اهل کتاب
سوال 68 :
تعريف و محدوده اهل کتاب و مصاديق آن را بيان فرماييد.
جواب :
يهودى و اقسام آن و نصرانى واقسام آن و زرتشتى و اقسام آن، اهل کتاب هستند.
(51)
سوال 69 :
آيا اهل کتاب پاکاند يا نجس؟ هندوها، بودايىها، مشرکين، کفّار، وهّابىها، دراويش، و خوارج چه طور؟
جواب :
به نظر اين جانب اهل کتاب، يعنى يهوديان، مسيحيان و زرتشتيان پاکاند و مشرکين به تمام اقسامشان نجساند. وهّابىها و صوفيان نيز اگر ناصبى نباشند و همچنين چيزى را که مىدانند جزء دين است و انکار آن موجب انکار توحيد يا رسالت مىشود، انکار نکنند، نجس نيستند.
سوال 70 :
نظر حضرت عالى در ارتباط با طهارت و يا نجاست اهل کتاب چيست؟
جواب :
اهل کتاب طهارت ذاتى دارند و نجاست آنها عرضى است. پس اگر شخصى علم نداشته باشد که آنها به وسيله شراب يا نجاسات ديگر نجس شدهاند، مىتواند معامله طهارت با آنها بکند.
سوال 71 :
معاشرت مسلمانان با پيروان ديگر اديان الهى (مسيحى، يهودى و زرتشتى)، از نظر شارع مقدّس چگونه است؟ آيا از غذاها و نان آنها مىتوان مصرف کرد؟
جواب :
به نظر اين جانب، اهل کتاب طهارت ذاتى دارند. بنا بر اين اگر غذاى آنها متنجّس نشده باشد، استفاده از آن بىاشکال است، مگر در مورد گوشت که بايد اطمينان به مأکول بودن و تذکيه آن وجود داشته باشد و معاشرت با آنها در صورتى که خطر تأثير پذيرى و انحراف نداشته باشد، اشکال ندارد.
سوال 72 :
معاشرت با اهل کتاب و هم غذا شدن با آنها چه حکمى دارد؟
جواب :
اهل کتاب پاک هستند و نجاست عرضى دارند و معاشرت زياد و هم غذا شدن با آنها روا نيست.
سوال 73 :
فرقهاى از صابئين در خوزستان مىباشند، آيا اين افراد، اهل کتاب هستند؟ نظر مبارکتان در مورد پاکى و نجاست آنان چيست؟
(52)
جواب :
اين فرقه، در اول انقلاب به تهران آمدند و ادعا کردند که ما از صابئين هستيم و اهل کتابيم و ما را نيز جزء اقليتهاى مذهبى به حساب آوريد. چون دليل کافى براى گفتههايشان نداشتند، سخنشان مورد قبول واقع نشد و اگر کافرِ غير کتابى بودنِ آنها معلوم نباشد، محکوم به طهارت هستند.