احکام شکار کردن با سگ شکاری (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

احکام شکار کردن با سگ شکاری (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

شکار کردن با سگ شکارى

مسأله 2618 :

اگـر سگ شکارى , حيوان وحشى و يا اهلى وحشى شده حلال گوشتى را شکار کند, پاک وحلال بودن آن حيوان شش شرط دارد: اول - سـگ بـه طورى تربيت شده باشد که هر وقت آن را براى گرفتن شکار بفرستندبرود, و هر وقـت از رفـتـن جـلوگيرى کنند بايستد.

و نيز بايد عادتش اين باشد که تاصاحبش نرسد از شکار نخورد, ولى اگر اتفاقا از شکار بخورد اشکال ندارد.

دوم - صـاحبش آن را بفرستد و اگر پيش خود دنبال شکار رود وحيوانى را شکارکند, خوردن آن حـيوان حرام است .

بلکه اگر پيش خود دنبال شکار رود, و بعداصاحبش بانگ بزند که زودتر آن را به شکار برساند, اگر چه بواسطه صداى صاحبش شتاب کند, بنابر احتياط واجب بايد از خوردن آن شکار خوددارى نمايند.

سوم - کسى که سگ را مى فرستد بايد مسلمان باشد, يا بچه مسلمان باشد که خوب و بد را بفهمد.

و اگـر کـافر يا کسى که اظهار دشمنى با اهل بيت پيغمبر (ص )مى کند سگ را بفرستد, شکار آن سگ حرام است .

چهارم - وقت فرستادن سگ نام خدا را ببرد, و اگر عمدا نام خدا را نبرد, آن شکارحرام است , ولى اگر فراموش کند اشکال ندارد.

پنجم - شکار بواسطه زخمى که از دندان سگ پيدا کرده بميرد, پس اگر سگ شکاررا خفه کند, يا شکار از دويدن يا ترس بميرد, حلال نيست .

ششم - کسى که سگ را فرستاده , وقتى برسد که حيوان مرده باشد, يا اگر زنده است به اندازه سر بريدن آن وقت نباشد, و چنانچه وقتى برسد که به اندازه سربريدن وقت باشد, و سر حيوان را نبرد تا بميرد حلال نيست .

مسأله 2619 :

کسى که سگ را فرستاده , اگر وقتى برسد که بتواند سر حيوان راببرد, چنانچه مـثـلا بواسطه بيرون آوردن کارد ومانند آن وقت بگذرد, و آن حيوان بميرد حلال است , ولى اگر چـيـزى هـمـراه او نباشد که با آن سر حيوان را ببرد وحيوان بميرد, احتياط واجب آن است که از خوردن آن خوددارى کنند.

مسأله 2620 :

اگر چند سگ را بفرستند و با هم حيوانى را شکار کنند, چنانچه همه آنها داراى شرايطى که در مسأله 2618 گفته شد, بوده اند, شکار حلال است , واگر يکى از آنها داراى شراي ط نبوده , شکار حرام است .

مسأله 2621 :

اگر سگ را براى شکار حيوانى بفرستد, و آن سگ حيوان ديگرى راشکار کند, آن شـکـار حلال و پاک است .

و نيز اگر آن حيوان را با حيوان ديگرى شکارکند, هر دوى آنها حلال و پاک مى باشند.

مسأله 2622 :

اگر چند نفر با هم سگ را بفرستند, و يکى از آنان کافر باشد, آن شکار حرام است , و اگر همه مسلمان باشند, و يکى از آنان عمدا نام خدا را نبرد,بنابر احتياط لازم آن شکار حرام است .

مسأله 2623 :

اگـر باز يا حيوان ديگرى غير سگ شکارى حيوانى را شکار کند, آن شکار حلال نيست , ولى اگر وقتى برسند که حيوان زنده باشد, و به دستورى که درشرع معين شده سر آن را ببرند, حلال است .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

Powered by TayaCMS