دعا امام حسین (علیه السلام) در روز عرفه

دعا امام حسین (علیه السلام) در روز عرفه

دعا امام حسين (عليه السلام) در روز عرفه

روايت شده است که بشر و بشير فرزندان غالب اسدى گفته اند: هنگامى که عصر عرفه بود در عرفات، و ما نزد امام حسين (عليه السلام) بوديم، امام (عليه السلام) همراه با عده اى از اهل بيتش و فرزندانش، و پيروانش با حال فروتنى و خشوع و خضوع در برابر حق جل و علا از خيمه (چادر) خود بيرون آورند، و در طرف چپ کوه ايستادند، و رو به کعبه نمودند، و دستهاى خود را تا مقابل روى مبارک بالا بردند، مانند بينوا و نيازمندى که خوراکى را ميطلبد.

و از جمله ادعيه مرويه: آنست که در روايت صحيح معاويه بن عمار، از حضرت صادق (عليه السلام) نقل شده که فرموده است: در روز عرفه نماز ظهرين را با سرعت بخوان و بين آنها جمع کن، تا خود را فارغ براى دعاء کني، زيرا که روز عرفه روز دعاء و طلب حاجت است، سپس مى آئى به موقف همراه با آرامش و وقار، پس حمد کن خدا را، و (لا اله الا الله) بگو، و تمجيد نما خداوند را، و ثناى او را بجا آور، و صد مرتبه (الله اکبر) بگو، و صد مرتبه (الحمد لله)، و صد مرتبه (سبحان الله)، و صد مرتبه (قل هو الله احد) را بخوان، و آنچه دوست دارى دعا کن، و سعى وجدّيت در دعاء نما، زيرا که روز عرفه روز دعا و طلب حاجت است، و از شيطان بخداوند پناه ببر، زيرا غافل نمودن شيطان انسان را از خداوند در روز عرفه، براى او محبوبتر از هر غافل نمودن ديگر است، و بر حذر باش از اينکه خود را مشغول بتماشاى مردم نمائي، و رو بخود بياور، و قرار ده در دعاهائى که مى خوانى ايندعا را:

»اللهم انى عبدک فلا تجعلنى من اخيب و فدک، و ارحم مسيرى اليک من الفج العميق«.

و همچنين ايندعا را:

» اللهم رب المشاعر کلها فک رقبتى من النار، و اوسع على من رزقک الحلال، و ادرا عنى شر فسقه الجن و الانس«.

و مى گوئي:

» اللهم لا تمکربى و لا تخذعنى و لا تستدرجني«.

و مى گوئي:

» اللهم انى اسالک بحولک وجودک و کرمک و منک و فضلک، يا اسمع السامعين، و يا ابصر الناظرين، و يا اسرع الحاسبين، و يا ارحم الراحمين، ان تصلى على محمد و آل محمد و ان تفعل بى کذا و کذا« و حوائج خود را بيان کند.

و قرار ده در دعاهائى که مى خوانى اندعا را، در حالى که سرت را بطرف آسمان بلند کني:

» اللهم حاجتى اليک التى ان اعطيتنيها لم يضرنى ما منعتني، و التى ان منعتنيها لم ينفعنى ما اعطيتني، اسالک خلاص رقبتى من النار«.

و همچنين ايندعا را:

» اللهم انى عبدک و ملک يدک، ناصيتى بيدک، و اجلى بعلمک، اسالک ان توفقنى لما يرضک عنى و ان تسلم منى مناسکى التى اريتها خليلک ابراهيم، و دللت عليها نبيک محمدا صلى الله عليه و آله«.

و همچنين ايندعا را:

» اللهم اجعلنى ممن رضيت عمله و اطلت عمره و احييته بعد الموت حياة طيبة«.

و از جمله ادعيّه مرويّه: آنست که تعليم فرمود آنرا رسول خدا (صلى الله عليه و آله) به على (عليه السلام)، چنانچه معاويه بن عمار روايت نموده است از حضرت صادق (عليه السلام)، فرمود: پس مى گوئي:

» لا اله الا الله وحده لا شريک له، له الملک و له الحمد، يحيى و يميت، و يميت و يحيي، و هو حى لا يموت، بيده الخير، و هو على کل شئ قدير.

اللهم لک الحمد، انت کما تقول، و خير مما يقول القائلون. اللهم انى اعوذ بک من الفقر، و من وسواس الصدر، و من شتات الامر، و من عذاب النار، و من عذاب القبر. اللهم انى اسالک من خير ما تاتى به الرياح، و اعوذ بک من شر ما تأتى به الرياح، و اسالک خير الليل و خير النهار«.

و از جمله آنها: آنست که عبدالله بن ميمون روايت نموده، گفت: شنيدم حضرت صادق (عليه السلام) را که مى فرمود: رسول خدا (صلى الله عليه و آله) در عرفات وقوف فرمود، و آنگاه که آفتاب ميخواست غروب کند قبل از اينکه حرکت کند فرمود:

» اللهم انى اعوذ بک من الفقر، و من تشتت الامر، و من شر ما يحدث بالليل و النهار، امسى ظلمى مستجيرا بعفوک، و امسى خوفى مستجيرا بامانک، و امسى ذلى مستجيرا بعزک، و امسى وجهى الفانى مستجرا بوجهک الباقي، يا خير من سئل و يا اجود من اعطي، جللنى برحمتک، و البسنى عافيتک، واصرف عنى شر جميع خلقک«.

و روايت نموده است ابوبصير از حضرت صادق (عليه السلام): که فرمود: اگر غروب کرد آفتاب در روز عرفه بگو:

» اللهم لا تجعله آخر العهد من هذا الموقف، و ارزقنيه من قابل ابدا ما ابقيتني، و اقلبنى اليوم مفلحا منجحا مستجابا لي، مرحوما مغفورا لي، بافضل ما ينقلب به اليوم احد من و فدک و حجاج بيتک الحرام، و اجعلنى اليوم من اکرم و فدک عليک، و اعطنى افضل ما اعطيت احد منهم من الخير و البرکة و الرحمة و الرضوان و المغفرة، و بارک لى فيما ارجع اليه من اهل او مال او قليل او کثير و بارک لهم في«.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

15ـ کشتن جانوران بدن

No image

واجبات طواف

No image

تروک احرام

No image

17 ـ روغن مالى بدن

Powered by TayaCMS