احکام طواف عمره تمتع

احکام طواف عمره تمتع

احکام طواف عمره تمتع

(مسأله 86) کسى که وظيفه او عمره تمتع است بعد از احرام، و وارد شدن به مکه معظمه، واجب است هفت «شوط» طواف کند. يعنى هفت مرتبه دور کعبه بگردد، که آن را طواف عمره تمتع مى گويند.

(مسأله 87) طواف رکن عمره است، يعنى اگر کسى عمداً طواف را ترک کند و وقتش بگذرد عمره او باطل است، چه عالم باشد چه جاهل، چه تمام طواف را ترک کند چه بعض آن را، و موقعى وقت آن مى گذرد که نتواند پيش از وقوف به عرفات آن را بجا آورد، که در اين حال چون بعيد نيست که احرام او نيز باطل شده باشد بنابر احتياط واجب به ميقات برود و اگر بواسطه تنگى وقت متمکن از رفتن به ميقات نيست هر مقدار مى تواند به طرف ميقات برود و رجاءاً محرم به احرام حج افراد شود و به عرفات برود. و کارهاى حج را انجام دهد، و بعد از آن عمره مفرده بجا آورد، در سال ديگر نيز بايد حج خود را بجا آورد. ولى کسى که حج تمتع او بواسطه عذرى ـ چنان که گفته خواهد شد ـ بدل به افراد شود بعد از تمام کردن حج افراد و بجا آوردن عمره مفرده به تکليف خود عمل کرده، و ديگر در سال بعد حج بر او لازم نيست.

(مسأله 88) اگر کسى طواف را فراموش کند بايد هر وقت بخاطرش آمد آن را انجام دهد، و اگر بعد از رفتن به شهرش يادش آمد، و برگشتن براى او ممکن نباشد يا دشوار باشد، نايب بگيرد که از طرف او طواف و نماز آن را بجا آورد.

(مسأله 89) کسى که طواف را فراموش کرده و سعى را بجا آورده باشد، بنابر احتياط لازم بايد خود يا نايبى که از طرف او طواف را بجا آورده، سعى هم بنمايد.

(مسأله 90) اگر مريض نمى تواند طواف کند، او را بطورى طواف دهند که پاهايش بر زمين کشيده شود، و اگر ممکن نشود او را توسط دوش يا چيز ديگر طواف دهند، و اگر هيچ گونه ممکن نشود نايب بگيرد که از براى او طواف کند.

Powered by TayaCMS