فقه آیات‌

فقه آیات‌

فقه آيات‌

1 - امر به معروف و نهى از منکر از صفات برجسته امّت اسلامى و ازعوامل ترقّى اين امّت و رسيدن آن به مرحله "بهترين امّتى که به سود مردم‌آفريده شده‌اند" مى‌باشد و همچنين امر به معروف و نهى از منکر از صفات‌صالحان اهل کتاب نيز مى‌باشد.

گروهى از اين امّت هستند که فريضه امر به معروف و نهى از منکر برآنان نسبت به ديگران واجب‌تر و شديدتر است، مانند فقيهان، علماى‌ربّانى، مجاهدان، کسانيکه براى خدا قيام مى‌کنند، کسانيکه خداوند از آنان‌جان و مال‌شان را خريده است، بالاخص کسانيکه خداوند به آنها در زمين‌قدرت داده است.

2 - امر و نهى نشانه ولايت خداوند سبحان است، ولايتى که آن راخداوند در ميان مؤمنين قرار داده و وسيله رحمت خود شناخته است. پس‌حق هر مؤمنى بر برادرش اين است که او را به خوبيها امر و از بديها منع‌نمايد، و براى مؤمن هم واجب است که امر و نهى برادرش را اجابت کندوبپذيرد.

3 - امر و نهى از کارهاى مهم است همانسان که برپاداشتن نماز و صبردر بلا و دشوارى. و ما بايد بر امر و نهى مصمّم باشيم و در انجام آن برخداوند توکّل نماييم، و اجازه ندهيم که در دلهاى‌مان سستى، ترديد، غم،اندوه، ترس و نگرانى نفوذ کند.

4 - ظاهر امر و نهى هم اين است که با سخن و گفتار بيان شود چه با زبان‌يا با قلم، و يا با تغيير چهره، يا با عملى که از آن امر و نهى فهميده شود ماننداشاره با دست يا ترک معاشرت و همنشينى با فاعل و مرتکب منکرات‌وامثال آن.

5 - برخى از فقها گفته‌اند: مراد از امر اين است که ديگرى را بر انجام‌فعلى وادار کند، و نهى هم اين است که از انجام فعلى بازداشته شود وبا اين‌برداشت از امر و نهى، برپاداشتن پروژه‌هاى خيريه، در چارچوب امر به‌معروف قرار مى‌گيرد، و منهدم ساختن مراکز فسق و فجور هم از مصاديق‌نهى از منکر خواهد بود.

آنچه اين فقيه گفته احوط است، ولى اقوا اين است که امر و نهى‌بر همان معنايى که گفتيم محدود شود يعنى اظهار رغبت شديد در فعل‌يا ترک چيزى از طريق امر و نهى قولى يا مشابه قول.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

فقه آیات‌

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

حدیث شریف

No image

تفصیل احکام

No image

قرآن کریم

No image

فقه آیات‌

Powered by TayaCMS