فصل چهارم ـ رمى

فصل چهارم ـ رمى

فصل چهارم ـ رمى

چهارمين عمل واجب حج و اولين عمل منى، رمى است. يعنى واجب است در روز دهم ذى حجه (عيد قربان) به جمره عقبه (کبرى) سنگ زده شود.

شرائط رمى

در رمى چند چيز شرط است:

1ـ نيت با رعايت شرايط آن که در بحث نيت احرام گذشت.

2ـ سنگى که به جمره زده مى شود بايد به اندازه اى باشد که «حصى» يعنى «ريگ» به آن صدق کند. بنابراين اگر خيلى ريز باشد مانند دانه شن ويا خيلى بزرگ باشد مانند قلوه سنگ، رمى صحيح نيست.

3ـ کسى که توانايى دارد بايد از وقت طلوع خورشيد در روز عيد تا غروب همان روز رمى کند.

4ـ سنگ ها بايد بر اثر پرتاب به جمره اصابت کند. بنابراين اگر به جمره اصابت نکند و يا گمان به اصابت داشته باشد و يا سنگ به دايره اطراف جمره برسد ولى به خود جمره اصابت نکند، کفايت نمى کند، و بايد دوباره رمى نمايد.

5ـ تعداد سنگ ريزه ها بايد هفت عدد باشد.

6ـ سنگ ريزه ها را بايد به ترتيب و يکى يکى بيندازد و اگر آنها را با هم پرتاب کند کفايت نمى کند چه به جمره برسد و چه نرسد.

مسأله270 ـ رمى قسمت سيمانى جمره و همچنين رمى قسمت هاى جديد جمره، در صورتى که عرفاً جزء جمره محسوب شود، جايز است.

مسأله271 ـ رمى از طبقه دوم ظاهراً جايز است هر چند احوط آن است که رمى از مکانى که در گذشته متعارف بوده صورت بگيرد.

شرايط سنگى که با آن رمى صورت مى گيرد

1ـ از حرم باشد، بنابراين ريگ خارج از حرم کفايت نمى کند. و اگر سنگى را که در حرم است احتمال بدهد از خارج حرم آورده اند اعتنا نکند و رمى با آن جائز است.

2ـ بکر باشد، يعنى قبلاً هر چند در سال هاى گذشته کسى با آن رمى صحيح انجام نداده باشد. و اگر شک کند که سنگ را ديگرى استعمال کرده يا نه جايز است با آن رمى نمايد.

3ـ سنگ ها بايد مباح باشد. بنابراين رمى با سنگ غصبى يا سنگى که ديگرى آن را براى خودش حيازت کرده، بدون اجازه او صحيح نيست. ولى طهارت در سنگ ها شرط نيست.

مسأله272 ـ زنان و اشخاص ضعيف که مجازند بعد از نصف شب از مشعرالحرام خارج شوند و به منى بروند، اگر از رمى در روز معذور باشند، مى توانند شبانه رمى کنند. بلکه زنان حتى در صورت نداشتن عذر جايز است در شب رمى کنند. ولى همراهان آنها اگر از رمى در روز معذور نباشند بايد در روز رمى کنند. و در غير اين صورت مى توانند در شب رمى نمايند.

مسأله273 ـ کسانى که از رمى در روز عيد معذور هستند، جايز است در شب عيد يا شب بعد از آن رمى کنند. و همچنين کسى که از رمى در روز يازدهم و دوازدهم ذى الحجّه معذور است مى تواند در شب آن يا شب بعد از آن رمى کند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

فصل اول ـ احرام

No image

فصل پنجم ـ قربانى کردن

No image

فصل چهارم ـ رمى

No image

فصل دوم ـ وقوف در عرفات

Powered by TayaCMS