جشن هاى مذهبى و مجالس مولودى

جشن هاى مذهبى و مجالس مولودى

جشن هاى مذهبى و مجالس مولودى

سوال :

آيا دست زدن در مجالس مولودى ائمه اطهار(ع) جايز است و همچنين اگر در هنگام دست زدن، بدن و شانه ها باريتم شعر تکان بخورد، چه حکمى دارد؟

جواب :

لهو است و اشکال دارد و مخصوصاً اشکالش در صورت دوّم بيشتر است و مشابه مجالس رقص و سماع بعض فرق باطله است و علاوه با احترام و قداست اين مجالس عزيز مناسب نيست و معلوم نيست اين چه گرايشى است که بعضى به امور لهويه و ملاهى پيدا کرده اند و چه شيطانى پشت ترويج اين حرکات است.

سوال :

چند صباحى است که در ايام مواليد ائمه اطهار عليهم السلام مجالس با شکوه و با عظمتى جهت سرور و شادباش مى گيرند، امّا در مجالس زنانه، خانم جلسه زنان حاضر در جلسه مکلف مى کند که برخيزند و برقصند تا اين که حاجت خويش را بگيرند زيرا استدلالشان اين است که خود ائمه به ما گفته اند در شادى ما شاد و در غم ما غمناک باشيد.

جواب :

رقص زن فقط براى شوهر به تنهائى جايز است و در ساير موارد حرام مى باشد، و خوشنودى ائمه اطهار سلام اللّه عليهم اجمعين با عمل حرام انجام نمى گيرد و آنچه فرموده اند يفرحون لفرحنا مقصود اين نيست که مجلس معصيت گرفته شود و اعمال خلاف شرع در آن صورت بگيرد کما آن که سيره افراد لاابالى و غير متشرع در مجالس چنين است خداوند متعال گويندگان و شنوندگان را به آنچه وظيفه شرعى آنهاست هدايت فرمايد تا با برداشت غلط از آيات و روايات موجبات اضلال مردم را فراهم ننمايند.

سوال :

در مجالسى که به عنوان تولى و تبرى براى خشنودى اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام برگذار مى گردد چنانچه در مجلسى که فقط بانوان شرکت دارند و صداى آنان به نامحرمان نرسد بخوانند و برقصند چگونه است؟

جواب :

در مورد سوال رقصيدن اشکال دارد و خوانندگى هم اگر غنا باشد حرام است و اگر غنا نباشد مانعى ندارد و کف زدن اگر به نحو لهوى باشد اشکال دارد مجالسى که به عنوان تولى و تبرى برگزار مى شود هرچه از محرمات و مشتبهات منزه باشد اولى است.

سوال :

معمولاً در مراسم عيد الزهرا سلام الله عليها کف زدن و پايکوبى و رقص را مستند بحديث رفع القلم مى دانند آيا صحيح مى باشد؟

جواب :

عيد الزّهراء با سائر ايّام در اين جهت فرقى ندارد و مورد رفع القلم نيست.

سوال :

شرکت در مراسمى که بعنوان جشن ولادت ائمه معصومين(عليهم السلام)جهت شادى به کف زدن و دست زنى نسبتاً شديد مشغول ميشوند چه حکمى دارد؟

جواب :

اگر کف زدن با نحوه خاصى که تناسب با مجالس لهو دارد انجام شود جايز نيست و شرکت در آن مجلس هم جايز نيست بنحو کلى در اينگونه مراسم مناسب است به ذکر مدايح ائمه(عليهم السلام)بپردازيد که هم موجب سرور است و هم ثواب و نيز يادآورى فضائل آن بزرگواران که موجب تشديد محبّت و ولايت و بالنتيجه تکميل معرفت خواهد شد و دست زدن بر خلاف شأن اينگونه مجالس است علاوه براينکه ممکن است تدريجاً امور ديگرى هم که قطعاً جايز نيست در اين مجالس وارد شود.

سوال :

ساز و دهل (و ساز نقاره) در روز تولد يکى از ائمه اطهار يا در جشن عروسى جايز است يا نه؟

جواب :

استفاده از آلات مذکوره در هيچ روزى جايز نيست.

سوال :

گوش دادن به نوار موسيقى در روز تولد ائمه اطهار يا در جشن عروسى اشکال دارد يا نه؟

جواب :

در موارد مذکوره و غير آن مطلقاً حرام است.

سوال :

در مراسم تولد يا رحلت ائمه اطهار آيا زدن نى اشکال دارد يا نه؟

جواب :

در موارد مذکوره و غير آن مطلقاً حرام است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

آلات لهو در عزادارى

No image

روضه خوانى

No image

تعزیه

No image

مداحى و نقالى

Powered by TayaCMS