وکالت در اجراء صیغه ازدواج‌

وکالت در اجراء صیغه ازدواج‌

وکالت در اجراء صيغه ازدواج‌

سوال 35 :

- نامه‌اى از روستا مى‌آورند که به امضاء زن و مرد و ولىّ زن رسيده است و به عاقد وکالت مى‌دهند عقد را بخواند. آيا اين نوع وکالت معتبر است؟

جواب:

- وکالت با نامه و امضاء إثبات نمى‌شود مگر آنکه موجب اطمينان شود.

سوال 36 :

- زنى يک بار شوهر کرده و از آن شوهر صدماتى ديده و با زحمت زياد توانسته از وى جدا شود، لذا تصميم مى‌گيرد که اگر بخواهد شوهر کند موقع إجراء صيغه نکاح از وى وکالت مطلق در طلاق بگيرد، و بر همين اساس با مرد ديگرى ازدواج مى‌کند، ولى عاقد در موقع إجراى صيغه، وکالت مزبور را ذکر نمى‌کند، زن اطمينان داشته که اين وکالت به او داده شده، لذا از شوهر دوّم خود تمکين مى‌کند ولى بعد از مدّت کوتاهى بين اين زن و شوهر دوّمش اختلاف بروز مى‌کند، موقعى که زن در مقام طلاق خود بر مى‌آيد متوجّه مى‌شود که اين شرط در قباله نکاحيّه ذکر نشده، به دادگاه رجوع مى‌کند و شوهر دوّم حاضر نمى‌شود که وى را طلاق دهد، زن مى‌گويد که رضاى من به اين نکاح به طور مطلق نبوده بلکه مشروط به اين بوده که شوهرم وکالت در طلاق به من بدهد، و چون إجازه وکالت به من داده نشده راضى نبوده و نيستم، آيا در اين صورت اين نکاح صحيح است؛ چون رضايت زوجين شرط است و رضايت زن مقيّد به وکالت در أمر طلاق بوده که رعايت نشده؟

جواب:

- ازدواج مزبور محکوم به صحّت است مگر آن که زوجه إثبات نمايد که در وکالت در إجراى عقد شرط مزبور را قيد نموده و وکيل تخلّف کرده است.

استفتاءات، ج‌3، ص: 93

استفتاءات ج‌3 101 س 55 ..... ص : 100

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام مهریّه‌

No image

مهر السنّة

No image

جهیزیّه‌

No image

شیربها

پر بازدیدترین ها

No image

صیغه عقد ازدواج‌

No image

شیربها

Powered by TayaCMS