طواف
امامي
5 ـ براي طواف کننده مستحب است در هر شوط، ارکان خانه کعبه و حجرالأسود را استلام نمايد.
شافعي و حنفي
5 ـ براي هر شوط طواف بلند کردن دستها و بوسيدن آنها لازم است، بدين ترتيب جمعاً هفت شوط طواف را هفت مرتبه در هنگام ازدحام از دور دستها را بلند کند و بوسه دهد.
امامي
6 ـ از جمله مستحبات مکه معظمه، طواف کعبه است، درهر شبانه روز ده مرتبه، در اوّل شب سه طواف و در آخر شب سه طواف و پس از دخول صبح دو طواف (بعد از ظهر دو طواف) ولي پس از احرام عمره، قبل از طواف و پس از احرام حج قبل از وقوف به عرفات و پس از بازگشت از منا، قبل از طوافِ زيارت احتياط آن است که طواف مستحب بجانياورد.
شافعي و حنفي
6 ـ در تمام اوقات شبانه روز طواف جايز است حتي در اوقاتي که نماز مکروه است، بجز وقت خطبه نماز جمعه و موقع اقامه نماز جماعت که در اين دو وقت طواف مکروه است.
امامي
7 ـ عبارت شهيدين (قدس سرّهما) در لمعه و شرح آن، اينچنين است:
وسنّته (الطواف) الغسل....
والرّمل ـبفتح الميمـ وهوالإسراع فيالمشي مع تقارب الخطا، دون الوثوب والعدو ثلاثاً و هي الأولي والمشي أربعاً بقية الطواف علي قول الشيخ في المبسوط في طواف القدوم خاصة....وانّما يستحب علي القول به للرجل الصحيح، دون المرأة والخنثي والعليل، بشرط أن لا يؤذي غيره ولا يتأذيبه. 1
شافعي و حنفي
7 ـ در طواف عمره و طواف حج، که بعد از آن بايد سعي انجام بگيرد، سنت است که مردان در سه شوط اول «رمل» و در هر هفت شوط «اضطباع» کنند البته در وقت نماز سنت آن است که اضطباع نکنند.
رمل; يعني تکان دادن بازوها و قدم برداشتن همچون پهلوانان.
اضطباع; يعني حوله احرام را از زير بغلِ راست عبور دهد و روي شانه چپ بگذارد، اما هنگام خواندن نمازها بغل را بپوشاند.