احکام شکار

احکام شکار

احکام شکار

سوال 786 :

شخصى به هنگام غروب آفتاب به طرف شکار تيراندازى نموده، و آن را زخمى مى کند. شکارچى از همان لحظه به دنبال يافتن شکار مى رود (دنبال کردن شکار زخمى از ردّ خونى است که از او بر جا مى ماند.) بعد از لحظاتى شب فرا مى رسد، شکارچى مجبور مى شود شکار را رها نموده، و شب را در آن منطقه بخوابد. روز بعد به جستجو ادامه مى دهد، و بعد از مدّتى شکار را در حالى مى يابد که به خاطر خون زيادى که از او رفته، مرده بود. آيا گوشت اين شکار حلال است؟

جواب :

در صورتى که مى داند شکار به وسيله همان تير از بين رفته، گوشت آن حلال است.

سوال 787 :

طبق قانون محيط زيست جمهورى اسلامى ايران، شکار قوانين مخصوص به خود را دارد، و يک شکارچى بايد به آن پايبند باشد. از جمله آنها مرح اعات کميّت و کيفيّت شکار، داشتن سلاح مجاز، داشتن پروانه شکار، شکار در فصل و روزهاى مجاز، شکار در محلّ مجاز، و رعايت بعضى قوانين ديگر مى باشد. حال اگر يک شکارچى همه، يا يکى از قوانين مربوطه را رعايت ننمايد، استفاده از شکار مذکور چه حکمى دارد؟

جواب :

گوشت آن شکار حرام نيست; ولى تخلّف از قوانين حکومت اسلامى جايز نمى باشد.

سوال 788 :

طبق قوانين جمهورى اسلامى، نگهدارى سلاح غير مجاز جرم محسوب مى شود. لطفاً بفرماييد:

ثانياً: شکار با سلاح غير مجاز شرعاً چه حکمى دارد؟

جواب :

شکار حرام نمى شود; ولى نگه داشتن اسلحه غير مجاز جايز نيست.

سوال 789 :

در کتب فقهى شکار با سلاح غصبى شرايط مخصوص به خود را دارد، ولى بر اساس قانون، يک فرد تحت هيچ شرايطى (چه مجوّز داشته باشد، و چه نداشته باشد،) نمى تواند از سلاح مجاز ديگران استفاده نمايد. حال اگر فردى از سلاح ديگرى در شکار استفاده کند (و لو با اجازه صاحب سلاح،) حکم شرعى شکار چيست؟

جواب :

شکار حرام نيست; هر چند کار خلافى کرده است.

سوال 790 :

مرسوم شده که افراد خوابگاه پرندگان حلال گوشت وحشى را شناسايى، و شب هنگام موقعى که حيوان در خواب است با ترفندها و ابزار آلات مختلف آنها را شکار مى کنند. چنين شکارى با توجّه به حديث «حيوان در آشيانه اش در امان است.» چه حکمى دارد؟

جواب :

چنين شکارى حلال نيست.

سوال 791 :

بعضى از مسلمانان، حيوانات حرام گوشت، از جمله خوک را شکار، و جهت مصرف صاحب اديان ديگر به آنها مى فروشند. شکار و خريد و فروش اين گونه حيوانات از ناحيه مسلمانها چگونه است؟

جواب :

خالى از اشکال نيست.

سوال 792 :

مشاهده مى شود که حيوانات وحشى، از جمله خوک، خرس، گرگ و مانند آن، به محصولات و احشام روستائيان آسيبهاى جدّى وارد مى کنند. اگر روستائيان بخواهند به حيوانات وحشى آسيب وارد کنند، توسّط محيط زيست به دادگاه معرّفى، و دادگاه آنها را جريمه مى نمايد. در صورتى که مقابله با حيوانات وحشى از وظايف محيط زيست است، ولى به دليل گستردگى محيط و امکانات کم اين امر ميسّر نمى شود. لطفاً بفرماييد:

الف) تکليف شرعى کشتن حيوانات موذى (که بر خلاف قانون است) چيست؟

ب) اگر اشکال ندارد، پس تعارض شرع با قانون چگونه حلّ مى شود؟

جواب :

اگر واقعاً حيوانات موذى هستند، و دولت قادر بر دفع آنها نمى باشد، مردم مى توانند آنها را از بين ببرند.

سوال 793 :

با توجّه به گسترش علم و تکنولوژى، در صورتى که شکار با سلاحهاى الکترونيکى و ليزرى صورت گيرد، به گونه اى که زخمى در شکار حاصل نگردد، شرعاً چه حکمى خواهد داشت؟

جواب :

در صورتى که زخم توأم با خونريزى در آن حاصل نشود، جايز نيست; هر چند تيز بودن گلوله از نظر ما شرط نمى باشد.

سوال 794 :

به سوى دسته اى از پرندگان تيراندازى نمودم. يکى از آنها فوراً مُرد. امّا هيچ گونه آثار جراحتى، که حاکى از اصابت تير باشد، ملاحظه نشد. سپس مشخّص شد که بر اثر ترس مرده است. در فرض فوق، حکم آن چيست؟

جواب :

گوشت آن حلال نيست

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

احکام شکار

No image

احکام صید

No image

احکام ذبح

Powered by TayaCMS