عمره‌

عمره‌

عمره‌

سوال 43 :

- بعضى از کارمندان و کارکنان حجّ، بين عمره تمتّع و حجّ تمتّع از مکه براى کارهاى حجاج، به جدّه، عرفات و منى مى‌روند، آيا اشکال دارد؟

جواب:

- احتياط واجب اين است که بعد از عمره تمتّع از مکة خارج نشوند مگر در مورد ضرورت و در اين مورد محرم شوند به احرام حجّ و از مکّه خارج شوند.

سوال 44 :

- شخصى که طواف عمره تمتع را بدون طهارت از حدث انجام‌

استفتاءات ج‌1 460 ج ..... ص : 460

استفتاءات، ج‌1، ص: 450

داده و بعد از اتمام عمره حج را انجام داده و بعد از انجام حج متوجه شده است، آيا عمره و حج هر دو باطل است؟ يا فقط عمره؟ يا هيچ کدام؟ و آيا فرقى بين نسيان و جهل هست يا خير؟ و نيز فرقى بين جهل به حکم و موضوع هست يا خير؟ و آيا چنين شخصى محرم است يا خير؟ و بر فرض محرم بودن براى احلال راهى هست يا خير؟

جواب:

- اگر عمدى نبوده عمره و حج او صحيح است و همچنين در صورت جهل به حکم يا موضوع و فقط طواف عمره را بايد بجا آورد و از احرام هم خارج شده و فرقى بين صور مرقومه نيست.

سوال 45 :

- اينجانب در هنگام عمره تمتع ما بين شوط 2 و 3 يا 3 و 4 بود که شک کردم، در همان حال مى‌دانستم که اگر کسى قبل از شوط چهارم شک کرد، طوافش باطل است و دوباره بايد از اوّل شروع کند ولى چون فکر مى‌کردم فقط طواف نساء را اگر کسى صحيح انجام ندهد، محرم باقى مى‌ماند، لذا به شکّ خود اعتنا نکرده و طواف را ادامه دادم، حالا که به تهران برگشته‌ام، بعضى مى‌گويند: اگر طواف عمره تمتع کسى باطل باشد، به احرام عمره تمتع باقى مى‌ماند و بعضى مى‌گويند: بعد از تقصير از احرام در مى‌آيد ولى يک طواف عمره به گردنش باقى مى‌ماند، مى‌خواستم سوال کنم از اين دو قول کدامشان صحيح است؟

جواب:

- اگر جدا آنچه مرقوم شده صحيح است و وسوسه نيست، باقى بر احرام هستيد و با انجام اعمال عمره مفرده از احرام خارج مى‌شويد و بايد سال بعد به حج برويد.

استفتاءات، ج‌1، ص: 451

سوال 46 :

- آيا مى‌شود در ماه ذيقعده به عنوان عمره مفرده وارد مکه شد يا خير؟

جواب:

- مانع ندارد.

سوال 47 :

- حاجى عمره تمتع را خاتمه داده و محل شده قبل از محرم شدن براى حج تمتع در مکه فوت مى‌کند آيا برئ الذمه شده يا لازم است براى او نائب بگيرند، و اگر نائب شيعه نباشد و بنا شد نايب بگيرند تکليف چيست؟

جواب:

- از حج کفايت مى‌کند و لازم نيست نايب بگيرند.

سوال 48 :

- اکنون که شهر مکه توسعه يافته و در اطراف آن خانه‌هاى جديدى مانند عزيزيه و امثال آن که پائين‌تر از شيشه است ساخته‌اند استدعا دارد نظر مبارک را در مورد دو سوال زير اعلام و به مهر مبارک مزين فرمائيد:

1- اگر حجاج را در اماکن فوق الذکر اسکان دهند از نظر اينکه بين عمره و حج نبايد از مکه خارج گردند آيا دچار اشکال نخواهند شد؟

2- کارمندان کاروانها که حج واجب به عمل مى‌آورند آيا مى‌توانند براى انجام کارهاى خدماتى بعد از عمره به منى و عرفات يا جده بروند و برگردند يا خير؟

جواب:

1- اگر اماکن مذکوره از منازل شهر مکه شمرده شود اشکال ندارد.

2- بعد از عمره تمتع نمى‌توانند از مکه خارج شوند على الأحوط مگر در مورد ضرورت و در اين صورت بايد براى حج محرم شوند و خارج شوند.

استفتاءات، ج‌1، ص: 452

سوال 49 :

- آيا جايز است براى کسى که عمره تمتّع را در مکّه انجام داده و محلّ شده، از شهر مکه خارج شود: 1- براى زيارت غار حراء. 2- رفتن به عرفات و غيره؟

جواب:

- به احتياط واجب نمى‌تواند از مکّه خارج شود مگر در مورد ضرورت و در اين صورت بايد به احرام حجّ محرم شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

شرائط وجوب‌

No image

نیابت‌

No image

عمره‌

No image

احرام‌

No image

طواف‌

پر بازدیدترین ها

No image

شرائط وجوب‌

No image

نیابت‌

No image

احرام‌

No image

طواف‌

No image

قربانى‌

Powered by TayaCMS