امورى که باید براى آن وضو گرفت

امورى که باید براى آن وضو گرفت

امورى که بايد براى آن وضو گرفت

سوال 126 :

بعضى از جوانان پلاکهايى به گردن مى اندازند که جمله «يا اَبا عبدالله» و مانند آن، روى آن نوشته شده است. آيا اين کار، درست است؟

جواب :

اين کار اشکالى ندارد، ولى در هنگامى که وضو ندارند بايد نامهاى خدا و اسامى معصومين(عليهم السلام)، بنابر احتياط واجب، با بدن آنها تماس پيدا نکند.

سوال 127 :

با توجّه به اين که واژه «رضوى» منسوب به امام رضا(عليه السلام) است، آيا لگد کردن يا در زباله دان انداختن کاغذها و پلاستيکهايى که روى آن جملات «محصولات آستان قدس رضوى»، «کيک رضوى»، «بنياد پژوهشهاى اسلامى آستان قدس رضوى» يا مانند آن نوشته شده، از نظر شرعى اشکال دارد؟

جواب :

ظاهراً اينها جنبه اسمى براى آن مؤسّسات و محصولات پيدا کرده، و اشکالى ندارد; هر چند بهتر است احترام آن رعايت شود.

سوال 128 :

نام فاميلى بعضى از هموطنان «حسينى»، «موسوى»، «علوى» و مانند آن که برگرفته از اسامى اهل بيت(عليهم السلام) مى باشد. حکم شرعى زير پا انداختن يا سوزاندن چنين اوراقى چيست؟

جواب :

مانند مسأله سابق است.

سوال 129 :

آيا سوزاندن يا انداختن اسامى از قبيل «خيابان امام رضا»، «ميدان امام حسين»، «مسجد موسى بن جعفر» از نظر شرعى حرام است؟

جواب :

در صورتى که نامهاى معصومين(عليهم السلام) روى آن نوشته شده باشد، احترام آنها لازم است.

سوال 130 :

آيا بر افراد نابينا نيز لازم است که هرگاه بر روى آيات قرآن دست مى کشند وضو داشته باشند، يا نيازى نيست؟

جواب :

آنها نيز بايد وضو داشته باشند.

سوال 131 :

فردى نابينا هستم. اگر بدون توجّه دستم را روى اسم جلاله خداوند که در جايى نوشته شده بکشم، مرتکب گناهى شده ام؟

جواب :

در صورت عدم اطّلاع بر وجود اسم جلاله، مرتکب خلافى نشده ايد.

سوال 132 :

فردى قطع نخاع هستم. و به دليل آن که بول و غائط بى اختيار از من خارج مى شود از کيسه ادرار استفاده مى کنم (سند و کاندوم) به همين جهت دائماً ادرار من جريان دارد، و داخل کيسه مى ريزد. به چه شکلى مى توانم قرآن بخوانم، و دست به آيات قرآن بزنم؟

جواب :

شما مى توانيد وضو بگيريد و مشغول قرائت قرآن شويد. و مادام که فاصله زيادى نشده، مى توانيد خطّ قرآن را لمس کنيد.

سوال 133 :

فردى قطع نخاع از گردن هستم. به هنگام تلاوت قرآن و موقع ورق زدن، ناچارم از لب و دهان کمک مى گيرم، و کمک گرفتن از ديگرى برايم مشکل است، وضو گرفتن نيز برايم مشقّت دارد. آيا مى توانم بدون وضو اين کار را انجام دهم؟

جواب :

اگر واقعاً وضو براى شما مشقّت دارد، اين کار براى شما مانعى ندارد.

سوال 134 :

فردى هستم قطع نخاع که ادرار و مدفوع بى اختيار از من خارج مى شود، و بسيارى از اوقات بدنم نجس است. آيا مى توانم قرآن همراه خود داشته باشم، يا حمل قرآن براى من مجاز نيست؟

جواب :

مجاز هستيد.

سوال 135 :

نابينايان براى خواندن از خط برجسته اى به نام «بريل» که با لمس انگشتان خوانده مى شود، استمداد مى گيرند. مى دانيم که اين خط از نقاط ششگانه تشکيل شده است. با توجّه به مطلب فوق، آيا بر نابينايان لازم است در موقع فراگيرى قرائت قرآن، و در وقت لمس اسامى مقدّسه که با خط برجسته نوشته شده، وضو داشته باشند؟

جواب :

آرى بايد وضو داشته باشند، يا از دستکش هاى پلاستيکى نازک استفاده کنند.

سوال 136 :

آيا بر نابينايان لازم است قبل از دست گذاشتن بر نوشته اى، مطمئن شوند اسامى مقدّسه بر روى آن نوشته نشده است؟

جواب :

تحقيق براى آنها لازم نيست.

سوال 137 :

تمبرهايى وجود دارد که مزيّن به آياتى از قرآن شده، و در طول روز افراد زيادى آن را بدون وضو لمس مى کنند، و حتّى برخى از آنها در خارج از کشور مورد لمس کفّار قرار مى گيرد. نمونه هاى ديگرى مزيّن به جملاتى مانند «محمّد رسول الله» يا «الله اکبر» يا مثل آن است. آيا چاپ چنين تمبرهايى کار صحيحى است؟

جواب :

بايد توجّه داشته باشيد که در عصر پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله)، يا ائمّه هدى(عليهم السلام)سکّه هايى وجود داشته که «لا اله الاّ اللّه» و «محمّد رسول الله» بر آن منقوش بوده، و مردم همه روز به آن دست مى زدند. وجود چنين تمبرها يا سکّه هايى سبب ترويج اسلام و قرآن است. منتها مردم وظيفه دارند که بدون وضو دست بر آن نزنند. ما وظيفه داريم از اين طريق شعائر اسلام را تبليغ کنيم، مردم هم وظيفه خاصّ خود را دارند.

سوال 138 :

اگر مهرى با نام «عبداله ...» داخل چاه توالت (که در حال حاضر مورد استفاده قرار مى گيرد) افتاده باشد، حکم آن چه مى باشد؟

جواب :

اگر مهر به همان صورت که در بالا نوشته ايد «عبداله» بوده، مشکلى نداريد. ولى اگر به صورت «عبدالله» بوده، مادام که نقش مُهر باقى است، بايد آن محلّ را تخليه يا تعطيل کنيد، و اگر ديگران خبر ندارند، لازم نيست اعلام کنيد. امّا آنان که مى دانند، بايد رعايت کنند. و اگر چاه متّصل به لوله کشى فاضلاب است، هنگامى که اطمينان حاصل شود آن مهر همراه فاضلاب به نقطه دورى منتقل شده، مشکلى ندار

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

استفاءسایر مراجع

No image

وضوء

پر بازدیدترین ها

No image

خمس مغازه ‌ها

No image

موانع رسیدن آب به پوست

No image

احکام نماز

Powered by TayaCMS