طریقه وضو گرفتن

طریقه وضو گرفتن

طريقه وضو گرفتن

سوال 45 :

دست چپ من نرسيده به آرنج قطع مى باشد. اين موضوع هنگام وضو مرا آزار مى دهد، و همواره در صحّت وضويم شک و ترديد دارم. لطفاً نحوه وضو گرفتن را با نداشتن دست چپ براى بنده توضيح دهيد.

جواب :

وضو گرفتن براى شما کار مشکلى نيست; صورت را با دست راست مى شوييد، سپس دست راست را زير شير آب مى گيريد، به طورى که آب همه آن را فرا گيرد، و با دست راست باقيمانده دست چپ را مى شوييد، سپس سر و هر دو پا را با آن مسح مى کنيد. و اگر شير آب وجود نداشته باشد، و بخواهيد با آب قليل وضو بگيرد، کافى است يک نفر کف دست شما آب بريزد، و شما صورت خود را بشوييد، و بعد يک ليوان آب بر روى دست شما از بالا به پايين بريزد، و شما نيّت وضو مى کنيد، و سپس سر و پاها را مسح مى کنيد.

سوال 46 :

فردى که دستهايش دچار لرزه و رعشه مداوم است، و بى اختيار تکان مى خورد، تکليف او براى وضو چيست؟

جواب :

در صورتى که مى تواند دستش را حرکت بدهد، وضو گرفتن اشکال ندارد. منتها نيّتش اين باشد که حرکاتى که از بالا به پايين است جزء وضو باشد، و عکس آن جزء وضو نباشد.

سوال 47 :

شخصى که هر دو دست او فاقد حسّ و حرکت است، به طورى که نمى تواند هنگام وضو دستها و صورت را آب بکشد، و قادر بر مسح سر و پاها نيز نمى باشد، براى وضو چگونه بايد عمل کند؟

جواب :

از کسى کمک مى گيرد که او را وضو دهد. و اگر وضو گرفتن براى او شاقّ است، با کمک کسى تيمّم مى کند. و اگر دسترسى به کسى نبود، با همان حال نماز مى خواند.

سوال 48 :

فردى که از کمر قطع نخاع شده، فقط بعضى از اعمال را شخصاً مى تواند انجام دهد. آيا براى قسمتى از اعمال که انجام دادنش مشقّت دارد، مى تواند از کسى کمک بگيرد؟

جواب :

آرى، مانعى ندارد.

سوال 49 :

جانبازى هستم که بر اثر جراحت وارده، دستانم هيچ گونه حسّ و حرکتى ندارد، تکليف اين جانب براى وضو چه مى باشد؟

جواب :

صورت را زير شير آب مى گيريد، و همچنين اگر مى توانيد دست ها را زير شير آب مى گيريد، و اگر اين کار هم مشکل است، نائب بگيريد. و اگر نائب گرفتن هم ميسّر نيست يا مشکل است، همان مقدار که مى توانيد کافى است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

استفاءسایر مراجع

No image

وضوء

پر بازدیدترین ها

No image

شرایط صحت وضو

No image

ارش

No image

سجده

No image

صیغه عقد

No image

قمار

Powered by TayaCMS