شرط چهارم لباس نمازگزار (آیت الله محمد تقی بهجت (ره))

شرط چهارم لباس نمازگزار (آیت الله محمد تقی بهجت (ره))

شرط چهارم:

مسأله 837 :

لباس نمازگزار بايد از حيوان حرام گوشت نباشد و اگر موئي از آن هم همراه نمازگزار باشد نماز او باطل است.

مسأله 838 :

اگر آب دهان يا بيني يا رطوبت ديگري از حيوان حرام گوشت مانند گربه بر بدن يا لباس نمازگزار باشد، چنانچه تر باشد نماز باطل و اگر خشک شده و عين آن برطرف شده باشد نماز صحيح است.

مسأله 839 :

اگر مو و عرق و آب دهان کسي بر بدن يا لباس نمازگزار باشد اشکال ندارد و همچنين است اگر مرواريد و موم و عسل همراه او باشد.

مسأله 840 :

اگر شک داشته باشد که لباسي از حيوان حلال گوشت است يا حرام گوشت، چه در داخله تهيّه شده باشد چه در خارجه، نماز خواندن با آن مانعي ندارد.

مسأله 841 :

اگر انسان احتمال بدهد تکمه صدفي و مانند آن از حيوان است نماز خواندن با آن مانعي ندارد، و اگر بداند صدف است و احتمال بدهد صدف گوشت نداشته باشد نماز خواندن با آن مانع ندارد.

مسأله 842 :

با پوست خز نماز خواندن اشکال ندارد ولي بنابر احتياط واجب با پوست سنجاب نماز نخواند.

مسأله 843 :

اگر با لباسي که نمي داند از حيوان حرام گوشت است يا نه، نماز بخواند نمازش صحيح است، ولي اگر فراموش کرده باشد بنابر احتياط واجب بايد آن نماز را دوباره بخواند.

مسأله 844 :

نماز خواندن با چرمهاي مصنوعي که به وسيله موادّ پلاستيکي و مانند آن مي سازند اشکال ندارد بنابراين هرگاه انسان شک کند که چيزي چرم مصنوعي است يا چرم واقعي يا از حيوان حرام گوشت است يا حيوان مرده نماز با آن اشکال ندارد.

[147]

مسأله 845 :

اگر غير از لباسي که از حيوان حرام گوشت تهيّه شده لباس ديگري ندارد چنانچه ناچار باشد لباس بپوشد، مي تواند با همان لباس نماز بخواند، و اگر ناچار نباشد بايد به دستوري که براي برهنگان گفته شد نماز را بجا آورد و بنابر احتياط واجب يک نماز ديگر هم با همان لباس بخواند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS