احکام نفاس (آیت الله حسین نوری همدانی)

احکام نفاس (آیت الله حسین نوری همدانی)

نفاس

مسأله 509 :

از وقتي که اولين جزء بچه از شکم مادر بيرون مي آيد ، هر خوني که زن مي بيند اگر پيش از ده روز يا سر ده روز قطع شود ، خون نفاس است و زن را در حال نفاس ، نفساء مي گويند .

مسأله 510 :

خوني که زن پيش از بيرون آمدن اولين جزء بچه مي بيند ، نفاس نيست .

مسأله 511 :

لازم نيست که خلقت بچه تمام باشد ، بلکه اگر خون بسته اي هم از رحم زن خارج شود و خود زن بداند ، يا چهار نفر قابله بگويند که اگر در رحم مي ماند انسان مي شد ، خوني که تا ده روز ببيند خون نفاس است .

مسأله 512 :

ممکن است خون نفاس يک آن ،بيشتر نيايد ، ولي بيشتر از ده روز نمي شود.

مسأله 513 :

هرگاه شک کند که چيزي سقط شده يا نه ، يا چيزي که سقط شده اگر مي ماند انسان مي شد يا نه ، لازم نيست وارسي کند ، و خوني که از او خارج مي شود ، شرعاً خون نفاس نيست .

مسأله 514 :

توقف در مسجد و رساندن جائي از بدن به خط قرآن و کارهاي ديگري که بر حائض حرام است ، برنفساء هم حرام است و آنچه بر حائض واجب و مستحب و مکروه است ، بر نفساء هم واجب و مستحب و مکروه مي باشد .

مسأله 515 :

طلاق دادن زني که در حال نفاس مي باشد باطل است و نزديکي کردن با او حرام مي باشد و اگر شوهرش با او نزديکي کند ، احتياط مستحب آن است به دستوري که در احکام حيض کفته شد ، کفاره بدهد .

مسأله 516 :

وقتي زن از خون نفاس پاک شد ، بايد غسل کند و عبادتهاي خود را بجا آورد و اگر دوباره خون ببيند ، چنانچه روزهائي که خون ديده با روزهائي که در وسط پاک بوده ، روي هم ده روز يا کمتر از ده روز باشد ، تمام آن نفاس است و اگر روزهائي که پاک بوده روزه گرفته باشد بايد قضا نمايد .

مسأله 517 :

اگر زن از خود نفاس پاک شود و احتمال دهد که در باطن خون هست ، بايد مقداري پنبه داخل فرج نمايد و کمي صبر کند که اگر پاک است ، براي عبادتهاي خود ، غسل کند .

مسأله 518 :

اگر خون نفاس زن از ده روز بگذرد ، چنانچه در حيض عادت دارد به اندازة روزهاي عادت او نفاس و بقيه استحاضه است و اگر عادت ندارد تا ده روز نفاس و بقيه استحاضه مي باشد و احتياط مستحب آن است کسي که عادت دارد از روز عادت و کسي که عادت ندارد بعد از روز دهم تا روز هيجدهم زايمان ، کارهاي اسثحاضه را بجا آورد و کارهائي را که بر نفساء حرام است ، ترک کند .

مسأله 519 :

زني که عادت حيضش کمتر از ده روز است ، اگر بيشتر از روزهاي عادتش خون نفاس ببيند ، بايد به اندازة روزهاي عادت خود نفاس قرار دهد و بعد از آن تا روز دهم مي تواند عبادت را ترک نمايد يا کارهاي مستحاضه را انجام دهد ، ولي ترک عبادت يک روز يا دو روز خيلي خوب است پس اگر از ده روز بگذرد ، به اندازة عادتش نفاس و بقيه استحاضه است و اگر عبادت را ترک کرده ، بايد قضا کند .

مسأله 520 :

زني که در حيض عادت دارد ، اگر بعد از زائيدن تا يک ماه يا بيشتر از يک ماه پي در پي خون به اندازة روزهاي عادت او نفاس است و ده روز از خوني که بعد از نفاس مي بيند ، اگر چه در روزهاي عادت ماهانه اش باشد استحاضه است ، مثلاً زني که عادت حيض او از بيستم هر ماه تا بيست و هفتم آن است ، اگر روز دهم ماهزائيد و تا يک ماه يا بيشتر پي در پي خون ديد ، تا روز هفدهم نفاس و از روز هفدهم تا ده روز حتي خوني که در روزهاي عادت خود که از بيستم تا بيست و هفتم است مي بيند ، استحاضه مي باشد و بعد از گذشتن ده روز ، اگر خوني را که مي بيند در روزهاي عادتش باشد ، حيض است چه نشانهاي حيض را داشته باشد يا نداشته باشد و اگر در روزهاي عادتش نباشد اگر چه نشانه هاي حيض را داشته باشد ، بايد آن را استحاضه قرار دهد .

مسأله 521 :

زني که در حيض عادت ندارد ، اگر بعد از زايمان تا يک ماه يا بيشتر از يک ماه خون ببيند ، ده روز اول آن نفاس و ده روز دوم آن استحاضه است .و خوني که بعد از آن مي بيند ، اگر نشانة حيض را داشته باشد حيض و گرنه آن هم استحاضه مي باشد .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

احکام نفاس

Powered by TayaCMS