3 ـ نماز طواف
بعد از هر طواف واجب انسان بايد در مقام حضرت ابراهيم (عليه السلام) دو رکعت نماز مثل نماز صبح به نيت نماز طواف بجا آورد واحتياط آنست که نماز را بعد از طواف فوراً بخواند ودر نماز پشت مقام حضرت ابراهيم (عليه السلام) بايستد ، يعنى طورى بايستد که سنگى که نشانه پاى حضرت ابراهيم (ع) بر آنست روبروى او باشد واگر براى زيادى جمعيت نتواند پشت مقام بايستد بايد در يکى از دو طرف مقام بايستد واگر آنهم ممکن نيست بهر قدر که ميتواند بايد نزديک پشت مقام يانزديک يکى از دو طرف آن نماز را بجا آورد وبهتر است که هر وقت بتواند نماز را دوباره پشت مقام بخوانـد .
(مسأله 72) نمازى را که انسان براى طواف مستحب مى خواند ، اگر چه بتواند در پشت مقام بخواند جايز است درجاهاى ديگر مسجد هم بجا آورد .
(مسأله 73) اگر کسى نماز طواف واجب را فراموش کند هر وقت که يادش آمد ، بايد در مقام حضرت ابراهيم (عليه السلام) واگر نشود در جاهاى ديگر مسجد بخواند ولى هر قدر مى تواند بايد نزديک مقام بايستد ، ولازم نيست بعد ازنماز سعى وکارهاى ديگرى را که بجا آورده ، دوباره بجا آورد ، اگر چه احتياط مستحب آنست که کارهاى بعد از نماز را هم انجام دهد ، وکسى که نماز طواف واجب را فراموش کرده ونمى تواند به مسجد برگردد در هر جا که هست بايد نماز را بخواند واحتياط آنست که نايب هم بگيرد تا نماز را در مقام بجا آورد .
(مسأله 74) کسى که نماز طواف واجب را فراموش کرده اگر پيش از آنکه آن را بخواند بميرد ، پسر بزرگتر او بايد قضاى آن را بجا آورد .
(مسأله 75) کسى که واجبات نماز را از قرائت وغيرها نداند عمره او باطل است وهمچنين حج او ، پس برىء الذمه نخواهد شد از حجة الاسلام ، لهذا بر مکلف لازم است در جميع اوقات خصوصاً وقت اراده حج تصحيح کند نماز خود را ، واگر ممکن شود نماز طواف را در مقام به جماعت کند از دغدغه قرائت حمد وسوره فارغ خواهدبود.