دفن میّت

دفن میّت

دفن ميّت

سوال 156 :

در طول تاريح با اجساد مردگان دو گونه برخورد شده است: گروهى آن را سوزانده و در واقع اجساد را تبديل به گاز نموده، و فقط قدرى خاکستر تحويل زمين مى دهند. گروه کثيرى اجساد را در بستر زمين دفن نموده، و آن را به طور کامل تحويل زمين مى دهند.

سوال اين است: کار کدام يک از اين دو گروه درست بوده، و کدامين روش در حاصلخيزى خاک و رشد گياهان و به طور کلّى در چرخه حيات، تأثير درستى ايفا مى نمايد؟

جواب :

بى شک سوزاندن کار درستى نيست، و علاوه بر اين که نوعى بى احترامى محسوب مى شود، به چرخه حيات هم لطمه مى زند.

سوال 157 :

ما جماعت خوجه شيعه اثنى عشرى يکى از شهرهاى کانادا در حال حاضر حدود هشت قبر خالى در قبرستان داريم. در اين قبرستان مسيحى، يهودى و ساير کفّار به صورت مخلوط دفن شده اند. لطفاً به سوالات زير پاسخ دهيد:

الف) همان طور که گفته شد. دفن بعضى از مسلمانان با کفّار مخلوط شده است. لذا با توجّه به مسأله 581 رساله توضيح المسائل جناب عالى، که دفن مسلمان در قبرستان کفّار و دفن کفّار در قبرستان مسلمانان را جايز نمى دانيد، آنچه شيعيان شهر ما انجام داده اند از نظر شرعى چه حکمى دارد؟

جواب :

در صورت امکان بايد محلّ مستقلّى براى دفن اموات مسلمين انتخاب کنيد، و اگر اين کار مشکلات زيادى دارد دفن در مقبره هاى مشترک ضررى ندارد.

ب) بعضى از شيعيان، که علناً گناه انجام مى دهند (تا حدّى که حتّى در مسجد اعلام نموده اند که فلان گناه را انجام مى دهيم) اظهار داشته اند که حتّى اگر دفن نمودن در آن قبرها، که فعلا خالى است، طبق نظر مراجع تقليد حرام باشد براى ايشان مشکلى نيست! اگر چنين وصيّتى کنند، بايد طبق وصيّتشان عمل کنيم؟

جواب :

چنانچه اعتقاد آنها نسبت به اسلام و تشيّع ثابت است، فرقى ميان آنها و ساير مسلمين نيست; هر چند گنهکار باشند.

جواب :

حکم مؤمنين و مؤمناتى که در سى سال اخير در اين قبرستان دفن شده اند چيست؟! آيا عذاب کفّار بر آنها اثر مى گذارد؟

جواب :

ان شاء الله از عذاب کفّار در امان هستند; اقدام به نبش قبر نکنيد.

سوال 158 :

شخصى 15 سال قبل از دنيا رفته است. ايشان به فرزند بزرگ خود وصيّت کرده که جسدش را به امانت بگذارد، و هر وقت راه کربلا باز شد، او را در کربلا دفن کنند. بدن ميّت را در يک صندوق چوبى گذاشته، و در يک اتاقک اسکان داده اند. لطفاً بفرماييد:

1ـ با توجّه به اين که تاکنون راه کربلا باز نشده، و يقين هم نداريم که در آينده باز شود، آيا مى توان متوفّى را به خاک سپرد؟

جواب :

لازم است ايشان را به خاک بسپاريد.

2ـ آيا مى توان جسد را به طور موقّت و با همان صندوق به خاک سپرد، و هر زمان راه کربلا باز شد، جسد را به آنجا منتقل کرد؟

جواب :

ايشان را دفن کنيد و بعداً هم نبش قبر ننماييد.

سوال 159 :

مى گويند: «مستحب است روى قبر تازه، آب بپاشند» اين استحباب يک مرتبه بوده، يا يک هفته، يا يک ماه، يا يک سال، مى باشد؟ و در هر حال چه نفعى براى ميّت دارد؟

جواب :

از بعضى روايات استفاده مى شود که پاشيدن آب تا چهل روز مستحب است.

سوال 160 :

خانم حامله اى در اثر تصادف فوت نموده است. پس از فوت، پزشکى قانونى بچّه اى را که چهار ماهش کامل شده و حتّى جنسيّت آن کاملا قابل تشخيص بوده از شکم مادر بيرون آورده، و مجدداً آن را داخل شکم متوفّى گذاشته و آن را بخيه نموده است. اکنون جهت تدفين آنها به چه شکلى بايد عمل شود؟ آيا لازم است مجدّداً بچّه از شکم مادر خارج و به طور جداگانه غسل داده شود و کفن و دفن شود، يا به همان کيفيّت همراه مادر دفن مى گردد؟

جواب :

به همان کيفيّت در شکم مادر دفن مى شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

دفن میّت

استفاءسایر مراجع

No image

احکام میّت‌

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

احکام قبرستان

No image

غسل میّت

No image

دفن میّت

No image

نماز میّت

No image

نبش قبر

Powered by TayaCMS