوال است وإلاّ عاقد مسئوليتى ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

استفاءسایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام ازدواج موقت

No image

روابط زناشوئى …

No image

احکام نشوز …

No image

احکام نفقه …

No image

حضانت

پر بازدیدترین ها

No image

احکام شیر دادن

No image

مهریه

No image

جلوگیرى

No image

اختلاف در مهریه

No image

احکام نشوز …

Powered by TayaCMS