ارتداد

ارتداد

ارتداد

سوال 1868 :

چنانچه فرد مسلمان فطرى، در مقام احتجاج و منازعه با عدّه اى در مورد ائمه اطهار (عليهم السلام) اين کلمات را به زبان آورد: (کدام دين؟ کدام قرآن؟ پيامبر (صلى الله عليه وآله) و على (عليه السلام) و امام صادق (عليه السلام) چه کسى بودند؟ همه اينها دروغ است)، آيا استعمال الفاظ فوق، از مصاديق سبّ و دشنام به آن بزرگواران مى باشد؟

جواب :

اگر در شرايط عادى و با توجه و التفات، جملات مذکوره را به زبان بياورد، و از طرفى مانند حضرت ابراهيم (عليه السلام) در مقام تمهيد مقدمه، براى ابطال نظر ديگران نباشد، جملات مذکوره چون انکار اصل دين و قرآن و رسالت است، موجب ارتداد است. و داخل در عنوان سبّ نيست. و در مفروض سوال، ارتداد فطرى است.

سوال 1869 :

شخصى نه اهل نماز و نه روزه است. در حين صحبت با همکارانش، نعوذبالله نسبت به خداوند متعال فحّاشى خواهر کرده است و بار دوّم تکرار کرده و گفته است: که چه کسى آخرت را ديده، تکليف شرعى ما دراين باره چيست؟ مرقوم بفرماييد.

جواب :

از موضوع شخصى اطلاع ندارم. بطور کلّى اگر کسى با قصد و التفات و اختيار نسبت به خداوند ـ العياذ بالله ـ فحّاشى کند. هرچند به نحو مفروض در سوال، فحش بدهد قتلش واجب مى شود: ولى تا به مطالب مذکوره يقين حاصل

(صفحه493)

نشود، قتل جايز نيست(1).

سوال 1870 :

شخصى براى فرار از پاکستان و سکنى در کشورهاى اروپايى خود را قاديانى معرفى کرده است، حال در مراجعت مى خواهد با دختر مسلمانى ازدواج کند، آيا مى توان با او ازدواج کرد؟

جواب :

اگر فرد مزبور، منکر نبوّت نبىّ اکرم (صلى الله عليه وآله) يا يکى از ضروريات دين باشد; کافر محسوب مى شود و نمى توان با او ازدواج کرد. امّا اگر دروغ گفته و براى گرفتن گذرنامه اين تمهيد را به کار برده، هرچند گناه کرده است، ولى کافر نيست و مى توان با او ازدواج کرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

ارتداد

No image

ارتداد

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

سرقت

No image

ارتداد

No image

تعزیرات

No image

اجراى حدود

No image

شرب خمر

Powered by TayaCMS