مهریه

مهریه

مهريه

ازدواج/ مهريه …

سوال :

فقهاء عظام فرموده اند اگر زوجين ضمن اجراء عقد، صداق را معيّن ننمايند و بعد از عقد توافق به صداق کنند صداق بعدالعقد کالمذکور فى العقد لازم الوفاء است.

سوال اين است که اگر زوجين در حين اجراء عقد مبلغى را بعنوان مهريه تعيين کنند و بعد از عقد نيز مبلغى به صداق تعيين شده اضافه نمايند آيا در اين فرض نيز صداق اضافى بعد از عقد کالمذکور فى العقد لازم الوفاء مى باشد يا خير؟

جواب :

در مورد سوال صداق اضافى بعد از عقد اگر در ضمن عقد لازم ديگر مانند بيع و مصالحه قرار داد نشده لازم الوفاء نيست. والله العالم.

سوال :

اگر زنى مدتى بعد از ازدواج ناقص شود مثلاً کور شود آيا شوهر که او را طلاق مى دهد مديون مهر هست؟

جواب :

بلى مديون است و بايد به او ادا نمايد پس اگر طلاق پيش از نزديکى و مواقعه با همسر واقع شود شوهر نصف مهر را و اگر بعد از نزديکى باشد همه مهر را بايد بدهد.

سوال :

اگر شخصى در نکاح موقت مهريه و اجرت را سفر مشهد مقدس و يا عمره مفرده قرار بدهد آيا اين عقد صحيح خواهد بود يا خير؟

جواب :

اشکال ندارد.

سوال :

اگر زنى در زمان زندگى با شوهرش از او طلب مهرش را نمايد و مرد از پرداخت آن عاجز باشد زندگى آنها چگونه است؟

جواب :

اگر شوهر قدرت اداء مهريه زوجه را ندارد فعلاً تکليفى ندارد و هروقت متمکن شد در صورت مطالبه زوجه واجب است بپردازد. والله العالم.

سوال :

زوج از بچه دار شدن جلوگيرى مى کند وعدم جلوگيرى را مشروط کرده است به اينکه زوجه مهريه اش را به او ببخشد و او را برىء الذمه کند.

اگر زوجه مهريه اش را ببخشد تا زوج جلوگيرى را کنار بگذارد آيا اين بخشش صحيح است؟ وآيا زوج برىء الذمه مى شود؟

جواب :

در فرض سوال، چنانچه زوجه مهريه خود را به زوج بخشيده بشرط اينکه زوج از بچه دار شدن ممانعت نکند وزوج به آن شرط عمل کند اين بخشش صحيح است وزوج برىء الذمّه مى شود.

سوال :

40 سال پيش زمين مترى يک هزار تومان بوده فعلاً همان زمين مترى ده هزار تومان مى باشد در آن زمان قباله ازدواج خانمى هزار تومان بوده و شوهر نداده فعلاً اگر هزار تومان به زن بدهد آيا ذمّه او برى مى شود يا نه و همچنين مثلاً شخصى 40 سال قبل از کسى هزار تومان قرض کرده و از روى فراموشى يا عمداً نداده فعلاً چقدر بايد به او بدهد؟

جواب :

در فرض سوال اگر اختلاف ماليت دين يا مهريه زياد و غير متعارف باشد به طورى که عرف پرداخت آن را به مبلغ سابق بدل آن نمى شمارد و در اين مدت بستانکار مطالبه مى نموده و بدهکار خواه مديون باشد يا زوج باشد بدهى را نپرداخته باشد احتياط اين است که طرفين با مصالحه و تراضى رفع اختلاف بنمايد.

سوال :

لطفاً نظر مبارک خود را در خصوص مصوبه مجلس شوراى اسلامى پيرامون پرداخت مهريه زنان طبق ارزش پولى روز(يوم الاداء) بيان فرمائيد.

جواب :

در صورتى که زوجه مطالبه مهريه خود را کرده باشد و زوج هم متمکّن از اداء بوده و نپرداخته بعيد نيست که ارزش ريالى روز محاسبه شود معهذا احوط مصالحه زوجين با يکديگر است و اگر مطالبه نکرده زوج همان مقدار مهر را که عقد بر آن خوانده شده بدهکار است. والله العالم

سوال :

اگر کسى مهر همسرش را از خانه و باغ يا پول تبديل به چيزى از مال خويش کند مثلاً به عنوان قرض بگيرد و خرج خانه اى کند و رسيد بدهد آيا رسيد کافى است يا بايد حتماً طبق قولى که داده است که من به جاى مهريه شما يک ثلث از خانه را به شما ميدهم، عمل کند و چنانچه آن خانه را بفروشد و خانه اى ديگر بخرد و در سند قيد نکند اشکالى دارد يا خير؟

جواب :

بمقدار قيمت فروش خانه و باغ از ملک همسر به او مديون است و بايد بپردازد.

سوال :

امروزه رايج شده مثلاً 300 سکه بهار آزادى را به عنوان مهريه قرار مى دهند در صورتى که نه حالا و نه در آينده کسى قدرت پرداخت ندارد (و به عنوان اينکه مهر را که داد وکه گرفت) مى باشد) آيا در اين صورت عقد صحيح است يا خير؟

جواب :

عقد صحيح است و شوهر ضامن مهريه هم مى شود البته مستحب است مهريه کم گرفته شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

مهریه

No image

مهریه

No image

مهریه

No image

مهریه

No image

مهـریه

No image

مهریه

No image

مهریه

استفاءسایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام ازدواج موقت

No image

روابط زناشوئى …

No image

احکام نشوز …

No image

احکام نفقه …

No image

حضانت

پر بازدیدترین ها

No image

احکام شیر دادن

No image

مهریه

No image

اختلاف در مهریه

No image

احکام صیغه نکاح

Powered by TayaCMS