احکام محصور

احکام محصور

احکام محصور

مسأله: محصور کسى است که پس از احرام به جهت بيمارى نتواند اعمال مربوطه را انجام دهد در اين صورت بيرون آمدن از احرام متوقّف است بر کشتن قربانى، و بايد يا در محل حصر قربانى کند يا اينکه قربانى را به مکّه بفرستد اگر محصور از عمره بوده، و به منى اگر محصور از حج باشد، و پس از انجام قربانى از احرام بيرون مى‌آيد.

مسأله: چنانچه در عمره مفرده محصور شد مى‌تواند در محلّ حصر قربانى نمايد و از احرام بيرون بيايد و مى‌تواند به وسيله همسفريها قربانى را به مکه معظّمه بفرستد و روز و ساعت قربانى را تعيين نمايد، و پس از آن ساعت از احرام بيرون بيايد و تمام محرمات احرام بر او حلال مى‌شود جز استفاده از زن و زمانى زن بر او حلال خواهد شد که عمره را دوباره انجام دهد.

مسأله: اگر در عمره تمتّع محصور شد همان حکم قبلى را دارد و زن بر او وقتى حلال مى‌شود که در آينده عمره? تمتّع و حج را انجام دهد، البتّه اين حکم در عمره واجب است ولى در مستحب تا قربانى انجام شد و از احرام بيرون آمد استفاده از زن نيز حلال مى‌شود.

مسأله: اگر بعد از احرام حج از وقوف به عرفات و مشعر هر دو محصور شد حج از او فوت شده و بايد عمره مفرده بجا آورد و از احرام بيرون آيد، و اگر از يکى از دو وقوف محصور شد و ديگرى را درک نمود حکم محصور را ندارد و حجّش صحيح است. و چنانچه هردو وقوف يا يکى از آنها را درک کرد ولى تا بعد از اعمال منى بيمار شد اگر امکان برگشت به منى دارد بايد برگردد و اعمال آنجا را قضا نمايد و اگر شخصاً امکان ندارد بايد براى قربانى و رمى نايب بگيرد، و با حلق يا تقصير از احرام بيرون بيايد. و اگر بعد از منى از اعمال مکّه محصور شد چنانچه تا آخر ذى‌الحجّه امکان انجام اعمال را دارد بايد شخصاً انجام دهد و اگر چنين امکانى نيست نايب بگيرد و کفايت مى‌کند.

مسأله: هرگاه از جميع مناسک منى و مکّه محصور شود بايد قربانى کند و از احرام بيرون بيايد و چنانچه تا سال ديگر در استطاعت باقى بماند يا اينکه از قبل بر عهده او حج مستقر بوده باشد بايد حج را در سال بعد بجا آورد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

احکام محصور

پر بازدیدترین ها

No image

احکام محصور

No image

نماز در شهر مدینه و مکه:

No image

احکام مصدود

Powered by TayaCMS