رمى جمرات

رمى جمرات

رمى جمرات

سيزدهم : از واجبات حج، رمى جمرات سه گانه ـ اولي، وسطي، جمره عقبه ـ است.

و رمى مذکور در روز يازدهم و دوازدهم واجب است، و اگر شب سيزدهم را در منى بماند، بنابر احتياط در روز سيزدهم نيز واجب است.

و لازم است هر شخصى خود را رمى کند، و در حال اختيار نائب گرفتن جايز نيست.

مسأله 431 : واجب است اول اول جمره اول را رمى کند، و پس از آن جمره وسطى را، و پس از آن جمره عقبه را، و اگر بر خلاف اين ترتيب عمل نمود، هرچند به علت ندانستن حم شرعى يا فراموشى باشد، بايد طورى برگردد که ترتيب حاصل شود.

آرى اگر چهار ريگ را به يک جمره پرتاب کرد، و به علت فراموشى يا ندانستن حکم شرعى آن را رها کرد و جمره ديگرى را پس از آن رمى نمود، براى او کفايت مى کند که رمى جمره سابق را با سه ريگ به هفت ريگ برساند، و لازم نيست جمره را که پس از آن رمى نموده بود از نو رمى کند.

مسأله 432 : آنچه را از واجبات رمى جمره عقبه در واجب چهارم از اعمال حج (صفحه 277) ذکر نموديم، شامل رمى جمرات سه گانه نيز ميشود.

مسأله 433 : واجب است رمى جمرات در روز باشد، و از اين حکم چوپانان، و هر کسى که از ماندن روز در منى معذور است به علت ترس يا مرض ييا چيز ديگري، استثناء ميشود، که براى آنان جايز است رمى هر روزى را در شب آن روز انجام دهند، و اگر اين را هم نتوانند، جايز است رمى همه روزها را در يک شب جمع کنند.

مسأله 434 : کسى که از روى فراموشى و يا ندانستن حکم شرعى در روز يازدهم رمى نکند، بايد آن را روز دوازدهم قضاء نمايد، و کسى که آن را در روز دوازدهم به همان علت بجا نياورد بايد آن را روز سيزدهم قضاء نمايد، و همچنين است بنابر احتياط حکم کسى که عمداً ترک رمى نمايد.

و احتياط اين است که بين اداء و قضاء فاصله بيندازد، و اينکه قضا را بر ادا مقدم بدارد، واحوط واولى اين است که قضا در اول روز و ادا هنگام ظهر باشد.

مسأله 435 : کسى که رمى جمرات را به علت فراموشى يا ندانستن حکم شرعى ترک کند، و در مکه يادش بيايد يا حکمش را بداند، واجب است به منى برگردد و رمى نمايد، و اگر رمى دو روز ترک شده باشد يا سه روز، بنابر احتياط بايد آنچه زودتر فوت شده زودتر قضا نمايد، و بين قضاى رمى روزى و روز ديگرى بعد از آن با مقدارى وقت فاصله بيندازد.

و چنانچه س از بيرون رفتن از مکه يادش بيايد يا وجوب آن را ياد گيرد، واجب نيست جهت تدارک آن برگردد، واحوط واولى اين است که خودش شخصاً آن را در سال آينده قضا نمايد، در صورتى که به حج برود، و يا توسط نائبش، در صورتى که به حج نرود.

مسأله 436 : کسى که معذور است و شخصاً نمى تواند رمى نمايد، مانند مريض، بايد نائب بگيرد، و اولى اين است که نزد جمره ها در صورت امکان حاضر شود، و نائب در حضور او پرتاب کند، و اگر اميد به رفع عذر شخص معذور قبل از گذشتن وقت رمى وجود داشته باشد، ولى نائب بگيرد و از طرفش رمى نمايد، و اتفاقاً عذر شخص قبل از گذشتن وقت رفع شود، بنابر احتياط خودذ شخصاً نيز رمى نمايد، و کسى که قدرت نائب گرفتن ندارد، مانند بيهوش، وليش يا ديگرى از طرف او رمى نمايد.

مسأله 437 : کسى عمداً رمى را در روزهاى تشريق ترک کند، حجش باطل نمى شود، و احتياط اين است که خودش شخصاً آن را در سال آينده قضا نمايد، در صورتى که به حج برود، و يا توسط نائبش، در صورتى که به حج نرود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

رمى جمرات

No image

رمى جمرات

No image

رمى جمرات

No image

رمى جمرات

پر بازدیدترین ها

No image

واجبات طواف

No image

حج تمتع

No image

وصیت به حج

No image

احکام نیابت

Powered by TayaCMS