احکام شکار کردن با سگ شکاری (آیت الله سید محمد صادق روحانی)

احکام شکار کردن با سگ شکاری (آیت الله سید محمد صادق روحانی)

شکار کردن با شگ شکارى

مسأله 2603 :

اگر سگ شکارى حيوان وحشى حلال گوشتيرا شکار کند پاک بودن وحلال بدون آن حيوان شش شرط دارد : اول - سگ به طورى تربيت شده باشد که هر وقت آن را براى گرفتن شکار بفرستند برود وهر وقت از رفتن جلو گيرى کنند بايستد . ونيز بايد عادتش اين باشد که تا صاحبش نرد از شکار نخورد . ولى اگر اتفاقا شکار را بخورد اشکال ندارد . دوم - صاحبش آن را بفرستد واگر پيش خود دنبال شکار رود وحيوانى را شکار کند خوردن آن حيوان حرام است . بلکه اگر پيش خود دنبال شکار رود وبعدا صاحبش بانک بزند که زودتر آن را به شکار برساند ، اگر چه به واسطه صداى صاحبش شتاب کند ، بايد از خوردن ان شکار خود دارى نمايند . / صفحة 451 / سوم - سى که سگ را مى فرستد بايد مسلمان يا کتابى باشد يا بچه مسلمان يا بچه کتابى که خوب وبد را بفهمد ، واگر کافر غير کتابى يا کسى که اظهار دشمنى با اهل بيت پيغمبر صلى الله عليه وآله مى کند سگ بفرستد شکار آن سگ حرام است . چهارم - وقت فرستادن سگ نام خدا را ببرد واگر عمدا نام خدا را نبرد ، آن شکار حرام است ، ولى اگر فراموش کند اشکال ندارد . پنجم - شکار به واسطه زخمى که از دندان سگ پيدا کرده بميرد ، پس اگر سگ شکار را خفه کند ، يا شکار از دويدن يا ترس بميرد حلال نيست . ششم - کسى که سگ را فرساتاده ، وقتى برسد که حيوان مرده باد ، يا اگر زنده است به اندازه سر بريدن آن وقت نباشد وچنانچه وقتى برسد که به اندازه سر بريدن وقت باشد مثال حيوان چشم يا دم خود را حرکت دهد ، يا پاى خود را به زمين بزند ، چنانچه سر حيوان را نبرد تا بميرد حلال نيست .

مسأله 2604 :

کسى که سگرا فرستاده اگر وقتى برسد که بتواند سر حيوان را ببرد ، چنانچه مثلا به واسطه بيرون آوردن کارد ومانند آن وقت بگذرد وآن حيوان بميرد حلال است ، وارگ چيزى همراه او نباشد که با ان ، سر حيوان را ببرد وحيوان بميرد ، حلال نيست بلى چنانچه سگ را در وقت بفرستد وسگ حيوان را بدرد وبميرد حلال است . که از خوردن آن خود دارى کنند .

مسأله 2605 :

اگر چند سگ را بفرستد وباهم حيوانى را شکار کنند ، چنانچه همه آنها داراى شرطهايى که در صفحه گذشته گفته شد بوده اند شکار حلال است واگر يکى از آنها داراى آن شرطها نبوده ، شکار حرام است .

مسأله 2606 :

اگر سگ را براى شکا ر حيوانى بفرستد وآن سگ حيوان ديگرى را شکار کند ، آن شکار حلال وپاک است . ونيز اگر آن حيوان را با حيوان ديگرى شکار کند ، هر دوى آنها حلال وپاک مى باشند .

مسأله 2607 :

اگر چند نفر باهم سگ را بفرستند ويگى از آنها کافر غير / صفحة 452 / کتابى باشد ، يا عمدا نام خود را نبرد ، آن شکار حرام است . ونيز اگر يکى از سگهايى را که فرستاده اند به طورى که در صفحه گذشته گفته شد تربيت شده نباشد ، آن شکار حرام مى باشد .

مسأله 2608 :

اگر باز حيوان ديگرى غير سگ شکارى ، حيوانى را شکار کند ، آن شکار حلال نيست ، ولى اگر وقتى برسدند که حيوان زنده باشد وبه دستورى که در شرع معين شده سر آن را ببرند حلال است .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

Powered by TayaCMS